PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=564967}

Dzień Niepodległości: Odrodzenie

Independence Day: Resurgence
2016
5,1 57 tys. ocen
5,1 10 1 56587
4,0 25 krytyków
Dzień Niepodległości: Odrodzenie
powrót do forum filmu Dzień Niepodległości: Odrodzenie

Na pierwszym ID4 byłem na wycieczce szkolnej w podstawówce i aż mnie sentyment bierze. Zwłaszcza, że nie kręcono setek sequeli tylko dali sobie na 20 lat spokój. Dziś pierwszego ID4 bym już pewnie w całości nie wytrzymał, ale liczę, że na nowym filmie nie zasnę z nudów przy pierwszym seansie. Trailer "kontrolowane spadanie" z Goldblumem w centrum akcji zapowiada tradycyjną goldblumową uhm-ahm-bekę, powrót Daty i innych aktorów wywołuje mimowolnie uśmieszek (składając na wszelki wypadek dłoń do facepalma), krótko mówiąc - zapewne będzie jak zwykle u Emmericha wybuchowo i koszmarnie głupio, ale przynajmniej z humorem. Nie podoba mi się część widzianych w zwiastunach wizualiów (te czerwono-czarne wybuchające miasto, fuj, zostawcie ten syf dla Marveli i innych Snyderów) ale cóż, znak czasów, dziś już nikt nie wybuchnie miniaturki na planie, CGI musi być :/ Mimo wszystko chyba do kina się wybiorę, zachęca mnie dużo bardziej niż syfy typu Ghostbusters. Choć czuję, że przydałby się jakiś vicodin na seans, ma ktoś odstąpić? :D