PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1084}

Dzikość serca

Wild at Heart
1990
7,6 67 tys. ocen
7,6 10 1 66764
7,6 64 krytyków
Dzikość serca
powrót do forum filmu Dzikość serca

no nie wiem

ocenił(a) film na 6

Lubie niektore "Lincze" - Austostrade, Mulholland, ale Dzikosc zupelnie do mnie nie przemawia

użytkownik usunięty
Hasza

ja tez "wymęczłem" ten film dosłownie mnie jakos nie wciagna .....znaczy film jak film o miłosci poprostu:)

ocenił(a) film na 10
Hasza

A ja z kolei rowniez jestem fanem Lyncha, ogladalem troche jego filmow i najbardziej podobala mi sie wlasnie "Dzikosc serca"

ocenił(a) film na 10
Hasza

a ja kocam tylko Dziość...! Z Lynchowskich filmów jeszcze Blue Velvet można obejżeć! Reszta to umyślne łamigłówki bawiące się widzem-stąd szeroki wachlarz interpretacji! mnie osobiście nie bawią-wole ciepłą i metafizyczną Dzikość!

ocenił(a) film na 9
Hasza

Ja wlasnie Lyncha lubie za bawienie sie z widzem-potrafi zrobić tak film ze on wchodzi w ciebie i nie mozna przejsc kolo niego obojetnie.A Dzikość z poczatku miala w sobie malo Lyncha ale z kazdą minutą pojawial sie David ze swymi typowymi zagrywkami (np.pies uciekajacy z reką :P ).Film mi sie ogladalo ciezko (moze mialem ciezki dzien ;) ) ale mimo to dobrze go wspominam.

użytkownik usunięty
Radzivill

Heh, ja mam dokładnie odwrotnie: Dzikość, Prosta Historia, Blue Velvet, CZłowiek Słoń do mnie o wiele bardziej przemawiają, niż Lost Highway i Mulholland Drive. Nie jestem przekonany, czy efekt "bawienia się widzem" świadczy o genialności tego reżysera. Ale zdjęcia w tych filmach zdecydowanie tak!

ocenił(a) film na 9

Na pewno nie tylko baweinie sie z widzem o tym swiadczy.Ale ktory inny rezyser pozostawia takie wrazenia po filmie ktory rzadko kiedy jest jasny?A zdjecia sa zaiste swietne (odpalanie papierosow) ale za to nie jest odpowiedzialny wylacznie rezyser.

użytkownik usunięty
Radzivill

I tu akurtat masz rację, bo wrażena rzeczywiście są niesamowite. Pamiętam, zwłaszcza po Mulholland, a Lost Highway pozostawił uczucie jednego wielkiego znaku zapytania:) Pozdrawiam!