Jeszcze tego filmu nie widziałem, ale muszę to zrobic. Mam pytanie, słyszałem, że jest tam jedna scena, która jest jedną z najbrutalniejszych scen w historii kina. Ta w której Cage zabija kogoś na schodach. Czy możecie mi opisac jak wyglądało to morderstwo i czy jest takie okrutne? DOkładnie opiszcie. [nie pytam się bo mnie interesuje przemoc itp. ale skoro to taki klasyk.. ?] prosze o pomoc
mały spoiler:
scena znajduje się na samym początku filmu, nie jest szczególnie brutalna, jest po prostu "dzika", zwłaszcza że zaskakuje całkowicie jej umieszczenie tak szybko, to że rozgrywa się przy akompaniamencie ostrego gitarowego riffu i trwa stosunkowo długo. Główny bohater w samoobronie rozwala zbirowi głowę o poręcz schodów, zrzuca go z nich, a na sam koniec dobija o podłogę.
Mocna rzecz. Efektem było wychodzenie widzów z sal kinowych. Ci, którzy zostali jeszcze kilkukrotnie byli "testowani".
JUŻ WIdziałem dawno ten film ale dzięki za odpowiedź. ehhh co się porobiło z kinem... teraz żeby przerazic brutalnością trzeba pokazac wyrywanie obcęgami zębów oraz gwałt zombie na dziewczynce............. chore
A moim zdaniem ten film nie jest wcale bardzo brutalny jeśli spojrzeć na wiele filmów przed nim, jak i po nim. Chociażby takie "Natural Born Killers" (o bardzo podobnej tematyce) jest o wiele brutalniejsze.
Jest moim zdaniem brutalniejsza scena w "Dzikości...", kiedy to...
! SPOILER !
...policjant zabija Bobbyego i onm strzela sobie przypadkiem w głowę z shotguna. Mnie to rozwaliło, jak mu ta główka tak ładnie odskoczyła.
! KONIEC SPOILERA ! ;]
A ostatnio brutalny (i to w sumie ostro) jest John Rambo. Ale to zupełnei co innego...
Nie jest tak brutalna jak np scena Irréversible (http://nieodwracalne.filmweb.pl/) , gdzie Markus rozwala kolesiowi głowę gaśnicą.