Drodzy rodzice którzy macie problem z uświadamianiem dzieci o tym, że na świecie żyją różni ludzie i niektórzy kochają osobę tej samej płci, informuję że w tym filmie będzie wątek nastoletniego zakochania pomiędzy osobami tej samej płci (chłopak + chłopak), więc zanim zaczniecie zasypywać forum i zaniżać oceny, bo "moje dziecko nie zrozumiało, olaboga", proszę miejcie to na uwadze i w takim wypadku nie zabierajcie dziecka na tej film, jeśli nie chcecie to nie oglądajcie i dajcie żyć innym. Pozdrawiam.
Tak również przeszkadza propagowanie alkoholu, ćpania, przemocy i lgbt w filmach dla dzieci 7+ lub bo. To wszystko powyżej to przyjemnosci, dla niektórych mniej a innych bardziej gorszących. Nie dociera do mnie żadna argumentacja jeśli te treści kierowane są do dzieci.
Nie.
Demoralizacją dzieci jest dawanie im złego przykładu poprzez krzywdzenie innych, łamanie prawa, robienie rzeczy szkodliwych społecznie i używanie przy nich używek. A nie pokazywanie im neutralnego aspektu rzeczywistości.
Bo homoseksualizm jest neutralnym aspektem rzeczywistości.
Dlaczego nikt nie pisze ,ruchanie w dupe faceta ,a nie lgbt,masakra na siłę wciskacie te zboczen8e,a co z zeofilja i pedofilja, zenada. I jeszcze w bajkach,gdzie tych zoboczencow jest 1%w kraju wciskacie to na siłę,chory ludzie powinni się leczyć nie odnosić, zygac się chce.
ja z kolei zawsze zalecam leczyć homofobie, rasizm i inne skrajnosci, traktujac je jako przejaw upośledzenia prawidlowej oceny zjawisk spolecznych
Zależy co czytasz. Marksistowskie brednie czy książki historyczne. Ideologia przemycana ostatnio w filmach między innymi Disneya specjalnie jest skierowana ku najmłodszym. Który dorosły nie mający dzieci chodzi na bajki do kina ? Przeważnie osoba nie dojrzała życiowo.
No jeśli dla ciebie każdy film animowany to bajka i jest to kino wyłącznie dla dzieci, to w sumie współczuję smutnego żywota.
Na bajki? Ależ do kina się chodzi tylko na bajki! Te wszystkie komedie romantyczne, filmy superbohaterskie, filmy akcji, łzawe dramaty - to przecież bajki pełną gębą. Co innego np. takie Encanto od Disneya: trudno znaleźć film "popularny", który byłby tak bogaty w nieoczywistą treść, a dodatkowo w tak wspaniały sposób zanimowany.
Ja z moją partnerką bardzo ochoczo chodzimy na takie produkcje, cieszymy się życiem i nie ma co się ograniczać :D Jak chcemy obejrzeć coś poważnego, robimy to w domu przy winie, a jak chcemy się zabawić to do kina na jakąś animacje.
Widzisz, właśnie przez takich ignorantów i kretynów takie wątki są potrzebne. Jeśli wrzucasz pedofilię do worka orientacji seksualnych, to przykro mi, ale nie jesteś normalny.
Wy wszyscy za to jesteście normalni. Robią dzieciom pranie mózgów, żeby ich dzieci już miały wyprane od urodzenia.
Jeśli według ciebie to jest pranie mózgu, to nie zabieraj na ten film swojego dziecka. Po to jest mój wątek. Tyle w temacie.
Po wpisach pod tym postem wnioskuję, że wszyscy zmierzamy ku upadkowi, już w każdej dziedzinie życia. Ludzie są przeorani i przemieleni. Dwóch "tatów", to jednak wspaniały pomysł! Przepraszam.
ja nie wrzucam mówię tylko co widzę, kiedyś homoseksualizm był zboczeniem dzisiaj już nie jest, więc trzeba się przygotować na zmiany, a po drugie podałem fakt, który dopiero zrozumiecie za kilka lat, ponieważ wiem, że tego typu pomysły Disney ma na swoim biurku, czekają tylko na właściwy moment i tylko tyle,
Taaaa. Za kilka lat to i pedofila będzie normalna, bo przecież każdy ma prawo do miłości. Jechać taki postęp
Straszne jest to, że zabraliście tęczę zwykłym ludziom. Symbol, który powinien kojarzyć się z czymś miłym, teraz kojarzy się z wami. Bleee
takimi wami, że osoby homofobiczne cały czas cisną na tęcze i nie słyszy się o tym że para homoseksualistów zbudowała tęcze, tylko słyszy się że homofoby zniszczyły tęcze. stąd takie stwierdzenie, że jak słyszysz tęcza to od razu myślisz homofobia
skandaliczna reklama misia bdsm Balenciagi jest hitem - przypuszczam, że minimum kilkadziesiąt osób widziało ją przed wypuszczeniem do mediów ale Balenciaga wciska nam kit że "oni nie wiedzieli" a wszystko to wina zewnętrznej firmy odpowiedzialnej za marketing xD
Kiedyś, znaczy kiedy? W antycznym Rzymie był normą. Z kolei dzisiaj w krajach arabskich nadal jest traktowany jako coś niedopuszczalnego. Tak samo jak u nas nienaturalne jest posiadanie kilku żon, a tam z kolei jest to normalne. Świat nie jest czarno-biały jak to co masz w głowie.
Ludzie, ja to napisałem z grzeczności, szanuję czyjeś zdanie i to że ktoś nie chce czegoś obejrzeć, dlatego informuję o tym żebyście nie szli na ten film jeśli wam nie pasuje lub nie chcecie tego tematu tłumaczyć dzieciom. Tylko tyle. Nie zamierzam nikogo obrażać ani sobie z tego kpić, byłoby miło gdybyście też uszanowali innych.
A to my już swojej opinii wyrazić na ten temat nie możemy? Homoseksualizm zaraz zacznie mi przez okno do domu wchodzić. Czy naprawdę wszystko musi się sprowadzić do jechanego LGB itd. ?zaraz wam literek zabraknie. Tolerancja musi u was być, ale działa tylko w jedną stronę
Otóż to, tolerancja to nie to samo co akceptacja. Ja toleruję poglądy czyjeś tak długo jak ktoś toleruje moje - problemem LGBT jest to, oni by chcieli aby każdy przyklaskiwał im uszami i akceptował każdą nawet najbardziej idiotyczną rzecz/ideę/teorię którą wymyślą - a mają w tym względzie wybitnie produktywne umysły (co widać chociażby po ilości literek).
Ale właśnie w tym rzecz, napisałem tego posta żeby każdy wiedział czego się spodziewać po filmie i ewentualnie go odpuścić jeśli ktoś ma problem z tym tematem. Czego nie rozumiesz?
Tyle że takie wciskanie na siłę wątków LGBT będzie miała odwrotny skutek od zamierzonego - ludzie będą negatywnie nastawieni. Tak samo jest z Kościołem Katolickim i mówieniem jak postępować, bo bądźmy szczerzy kto tego nie lubi. I tak właśnie robi "poprawność polityczna", że nawet żeby film otrzymał Oscara musi być "poprawny".
A wracając do dzieci to jestem przeciwny procederowi, bo proszę sobie wyobrazić jakby wpajano religie w każdym filmie czy serialu - w końcu samych katolików jest 1,4 mld na świecie, dlaczego by nie pokazać że też istnieją religie świata? Disney nigdy nie pokazał w filmach byle symbolu religijnego (nawet w Dzwonniku z Notre Dame), ot taki tolerancyjny jest.
Ukazywanie homoseksualistów że istnieją jest dla mnie okej, ale nie wpierniczanie bez ładu i składu, chwaląc się że ktoś jest "pierwszym homoseksualistą" w historii, bo to wygląda na wojenkę (biznesową też) i dla dzieci, bo może spróbujmy tak z religią, hm? Bo istnieją już "rodzice", którzy przez propagandę LGBT+ nie nadają nawet płci swojemu dziecku, by mogło w przyszłości same sobie wybrać (spośród kilkudziesięciu płci, nie dwóch).
wiesz że to działa w dwie strony? tak jakby sam sobie przeczysz. porównałeś to do katolicyzmu i że LGBT jest wpajane jak religia co jest prawdą ale też pamiętaj że homofobie był wpajany nam jak religia od zarania dziejów, ba to nawet przez religie wpajano ludziom homofobie. Kluczem jest to aby każdy zdecydował za siebie, jeśli ci się to nie podoba to musisz mieć niesłychanie wybujałe ego żeby decydować za innych.
Wątki jak te, w filmach są po to aby od najmłodszych lat przedstawić ludziom jak wygląda świat. A ludzie tacy jak autor tego wątku są dobrymi ludźmi, którzy nie mówią ci jak masz postępować tylko przedstawiają ci pewne opcje, i to już zależy tylko od ciebie, którą wybierzesz i jak to przedstawisz swoim dzieciom.
wiesz czym się różni homoseksualista od homofoba? homoseksualista nie karze każdemu być homoseksualistą. Natomiast homofob wręcz przeciwnie.
Wniosek, żyj po swojemu jak lubisz ale weź przykład z LGBT oni przynajmniej się nie wpierdalają w cudze życie.
i jak mi zaraz ktoś napisze "jak to się nie wpierdalają, przecież muszę oglądać ta bajkę" to wiedz, że nie musisz :)
Nie w moje, a w innych, to po pierwsze.
Po drugie, nie ma co porównywać między Kościołem a LGBT, gdzie jest mniejsze zło, bo obaj świetnie się bawią w tą swoją politykę "przekonywania" swoich racji. Z tą że LGBT jest bardziej powszechne w mediach przykładowo, powodując przy okazji więcej kłopotów np. z kilkudziesięsioma płciami.
Po trzecie to radzę tobie stonować trochę :)
"no to powiesz jak się wpierdalają w życie w koncu?"
Czerwiec - miesiąc zdupy. Parady równości. Odwiedziny tęczowych odmieńców w szkołach, a czasami i w przedszkolach.
Wymieniać dalej?
ziomek to co powiesz w końcu? jestem bardzo ciekaw twojej teorii. taką bekę zajebałeś z mojego komentarza, że musisz mieć racje. no to czekam. a może strach cię obleciał bo uświadomiłeś sobie, że nie masz racji?
I nie mam zamiaru zejść z tonu jak pisze z idiotami, którzy nie mają pojęcia co piszą.