PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10047992}
5,7 3,7 tys. ocen
5,7 10 1 3667
4,9 40 krytyków
Eddington
powrót do forum filmu Eddington

Jak oglądałem Megalopolis, to wyszedłem z kina z bananem na twarzym i myślą: "O jejuniu, rajuniu, jak taki dziadzio jak Coppola może wierzyć, że właśnie dokonał niemożliwego i opracował film, w którym Jon Voight naprawia cywilizację strzelając z siuraka?" Potem oglądałem Jokera 2, który wynudził mnie niemiłosiernie. No i teraz został mi Eddington, po którym dalej drapię się po głowie - no bo Bo się boi przypadło mi do gustu, a Lyncha z Coenami bardzo cenię do obiadku. Więc dlaczego tak nie wszystko mi się tu klei? Zdjęcia i muzyka rewelacyjne (jak zwykle u Astera), ale im dłużej myślę o scenariuszu to mniej mi się tu widzi "neo-western" a bardziej taka biografia nieżyjącego już kowboja, który z warzywa stał się burmistrzem. Szkoda, że marchewkowe pole to to nie jest. Prędzej łyse pole pod deweloperkę.

A Żakin Finiks robi najlepszy cosplay Serious Sama i popier... w podkoszulku na wstecznym z LKMem na pełnej k...

ocenił(a) film na 6
de_dust2

I nie, dalej nie wiem jak powinienem ten film ocenić. Czy ten film w ogóle ma swój koniec per se? Czy jeszcze trwa i trwa i trwa, jak takie piekło kogoś w śpiączce, zmuszonego do przeżywania na nowo tego feralnego tygodnia, w którym jedną głupią decyzją odebrał sobie wszystko w swoim życiu...

ocenił(a) film na 6
de_dust2

No dobra, dałem temu filmowi 6/10. Gdyby nie śmierć niejakiego TikTokera lubującego się w amunicji ostrej to dałbym mniej (Nie ma czegoś takiego jak przypadek)