Efekt motyla

The Butterfly Effect
2004
7,8 515 tys. ocen
7,8 10 1 514740
6,2 48 krytyków
Efekt motyla
powrót do forum filmu Efekt motyla

Rozumiem, że dla kogoś, kto do tej pory miał stycznośc z amerykańskimi komedyjkami dla młodzieży lub super strzelankami gangów z piosenkami rap w tle, film ten może się wydawac nadzwyczaj ambitny. Według mnie w kategorii filmów psychologicznych nie ma miejsca w pierwszej 10 dla tego obrazu. Psychologiczny film powinien oddziaływac na sposób postrzegania niektórych spraw pdświadomie, powinno zostac jakies niedopowiedzenie, a w tym filmie mamy wyłożoną "kawę na ławę". Tylko gimnazjaliści myślą, że jak "zakumali" o co chodzi, to staną się doroślejsi.... dla mnie 4/10 (głównie za grę aktorską)

ocenił(a) film na 7
Witeczek

Szkoda, że nie zaszczycisz nas tutaj swoją spójną i sensowną argumentacją.

ocenił(a) film na 3
addam23

Skoro 5 razy nie zrozumiałeś, to po co męczyć to po raz szósty?

ocenił(a) film na 7
Witeczek

zauważ, że woow czytala ten sam temat i czytała te same 5 próby i również nie zrozumiała.

Najdziwniejsze jest to, że zupełnie nie odniosłeś się do moich uwag.

ocenił(a) film na 3
addam23

A kto Ty niby jesteś, żeby się do Twoich uwag odnosić? :-)

wooow wystarczył jeden priv. Ty swojego zmarnowałeś. Niegodnyś mej dalszej uwagi ;-) Wolę pogadać z kimś, kto przynajmniej rozumie po polsku :-)

ocenił(a) film na 5
Witeczek

Spokojnie koledzy :) Beze mnie o mnie?

To prawda, że z Witeczkiem wyjaśniliśmy sobie dręczące nas kwestie na PRV. Przedstawił mi swój punkt widzenia wystarczająco jasno i nie mam w tej sprawie nic więcej do dodania :). Proponuję żebyśmy skończyli nasze osobiste wycieczki bo zaczynamy odbiegać od tematu topicu.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Witeczek

Zastanawiam się czy twoja przypadłość jest przekleństwem czy darem...
Kompromitować się w każdym poście i nawet nie zdawać sobie z tego sprawy(pokaż twoje posty komuś dorosłemu, to pęknie ze śmiechu).

Czy ty człowieku prowadziłeś w życiu choć jedną poważną dyskusję?
Wiesz, że rozmowa polega na odnoszeniu się do wzajemnych uwag?

Mówią ci coś może słowo - logika? Gimnazjum ponoć skończyłeś. Gdzieś tam w liceum już powinno się o tym zająknąć (za moich czasów bynajmniej tak było).
Jeśli mówi to przeczytaj swoje posty w tym temacie i policz ile popełniłeś w każdym poście błędów logicznych. Powodzenia. Liczyć chyba umiesz?

ocenił(a) film na 7
addam23

No tak jeśli w życiu nie prowadziłeś poważnych rozmów, to może nie wiesz o co mi cały czas w temacie chodzi.

Ja się cały czas czepiałem logiczności i sensu samych twoich "argumentów", a nie końcowego wniosku.

Ja się zawsze czepiam poprawności argumentów, nawet jeśli z konkluzją się jak najbardziej zgadzam.

Na PM napisałeś mi "Nie widzisz subtelnej różnicy między Chłopcami z ferajny, a Efektem Motyla?"

Oczywiście, że widzę. Jednak twoja argumentacja jest bzdurna, logicznie błędna. Daje przykłady z "Chłopcami..." w nadziei, że załapiesz w ten sposób gdzie popełniasz błąd.

ocenił(a) film na 3
addam23

"Zastanawiam się czy twoja przypadłość jest przekleństwem czy darem..."

Zajebistość zawsze jest darem ;-)

"Czy ty człowieku prowadziłeś w życiu choć jedną poważną dyskusję?"

Zapytaj wooow. Ty po prostu nie zasłużyłeś :-)

"Wiesz, że rozmowa polega na odnoszeniu się do wzajemnych uwag?"

Nie. Chyba za bardzo się w to wczuwasz :-) Chopie, na FW się życie nie kończy. Wyjdź na dwór, zrób coś :-)

"...w nadziei, że załapiesz w ten sposób gdzie popełniasz błąd."

I vice versa :-D

ocenił(a) film na 7
Witeczek

"Nie. Chyba za bardzo się w to wczuwasz :-) Chopie, na FW się życie nie kończy. Wyjdź na dwór, zrób coś :-) "
Czyli jednak dyskusji poważnej nie prowadziłeś.
W dyskusje na forach internetowych, jak i w takie oko w oko, wczuwam się tak samo.
Różnicy nie ma żadnej.

"I vice versa :-D "
Jak grochem o ścianę. Nie może być "vice versa" bo nie odnosisz się, do wypowiedzi poprzedników.