PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32988}

Egzorcysta: Początek

Exorcist: The Beginning
2004
5,6 22 tys. ocen
5,6 10 1 22189
3,6 5 krytyków
Egzorcysta: Początek
powrót do forum filmu Egzorcysta: Początek

A ja napisze inaczej niż wszyscy. Ta część dożo bardziej mi się podobała od pierwotnej. Po tym jak wszyscy pisali że jest dożo gorszy od tego z '73, to nie miałam zamiaru go oglądać, bo tamten zupełnie mi się nie podobał, ale jednak się skusiłam i byłam mile zaskoczona. Tutaj jest bardziej pokazana cała historia i tajemnica tego której poszukuje były ksiądz, tam natomiast praktycznie tylko jest pokazane jak bezskutecznie próbują ją leczyć lekarze, a później księża odprawiają nad nią egzorcyzmy. Lecz bardziej można się było pobać na tym z '73, ten raczej nie różnił się bardziej od wielu horrorów jakie kręcą.

dkf

niewykorzystany potencjal... inaczej tego nazwac nieumiem, fabula filmu ciekawa lecz rezyser spieprzyl ten film, gowniane efekty jak na rok 2004, widac bylo dokladnie kiedy osoby byly "wklejane" w krajobraz, a ostatnia scena to juz totalny badziew..., watykan, poludnie a tu wogole ludzi na placu sw.piotra niewidac

ocenił(a) film na 7
bezskorny

Ten film był niskobudżetowy w hollywoodzkim tego słowa znaczeniu.
Ja oceniam go wysoko, bardzo mi się podobał wczoraj w tvn.
Jeszcze o nim napiszę więcej, w każdym razie mogę go ocenić na 7/10.

ocenił(a) film na 7
Muszrom

Sprawa się wyjaśniła: ten film tylko wygląda na niskobudżetowy :)
część efektów specjalnych rzeczywiście była słabej jakości, z góry założyłem, że film kosztował jakieś 30 mln dolarów i w tej kategorii jest estetycznym dziełem sztuki. Tak naprawdę jego koszt to 80 mln usd ... ! taki Silent Hill kosztował 50 mln, a pod względem efektów specjalnych był na pewno lepszy, no i grało tam kilku bardziej znanych aktorów, zaś Mumia 1 czyli film w podobnym pustynnym klimacie także kosztowała 80 mln usd.
Jestem tym rozczarowany, choć poza efektami specjalnymi nie mam Egzorcyście za wiele do zarzucenia.
Zostawię ocenę jak poprzednio.