PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539042}

Fantastyczna Czwórka

Fantastic Four
2015
4,8 50 tys. ocen
4,8 10 1 50491
3,2 23 krytyków
Fantastyczna Czwórka
powrót do forum filmu Fantastyczna Czwórka

http://www.youtube.com/watch?v=_flR9_6msik

I co sądzicie?

matrix142

dużo nie pokazali, ale na pewno będzie bomba! :)

ocenił(a) film na 6
pyra8

Dali też pierwszy plakat.
http://www.facebook.com/empiremagazine/photos/a.120604487707.102899.84882342707/ 10152999337897708/?type=1

matrix142

nic nadzwyczajnego, ale może dzięki temu film będzie lepszy :P nadzieja jest, jak trailer średni to film może okazać się dobry :)

ocenił(a) film na 4
bzyczek881126

To tylko teaset a nie trailer, ludzie nie mylcie pojęć

Himiteshu

"jak teaser średni to film może okazać się dobry"

użytkownik usunięty
Himiteshu

też zle mówisz, to jest teaser trailer czyli pierwsze spojrzenie na film, do Hobbitów, pierwszy trailer to był teaser trailer, więc oni dobrze mówią nazywając to trailerem, jednak błędem jest to że zapominają napisać że to teaser trailer.

matrix142

pod względem wizualnym jest dobrze, jak dla mnie trochę się zrehabilitował. Na razie trzeba czekać na bardziej szczegółowy trailer oraz sam film. :)

ocenił(a) film na 4
nieznajomy43

Oby pokazali nowego Dr Dooma

ocenił(a) film na 1
Himiteshu

1:18 Gość idący w korytarzu to chyba właśnie Doom (jeszcze bez kostiumu)

zombie001

Doom był przywiązany do "stołu" (czy co to było) pod sam koniec.

ocenił(a) film na 1
nieznajomy43

Ta, ale gość ten gość idący w korytarzu w 1:18 to też Kebbell:)

użytkownik usunięty
matrix142

Bardzo mało pokazali w tym trailerze

ocenił(a) film na 4

bo to teaser a nie zwiastun...

ocenił(a) film na 4
matrix142

Za dużo nie pokazali ale fajnie ze skupili się na origin story bohaterów i poważniejszym podejściu do tematu.

ocenił(a) film na 4
matrix142

To teaser a nie zwiastun

ocenił(a) film na 6
Himiteshu

Ważne, że w końcu coś nam pokazali.

ocenił(a) film na 4
matrix142

Jest naprawdę bardzo dobrze. Wierzę w Tranka. Jego "Kronika" była zajebista. Mam nadzieję, że i ten film się uda.

matrix142

Jak na pierwszy zwiastun jest całkiem nieźle. Za dużo nie pokazali, ale to chyba dobrze wóży :)

matrix142

http://youtubedoubler.com/?video1=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D_fl R9_6msik&start1=0&video2=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D3WzHXI5HizQ& start2=0&authorName=el-commediante

ocenił(a) film na 1
Peeves

To nadal dwa różne filmy...

zombie001

Co w związku z tym? Dla mnie ten trailer nie wyglądał jak trailer czegoś, co ma dotyczyć Fantastycznej Czwórki. Gdybym nie widział tytułu pod filmikiem, to pomyślałbym o jakimś "Premeteuszu" albo "Interstellarze". A podobieństwa (klimatu, narracji, tempa, ujęć, ogólnego przekazu) jednego zwiastuna do drugiego są uderzająco śmieszne. :D

ocenił(a) film na 1
Peeves

Ale to nadal filmy opowiadające o dwóch różnych rzeczach. Dla mnie to po prostu wygląda jak film o FF inspirowany "Ultimate Fantastic Four" =/

I tyle... a ocenianie ile będzie Fantastycznej Czwórki w "Fantastycznej Czwórce" po jednym teaserze jest mocną przesadą. Zwłaszcza, że klimaty sci-fi zaprezentowane w tym materiale DOSKONALE pasują do tej grupy. Zresztą mieliśmy już dwa komediowe filmy o FF, które były dnem, więc ja tym bardziej mówię DOŚĆ takiemu podejściu.

zombie001

Nie wiem, czy opowiadają o dwóch różnych rzeczach. Na podstawie zwiastunów można by właśnie odnieść inne wrażenie. Ja nie porównuję filmów, przypominam, tylko ich zapowiedzi. Według mnie "Fantastic Four" ma wyglądać dużo ambitniej i filozoficzniej niż jest rzeczywiście, a to z kolei przypomina mi tego potworka pt. "Man of Steel", gdzie w podobny sposób chcieli potraktować Supermana, także wcześniej uważanego za śmiesznego i tandetnego bohatera. Skończyło się to w wiadomy sposób.

PS. Victora Domasheva czy czarnego Torcha to ja nadal nie zniosę. Za dużo z Ultimate to nie ma wspólnego, raczej wygląda jakby Trank chciał uczynić z tego sequel "Kroniki".

ocenił(a) film na 1
Peeves

" Skończyło się to w wiadomy sposób. " - Tak, świetnie odświeżyli postać Supermana we współczesne filmowe realia:)

"wygląda jakby Trank chciał uczynić z tego sequel "Kroniki"." To nijak nie wygląda jak "Kronika", ale Ok...

ocenił(a) film na 1
zombie001

eh.. miało być - odświeżyli postać Supermana i wpasowali go

zombie001

No to skoro Tobie się "Man of Steel" podobał, to spoko, szanuję, ale ja się z Twoją opinią nie zgadzam. :P A poza tym ten zwiastun potwierdza plotki dotyczące chęci Tranka, by z FF uczynić coś na wzór "Kronik". Boję się, że ambicje i własne niezrealizowane wizje go poniosą.

ocenił(a) film na 1
Peeves

Wywiad z nim raczej wskazuje, że chce nakręcić FF w nieco poważniejszym stylu. W jak bardzo poważnym, tego nie wiemy. Trailerom bym zbytnio nie ufał. Niekiedy nie pokazują prawdy - pamięta ktokolwiek w jakiej tonacji był trailer IM3? No właśnie...

Nie rozumiem też tego, że porównana do "Kroniki" traktuje się jako coś złego o.O Była to nieco realistyczniejsza wariacja na temat superbohaterów, ale miała również w sobie ten miks luzu i "mroczności", która akurat do FF powinna pasować. Choć mnie jakoś szczególnie "Kroniki" to nadal nie przypomina.

A co do plotek.. No ten tego, one mówiły że ten film będzie padaką, a teaser wcale na to nie wskazuje =/ To były raczej wymysły osób, które nadal mają ból tyłka o to, że FOX realizuje ten film a nie Marvel.

ocenił(a) film na 2
matrix142

Wygląda naprawdę dobrze thx :)

matrix142

WOW jak na teaser to jestem pod wielkim wrażeniem ,czekałem od ff2 silver surfer na nową i się doczekałem , świetny klimat ale jednak czekam na normalny trailer w którym zobaczymy coś więcej :)

ocenił(a) film na 6
matrix142

Bylem negatywnie nastawiony, i mimo iz teaser za wiele nie pokazuje to jakies swiatelko w tunelu jest. Czekam na wiecej

ocenił(a) film na 4
mateusi91

Bedzie dobrze

matrix142

Jedynie zwiastun trochę nakręca na film, ale sama obsada... totalna porażka!

ocenił(a) film na 4
Nethvoy

Według mnie świetnie się sprawdzą, szczególnie Jaimie Bell

Himiteshu

Akurat jest to postać, która najmniej pasuje do powierzonej roli... no i jeszcze Kate Mara (w House of Cards bezbłędna), nie wiem które gorsze.

matrix142

Zayebista zapowiedz, szykuje sie najlepszy komiksowy film roku

ocenił(a) film na 5
hudylobo

Ja bym bardziej stawiał na avengers, ale zobaczymy.

ocenił(a) film na 4
Eph

Jeszcze Ant-Man