PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539042}

Fantastyczna Czwórka

Fantastic Four
2015
4,8 50 tys. ocen
4,8 10 1 50491
3,2 23 krytyków
Fantastyczna Czwórka
powrót do forum filmu Fantastyczna Czwórka

http://www.bleedingcool.com/2014/02/20/the-new-fantastic-four-cast-have-been-sel ected-teller-mara-bell-and-jordan/

Himiteshu

Jamie Bell - w postaci CGI i tak nie ma znaczenia jak wyglądać aktor w ludzkiej formie
Kate Mara - świetna aktorka, pasuję niestety pozostała część zespołu już do niej nie pasuje
Michael B. Jordan - aktor ok ale przecież powinien być bratem Sue Storm więc co? Przyrodni?
Miles Teller - nie znam go jako aktora ale teraz wychodzi że Rick Richards ma 27 lat a Sue 30 lat. Zazwyczaj było trochę na odwrót.
Puki co to jeszcze obiecującej wiadomości o tym filmie nie słyszałem

ocenił(a) film na 4
miszatujest

The Thing - aktor za miałki jak na Bena, mówię o budowie fizycznej i za młody chyba ale jak napisales CGI i tak będzie najważniejsze
Invisible Woman - Wygląda sexy i figura tez ok, tylko czemu nie mogli wziąć blondynki? Ehh
Human Torch - Spoko, taki ckocky wyraz twarzy, wiek tez ok, ojj bedzie czarny i tyle, mi to nie przeszkadza
Mr Fantastic - Czemu taki młody?! Fryz i twarz ok ale za młody

Himiteshu

no chyba z całej obsady to najmniej Reeda widzę

ocenił(a) film na 4
miszatujest

Wiesz dodadzą mu pewnie siwe włoski po bokach i będzie dobrze :P

Himiteshu

I obawiam się że będzie wyglądał równie sztucznie jak Ioan Gruffudd. Zobaczymy jak wypadnie w gotowym filmie ale puki co średnio mi ten aktor pasuje.

ocenił(a) film na 2
Himiteshu

Kate Mara na co dzień pokazuje się w blond włosach, więc może zobaczymy ją w tym kolorze. ;)

ocenił(a) film na 4
CasperChase

Inaczej sobie nie wyobrażam :P

ocenił(a) film na 2
Himiteshu

Skoro jej brat jest ciemnoskóry, wszystko może się wydarzyć.

ocenił(a) film na 5
Himiteshu

Mr Fantastic- duzo za mlody i gdzie siwe pasemka.
Invisible Woman- powinna byc blondynka.
Human Torch- brak konsekwenji, gdyby ten aktor mial grac jako Mr Fantastic albo The Thing to byloby ok.
The Thing- powiniec miec mocniejsza budowe.

ocenił(a) film na 4
keteek

Zobaczysz ze beda wygladac tak jak napisalas, magia kina

ocenił(a) film na 3
Himiteshu

Ta obsada mnie przeraża. Marksizm kulturowy (potocznie nazywany poprawnością polityczna) w takim stężeniu powinien być absolutnie zakazany.

ash_williams85

W przypadku Johniego rasa akurat nie gra wielkiej roli. Tylko że jego siostra nadal jest biała co jest trochę niekonsekwentne. Sądzę że poprawność polityczna nie grała tu aż takiej roli. Studio chciało stworzyć trochę kontrowersji wybierając kogoś czarnego.

ocenił(a) film na 1
ash_williams85

Akurat według mnie, w tym przypadku studio nie wybrało M.B Jordana, aby na siłę wpakować czarnoskórego. Po prostu wybrał go reżyser, który już z nim współpracował na planie innego filmu i mu się podobało. To mniej więcej tak jak Snyder, który chciał Haley'a do jakiejś roli w BvsS, ale mu się nie udało (a przynajmniej na razie nic o tym nie wiemy).
Zmiana koloru skóry wcale nie musi być zła, Evans w FF był biały, a cały film i tak był do bani :P

Ogólnie ironią losu będzie jak Trank, z takimi aktorami, zrobi lepszy film niż np. ostatnie twory Marvela, które nawiasem mówiąc mają starszą obsadę, a w ogóle nie wykorzystują jej potencjału :P

Ps. Bardziej niż o obsadę, martwił bym się o scenariusz, który był chyba trochę za dużo razy przepisywany, a to zazwyczaj nie zwiastuje niczego dobrego.

ocenił(a) film na 3
zombie001

To jak, Invisible Woman jest rasy kaukaskiej i ma przyrodniego brata Human Torch, który jest Afroamerykaninem, mimo iż w komiksie byli biologicznym rodzeństwem? Za bardzo mieszają. Jeśli tak bardzo chcieli zmienić rasę którejś z głównych postaci to powinni to zrobić z The Thingiem. Wtedy wszyscy byliby zadowoleni, nawet ja.

ocenił(a) film na 1
ash_williams85

Fakt, ale widocznie Trank uznał, że M.B. Jordan lepiej pasuje do Human Torcha. Prawdę mówiąc, pomijając już całkowicie kolor skóry, a skupiając się na charakterystyce postaci, zapewne ma rację. Jeśli wyjaśnią logicznie, dlaczego rodzeństwo wygląda tak jak wygląda, to nie mam nic przeciwko.

Tak w ogóle daleki jestem od krytyki i skreślania tego filmu, bo po prostu czasami lepiej poczekać na trailer i zobaczyć chociażby ułamek koncepcji jaką ma reżyser. Druga sprawa, że część eh hm... fanatyków (?) komiksowych skreśla ten film, bo nie robi go Marvel :P Gwarantuje - identyczna obsada, film robiony pod szyldem Marvela i zadowolenie co poniektórych 'fanów' wzrosło by o 10000000000000000% :D Było by miło, gdyby jednak ta FF Foxowi wyszła, bo przynajmniej utarli by nosa niedowiarkom.

ocenił(a) film na 4
zombie001

Serię The Amazing Spider-Man i X-menów też nie robi Marvel Studiosa a ja się jaram jak mały chłopiec :D

ocenił(a) film na 4
zombie001

Avatar na początku miał być poważnym militarnym sci-fi w kosmosie, taaaaak.....

ocenił(a) film na 3
zombie001

Dodam jeszcze, że mimo iż na pierwszy rzut oka moje wypowiedzi wyglądają jak na zwolennika noszenia białego prześcieradła i palenia krzyży, to jednak z ocena końcową poczekam do potwierdzenia tych rewelacji przez studio i pierwszego teasera. Jak zmienią odtwórcę Mr Fantastica, to nawet im przebaczę tego Human Torcha. Po prostu tak to jest, nie każdemu musi się wszystko podobać i mam niestety do tego prawo.

ocenił(a) film na 4
ash_williams85

Masz, ale poczekajmy przynajmniej do zwiastunu :)