PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539042}

Fantastyczna Czwórka

Fantastic Four
2015
4,8 50 tys. ocen
4,8 10 1 50491
3,2 23 krytyków
Fantastyczna Czwórka
powrót do forum filmu Fantastyczna Czwórka

Wie ktoś co to będzie? Reboot serii i fabuła od początku czy kontynuacja poprzednich?

przemyslany

raczej Reboot ma być i dobrze

wort801

dzięki za info.

ocenił(a) film na 5
wort801

Po co powtórka dwóch naprawdę dobrych komiksów... Zwłaszcza 2 część z Surferem świetna!

harry_rabbit

myśle że może być lepsza jeszcze ta seria

ocenił(a) film na 5
wort801

To brać lepszego reżysera i lepszy scenariusz i jechać dalej #3. Aktorzy są dobrze dobrani.

harry_rabbit

tych samych nie mogą np ten co grał ludzką pochodnie teraz gra kapitana ameryke

ocenił(a) film na 5
wort801

To byłby problem gdyby chcieli ich w jednym filmie, ale np Reynolds gra Deadpoola i Latarnię.

harry_rabbit

deadpool jest z marvela a latarnia z dc :)

ocenił(a) film na 5
wort801

Fakt, ale strasznie dziwne, że dali Evansowi role Pochodni i Ameryki - w głowie się nie mieści :) Niemal jak Affleck jako gejowski Daredevil i Batman :)

harry_rabbit

Chyba gówniana. Zeszmacili Surfera.

ocenił(a) film na 2
przemyslany

Reboot oznacza serie od Początku, Gdyby była kontynuacja nazywało by się takie coś Sequelem. Pozdr.

coolerss

czytałeś w ogóle co napisałem?

ocenił(a) film na 2
przemyslany

Nic sie nie stało .Źle cie zrozumiałem xD

coolerss

Po co reboot tego ;/

Czakuu

Otóż z komiksowymi ekranizacjami Marvela jest w większości tak, że prawa autorskie są wypożyczone innym wytwórniom (z różnym skutkiem, różnie ludzie na nie reagują, różnie fani na to patrzą). Zgodnie z umową między wytwórniami a Marvelem, jeśli do roku X wytwórnia nie zrobi kolejny film na podstawie wypożyczonego komiksu, prawa autorskie wracają do Marvela. Więc wytwórnie aby zachować tak chodliwy towar mają kilka opcji:
A) ugotować na szybko jakiś filmik i go w ogóle nie wypuścić do kin:
http://www.youtube.com/watch?v=gcpmM-eTESI
B) ugotować sequel w oparciu o istniejące już filmy (co w wypadku zajętego Kapitana Ameryki-Storma jest raczej wykluczone)
C) zrobić reboot z nowymi aktorami i nową fabułą, bo przecież Sony ze swoim nowym Spider-Manem poradziło sobie dobrze.
Tak czy owak, F4 powstaje od nowa. Hura! Tzn... hura... albo wręcz... ojejku.

mac1991seth

Szkoda, ja osobiście byłbym za kontynuacją, ponieważ (UWAGA SPOJLER) zaciekawiła mnie ostatnia scena (podczas napisów) z Srebrnym Surferem. Najwidoczniej zanosiło się na kolejną część, ale niestety jej nie nakręcili. :/

ocenił(a) film na 2
T4O

ta scenka była nie dla następnej części F4, a właśnie dla filmu o Srebrnym Surferze, który w kinach będzie chyba w 2014 :)

mac1991seth

co do zmiany obsady- niech Julian zostanie taki jak jest :) ale jesli mieliby go zmieniac to moi kandydaci :Sean Bean,Ralph Fiennes, Stephen Moyer,Mark Strong,Jeffrey Dean Morgan

mac1991seth

sorry Doom niech pozostanie taki jak byl