PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539042}

Fantastyczna Czwórka

Fantastic Four
2015
4,8 50 tys. ocen
4,8 10 1 50491
3,2 23 krytyków
Fantastyczna Czwórka
powrót do forum filmu Fantastyczna Czwórka

Szczerze? Film nie jest taki zły, jak go wszyscy kreują, choć rzeczywiście mógłby być o wiele lepiej zrobiony, bo arcydzieło to to nie jest, i nie umywa się nawet do poprzedniej "F4" z Chrisem Evansem w roli Ludzkiej Pochodni... Montaż scen, wczucie aktorów w rolę, jak i sam scenariusz nie jest najwyższych lotów, jest wręcz chaotyczny i widać, że wiele zostało wycięte (na przykład moment wyskoczenia Thing'a z samolotu, który był na zwiastunie) lub nawet pozmieniane w czasie kręcenia dokrętek bez konsultacji z Trankiem, przez konflikty na planie filmowym, jak i poza nim. Do tego cała akcja i walka z Dr. Doomem, do której doszło w samej końcówce, jest wg mnie zbyt prosta i za krótka... Oceniłem film 6-tke za efekty specjalne i ścieżkę dźwiękową, jednak tej wersji "F4" bliżej jest do 5-tki, bo to typowy średniak i liczę, że kontynuację weźmie pod swoje skrzydła Bryan Singer i nakręci coś o wiele lepszego. A za jakiś czas, po "dwójce" nowej F4 i "Apocalypse" X-Menów... stworzy wspólne uniwersum o fantastycznych i mutantach. I jakby ktoś pytał, to nie ma niestety żadnej scenki po napisach końcowych.

PAT90PN

Szkoda :(

A jakie byly trailery?

ocenił(a) film na 5
LordVader345

W miarę ciekawe i przyciągające do kina... Przykładowo ten z Deadpool'em na końcu: http://www.filmweb.pl/video/zwiastun/nr+4+%28z+Deadpoolem%2C+polski%29-36940

PAT90PN

Tak widziale.

A byl trailerem z Deadpolem

ocenił(a) film na 5
LordVader345

Wybacz kolego, ale chyba się nie dogadamy, bo nie kumasz moich wypowiedzi... a ja Twoich. ;)

PAT90PN

Czy był trailer z Deadpoolem na seansie F4?

ocenił(a) film na 5
LordVader345

Aaa... o to Ci chodziło! Niestety nie było. choć liczyłem na to po cichu, że ujrzę jeszcze przed lutym mojego ulubieńca na wielkim ekranie. Były za to zwiastuny "Prób Ognia" i nowego "Hitmana", czyli obydwa filmy od 20th Century Fox, czego można się było spodziewać.

PAT90PN

dzięki. Nie bylo ich więcej?

ocenił(a) film na 5
LordVader345

Były jakieś mało ważne w czasie reklam, ale nie skupiam na takich swojej uwagi. ;)

PAT90PN

Czyli Igrszyska Śmierci.

Ale chyba pójdę na film
Oby byl sequel ale chciałbym jednego:

Żeby Ludzką Pochodnią trafił promień zmiany koloru ciała na biały :D

LordVader345

Piszę na telefonie jakby co

*ale właściwie nie do końca przeszkadza mi zmiana koloru płci

PAT90PN

*pochodnię

Ale właściwie nie dokońc aaprzeszkadza mi zmiana płci.

ocenił(a) film na 5
LordVader345

Bardziej rasy, kolego... bo płeć nie uległa zmianie. :) Jak dla mnie film po prostu średni i tyle w temacie. ;)

PAT90PN

jest słaby. spodziewałem się znacznie lepszego. A tu kupa i zawód