Ostatnio przyszło mi do głowy, że skoro studio Fox zamierza wykorzystać maksymalnie posiadane przez nich prawa do Fantastic Four oraz X-Men, a nawet mówiło się o zespoleniu tych dwóch grup i filmowym crossoverze, to najlepszą okazją byłoby zekranizowanie Onslaught Saga. Tak, wiem, że to wydarzenie o ogromnej skali i w komiksowym pierwowzorze uczestniczyło w nim sporo innych postaci, do których prawa ma w większości Marvel Studios, jednak zauważcie, że najważniejsze role odgrywali w tej historii F4 oraz X-Men. Uważam, że Fox bez problemu może przerobić tę historię, tak by wpasowała się lepiej w realia ich filmowego uniwersum. Nie widzę jednak lepszej alternatywy dla wspólnych kinowych przygód F4 i X-Men niż konfrontacja z Onslaughtem. Zresztą spójrzmy na to z drugiej strony - będzie to jednocześnie na tyle spektakularne widowisko, by móc spokojnie konkurować z filmami, jakie przygotowuje dla nas Marvel Studios. Jeśli coś miałoby odciągnąć moją uwagę od "Avengers: Age of Ultron" albo jego następnych kontynuacji, to chyba tylko ekranizacja Onslaught Saga przez Fox. Oczywiście, nadal bym wolał, aby utracili oni prawa na rzecz Marvel Studios, jednak jeśli już mają je trzymać przez kolejne kilkanaście lat, to niech chociaż zrobią coś z przysłowiowym "jajem".
YYy prosze nie, nie Onslaught. :) Zresztą właśnie Onslaught i Clone Saga a potem Heroes Reborn to były powody dla których masa ludzi odeszła od komiksów. Zresztą w tym właśnie czasie Marvel bankrutował... twórczo i dosłownie. :)
Lepszy Onslaught (który był zły) niż okropne X4 wydane także w Polsce. :P Sam nie mam pomysłu jakby można połączyć te światy FF i mutantów.
Ja bym jeszcze dołożył Transfomersów i Power Rangersów,ale chyba inne studia mają do nich prawa....