Nawet mam całkiem zabawny sposób/pomysł jak połączyć FF z MCU. ostrzegam inspirowałem się głównie FF'15 więc z tej wersji wyobrażałem sobie postacie, ale można to zmienić mi to rybka. ale co musi się znaleźć to młodzi aktorzy (by mogli grać przez kilka faz) oraz Strefa Negatywna (SN). Więc większość fabuły pozostaje bez zmian tylko, że Ben Grimm dostaje się dzięki temu, że jest świetnym pilotem/kierowcą a w SN będzie im potrzebny a Johnny Storm zostaje drugim pilotem oraz temu, że jest żołnierzem, Sue Storm dostaje się ponieważ ma doktorat z psychologii i ogólnie będzie działać jako wsparcie moralne. Reed Richards oraz Victor (uchodźca z Latverii) spotykają się na studiach jako współlokatorzy i tam zaczynają tworzyć dość zdrową rywalizację ale Richards zawsze wygrywał w pewnym momencie na studiach Reed znajduje starą księgę do alchemii w rzeczach Victora (każdy chyba wie, że Dr.D znał się na technologii jak i magii) i zaczyna się z niego nabijać wtedy Victor dostaje lekkiego ataku szały i atakuje Mr.M, ostatecznie Victor przeprasza za to i mu wyjaśnia dlaczego ma tą książkę (np. "chcę zrozumieć jak myślano wtedy by lepiej zrozumieć teraz" czy jakoś tak) i koniec końców trafiają do tej placówki gdzie trafili do SN, Mr.M za opracowanie telereportera a Dr.D za opracowanie AI oraz skafandrów, jeden eksperymentalny stanie się zbroją Victora. Trafiają do SN trafiają do świątyni i znajdują źródło energii który okazuje się "Panel Kosmicznej Kontroli", wtedy Viktor mówi "Skany pokazują, że to źródło energii wystarczy dla ludzkość na całe millennia" i mimo ostrzeżeń dotyka "panel" i powstaje wybuch energii i nagle pojawia się grupa istot przypominających Annihilusa i ich atakują wtedy grupa ludzi ucieka z nieprzytomnym Victorem wciąż trzymającym "panel" by ostatecznie przenieść się z powrotem na ziemię tworząc kolejny wybuch powodujący oderwanie się "panelu" i zawieszenie go w przestrzeni. Rannego Victora szybko zanoszą do ambulatorium i szybko stwierdzają, że tylko prototyp nowego skafandra (przypominający zbroję Dr. Dooma) może uratować mu życie i umieszczają go w nim. Mija kilka miesięcy ujawniają się im moce i zaczynają z nimi żyć. Potem "panel" staje się niestabilny i zaczyna zatruwać ich świat negatywną energią, przebudza się też Victor, i wszyscy postanawiają zabrać źródło energii tam skąd pochodzi. kiedy wracają do SN widzą ten świat w chaosie atakowany przez wielkie robale, wtedy zostają atakowani przez prawdziwego Annihilus (skrzydła itp.), a kiedy Dr.D postanawia zamknąć portal zaczyna wiedzieć cały multiverse i dokonuje ostatecznej przemiany ("jeśli mam pomóc światowi to na mój sposób"), i postanawia nie zamykać portalu (powstaje kolejna fala energii z wyrwy między wymiarowej jak w FF'15 z której wylatują różne odłamki skalne). Najpierw FF walczy z Annihilusem i Dr. Doomem jednocześnie ale ostatecznie współpracują z Annihilusem i pokonują Dooma wracając na ziemię. okazuje się, że trafiają do gigantycznym kraterze i lądują obok nich Avengers z robotami starka (przed AoU), wtedy Stark mówi "baliśmy się, że coś się wam stało" a Mr.M odpowiada "kim wy jesteście?" (co ma sugerować, że cała FF w raz z Dr.D i resztą personelu z tej ziemi zginęła w wybuchu), po tym Dr.D wystrzeliwuje mały pocisk w jednego z robotów hakując go i przy pomocy go ucieka. przenosimy się do SN, widzimy jak Annihilus przemieszcza się przez zniszczone miasto i wchodzi do najmniej zniszczonego budynku gdzie spotyka śmiertelnie rannego przedstawiciela swojego gatunku, klęka przy nim i mówi (w swoim języku my widzimy napisy) - odzyskałem "Panel Kosmicznej Kontroli"..., przerywa mu ranny -za późno, byłem ostatnim, wszyscy nie żyją -Obiecuję ci Ojcze, zemszczę się na tych istotach -Dziękuję ci Bohaterze/Annihilusie (wymawia Annihilus a jest tłumaczone na Bohater) i ranny umiera, wtedy Annihilus wpada w wściekłość trzymając "panel" "przywołując" wszystkie robale do siebie. Koniec. po napisach końcowych widzimy scenę gdzie Dr. Doom jest cały pokryty bandażami i majstruje przy robocie starka tworząc "Lucia von Bardas", oraz widzimy w wiadomościach jak mówią o wydarzeniach z Civil War oraz o tym jak Victor Von Doom przejął władzę w Latverii. i koniec napisów :)