PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539042}

Fantastyczna Czwórka

Fantastic Four
2015
4,8 50 tys. ocen
4,8 10 1 50491
3,2 23 krytyków
Fantastyczna Czwórka
powrót do forum filmu Fantastyczna Czwórka

rodzeństwo

ocenił(a) film na 1

biała siostra i czarny brat, brawo reżyserze masakra jakaś. Reszta obsady też beznadziejna a tak
czekałem na ten film ;(

ocenił(a) film na 9
wolverine11

Oni tak na serio z tą obsadą? Może to przedwczesny primaaprilisowy żart. Chyba pójdę się przeprosić z Benem Affleckiem i Gal Gadot. xD

wolverine11

A co to? Niemożliwe? Wystarczy, żeby mieli wspólną matkę i dwóch różnych ojców. :)
Poza tym to adaptacja komiksu. Zawsze jakiś gen mógł zmutować i z czarnoskórych rodziców urodziła się biała córka. :P

Nie widzę problemu. :)

ocenił(a) film na 1
Davus

Ja już też nie bo cały obecny scenariusz i obsada w tej postaci podobno poszła do kosza bo na szczęście fox zmądrzał i tez nie chciał murzyna w tej roli :)

wolverine11

To chyba bzdury wymyślone przez Filmweb (to anulowanie). Ma ktoś jakieś potwierdzenie?

Mi się obsada podoba. Ciekawy zestaw.

ocenił(a) film na 1
Davus

To Jet potwierdzone na szczęście poza tym co ty pieprzysz?? To najgorsza obsada jaką w życiu widziałem! ! Mr fantastic ma niby 24 lata i ryj jak koń?? Ta co miała frać niewidzialną kobietę też brzydka jak mało kto a o murzynie w roli johnnego nie będę się może wypowiadał...

wolverine11

Michael B. Jordan i Jamie Bell to utalentowani aktorzy, Marę kojarzę tylko z "Brokeback Mountain", gdzie wypadła dobrze w roli córki Ledgera. Tellera nie znam za bardzo, ale też nie mam nic przeciwko niemu. :)

W sumie żadnej złej decyzji nie widzę.

ocenił(a) film na 5
Davus

Chodzi o mega niezgodnosci z komiksami.

wolverine11

podzielam twoją opinię... brak słów

ocenił(a) film na 1
DriftMax

no dokładnie ;__; jakim prawem mr fantastic jest taki młody? przecież on jest genialnym naukowcem dojrzałym! a ten gość? nie zrobią mu pewnie nawet lekko posiwiałych włosów nad uszami bo jak to będzie wyglądać u takiego młodego gościa -.- no i ten co gra bena jest stanowczo za chudy. I nie żebym był rasistą ale no pewnych rzeczy się nie zmienia poprostu i tyle, to tak jakby zrobić czarnego batmana

wolverine11

tssssaaaa albo jakby Kapitan Ameryka był transwestytą. Wcześniej obsada była idealna tylko historie beznadziejne jakby nie mogli po prostu się postarać i napisać dobrej kontynuacji ale nie na siłę muszą od nowa robić Kto w ogóle wpadł na taki świetny pomysł? Tak samo jak z Jokerem w Batman v Superman św.pamięci Heath Ledger pewnie przewraca się w grobie

ocenił(a) film na 1
DriftMax

Heath ledger świetnie zagrał psychopatę i jestem pełen podziwu. Ale dla mnie nie jest on jokerem. Jokerem zawsze będzie jack nicholson ale wgl to przecież w batman v superman nie ma być jokera ;p

wolverine11

Właśnie o to chodzi, że ma być z tego co wyczytałam i ma go zagrać Callan Mulvey zachwycona tym faktem nie jestem. Mam nadzieję, że jednak zostawią jokera w spokoju.

ocenił(a) film na 1
DriftMax

oby nie ;/ przecież już i tak tam za dużo postaci. Jokera w tym uniwersum oczywiście nie może zabraknąć ale no w tym filmie bym go nie umieszczał. Ja bardzo bym chciał żeby jokera zagrał michael fassbender :) dla mnie jest to idealny kandydat.

wolverine11

też myślę że byłoby go fajnie zobaczyć w tej roli ^^ ja po prostu uwielbiam człowieka

ocenił(a) film na 1
DriftMax

Hah ja też :) jest bardzo chudy i w odpowiednim wieku. Idealny joker

wolverine11

eh gdyby tylko ludzie wybierający aktorów do tego filmu mogli widzieć to co my xd

ocenił(a) film na 1
DriftMax

Heh wyjaśnię xd affleck moim zdaniem bardzo pasuje na bruce'a Wayne'a nawet z lekkim zarostem. Tutaj się nie czepiam. ObsAda dla mnie ok poza lexem luthorem ;p

ocenił(a) film na 1
wolverine11

*Heh właśnie

Sory literówka

wolverine11

ja już się nawet przestałam czepiać lexa byleby te plotki o jokerze się nie sprawdziły :) i jestem ciekawa aflecka bo szczerze nie mam zdania na jego temat

ocenił(a) film na 3
DriftMax

Tego typu bzdurne plotki rozsiewa m.in. portal plotkarski TMZ (amerykański odpowiednik naszych Pudelek i Kozaczek) [ http://www.tmz.com/videos/0_gpwlokbg/ ]. Callan Mulvey ma zagrać postać stworzoną na potrzeby filmu.

ocenił(a) film na 1
DriftMax

Tak to jest jak się czyta plotki, a nie oficjalne informacje.

Na ten moment jedynym czarnym charakterem potwierdzonym w "BvS" jest Lex Luthor. To kogo gra Mulvey nadal jest niewiadomą, ale powierzenie mu roli Jokera (jak i sam udział tej postaci w filmie) jest mało prawdopodobne.

zombie001

mam nadzieję że masz rację :) szczerze mam nadzieję że zdjęcie tej karty okaże się jednym wielkim i w dodatku nieudanym żartem

ocenił(a) film na 1
DriftMax

Pff. Zdjęcie karty? O to chodzi? Ludzie są przewrażliwieni i wszędzie doszukują się drugiego dna. Zdjęcie karty dotyczyło Larrego Fonga (operatora "BvS"), a nie filmu. Fong jest utalentowanym magikiem i na planie podczas wolnych chwil, umila sobie czas robiąc różne triki m.in. powiązane z kartami.

zombie001

może i masz rację :)

ocenił(a) film na 1
wolverine11

Obsada jest młoda, bo film jest inspirowany "Ultimate Fantastic Four", gdzie właściwie postacie były jeszcze nieco młodsze. Jamie Bell, który gra Bena jest utalentowanym aktorem, ale nie oszukujmy się: bardzo szybko przestanie grać ludzką postać Grimma, więc jego wygląd nie jest zbyt istotny. Za to jest to jeden z nielicznych aktorów obeznanych z technologią motion capture, której będą używać przy tworzeniu "The Thing".

ocenił(a) film na 1
zombie001

oby thing był duży np jak hulk a nie jak w starej F4 gdzie był wielkości normalnego człowieka. No ok masz rację jeśli to dobry aktor to nie będę się czepiał ale nie mogę przeboleć czarnego johnnego. Wgl koncepcja ekranizowania komiksów ultimate mi nie odpowiada. Ok w niesamowitym spider-manie jest to uzasadnione bo nie wyobrażam sobie żeby na dużym ekranie zobaczyć ten kiczowaty żółto zielony klasyczny kostium electro, więc tutaj koncepcja ultimate jest uzasadniona. Ale w fantastycznej 4?? po co? przecież starsze wersje postaci ani trochę nie są kiczowate i świetnie pasują na film, nie widzę tu konieczności czerpania z komiksu ultimate.

wolverine11

Tutaj aktualne informacje (z wczoraj):
http://collider.com/fantastic-four-toby-kebbell/#more-323533

Więc kręcą. Nawet już sequel planują za 3 lata z tą samą obsadą. :P

Davus

Jeszcze dodam, że jeśli nie zmienili planów to nowa Fantastyczna Czwórka będzie funkcjonować w tym samym świecie, co filmowi X-Men (ta sama wytwórnia), więc nie zdziwiłbym się, gdyby do przynajmniej sceny po napisach zaangażowali Jackmana-Wolverine'a. :P

ocenił(a) film na 1
Davus

Nie dziwie się ze tyle fanów chce by prawa do tych postaci wróciły do marvela skoro fox robi takie debilne rzeczy. .. brak mi słów ale jak film okaże się klapą to może zrozumieją. Ja go na pewno w takiej obsadzie nie obejrzę i czekam dalej na avengers 2 gdzie umieją dobrać dobryxh i odpowiednich aktorów..

wolverine11

Nie czytam komiksów, ale o ile się nie mylę Marvel też zmienił kolor skóry jednego ze swoich bohaterów - Fury'ego.

Poza tym obsadzają aktorów może i dobrze, ale też dotychczasowe filmy Marvela, zwłaszcza z pierwszej fazy przed "Avengersami", to nie było kino powalające. Każda z części pierwszej trylogii o "X-Menach" była lepsza, a zrobił je FOX.

Właściwie nie licząc "Avengersów" i drugich części "Thora" i "Kapitana Ameryki" Marvel nie ma się za bardzo czym pochwalić, a już zrobił 9 filmów. :P

Ja się na nową "F4" wybiorę. Chyba, że będzie miała FATALNE recenzje.

ocenił(a) film na 1
Davus

CA: pierwsze starcie, thor, trzy iron many były lepsze niż filmy o x menach mimo że x meny też są świetne

wolverine11

Mylisz się i to srodze.
Niemniej każdy z tych filmów jest w sumie na podobnym poziomie z wszystkimi innymi. Bo, bądźmy szczerzy, żaden z nich nie zasłużył na ocenę wyższą niż 6. :P

ocenił(a) film na 1
Davus

Tylko każdy doczekał się kontynuacji i jest najlepszą sagą marvela pozatym porównaj se te filmy do dwóch części fantastycznej 4 sprzed kilku lat

ocenił(a) film na 5
Davus

Z Fury'm to kurat wyszlo dobrze, bo Fury nie mial bialej siostry.

ocenił(a) film na 3
keteek

Zatem powiadasz, że Fury nie miał białej siostry?

[ http://marvel.wikia.com/Nicholas_Fury_%28Earth-616%29/Gallery ]

ocenił(a) film na 5
ash_williams85

Nie widze dowodu na to, ze mial biala siostre.

ocenił(a) film na 5
keteek

A nawet jesliby mial w komiksie biala siostre to w filmie jej nie mial. Co innego w tej fantastycznej czworce...

ocenił(a) film na 3
ash_williams85

Łups, mój błąd, nawet wielki jak wół (czemu ja się tam dopatrzyłem skóry, a nie siostry to ja nie wiem). Chyba muszę zacząć myśleć nad noszeniem okularów :D. W każdym bądź razie, jeszcze raz sorry za zamieszanie. Ale teraz mi głupio :]

ocenił(a) film na 3
wolverine11

nowy kapitan ameryka w komiksie to murzyn (nota bene Falcon) to i Human torch może być murzynem. Niech żyje poprawność polityczna. Naturalnie wszyscy na pewno są też Żydami.

ocenił(a) film na 3
Davus

Sue i Johnny to podobne rodzeństwo, niebieskie oczy, blond włosy i biała skóra

ocenił(a) film na 3
wolverine11

Skąd wziąłeś czarnego brata ? Johnnego nie ma w obsadzie tu napisanego. Reed i Sue mieli dziecko, które nazywało się Franklin, ale nie było czarne

ocenił(a) film na 1
Totemus

To jest aktor, który zagra Human Torcha

http://www.filmweb.pl/person/Michael+B.+Jordan-52446

Nie ma go dodanego w obsadzie, bo ludzie zajmujący się weryfikacją śpią...