Filadelfia

Philadelphia
1993
7,9 294 tys. ocen
7,9 10 1 293989
7,5 48 krytyków
Filadelfia
powrót do forum filmu Filadelfia

10/10

ocenił(a) film na 10

Super film. moze sie komuś nie podobać ale jesli ktos go krytykuje to widocznie wcale go nierozumie wiec niech obejrzy jeszcze kilka razy. polecam film wszystkim! doskonała obsada- Tom Hanks,Danzel Washington,Antonio Banderas czy Jason Robards, doskonale zrealizowany. Ogladalem kilkanaście razy, 9 lat temu nagrałem sobie na vhs z tvp2 i mam do tej pory. Mimo to ubiegłego roku Kupilem oryg na dvd. polecam.

ocenił(a) film na 9
R_filmweb

Jesteś w błedzię, bo doskonale rozumiem ten film, jego fabułe, a mimo to nie robi na mnie oszałamiającego wrażenia, gdyż jest to bardzo prosty film w swym przesłaniu, co mnie nie kręci (pęczek podobnych filmów jest, tyle że co potrafi zrobić dobra obsada;/)

ocenił(a) film na 10
robi10

W takim razie nie wiesz co dobre:) pamiętaj ze zeby dobrze zrozumieć film trzeba go czasem obejrzeć 2 razy:) pzdr

ocenił(a) film na 10
R_filmweb

I aha- kazdy film jest prosty w swoim przesłaniu, tylko czy kazdy to samo przesłanie odbiera.

ocenił(a) film na 9
R_filmweb

Mylisz się mówiąc, że każdy film jest prosty w swym przesłaniu. Czy takie filmy jak Fight Club, Mechanik, Piękny umysł-są proste w przesłaniu? Nie sądze...

Właśnie w/w filmy trzeba oglądnać x2 żeby zrozumieć je w pełni, a nie taki prosty w swej fabule film jakim jest napewno Filadelfia. Pzdr:)

ocenił(a) film na 10
robi10

Jasne ze sa proste ale na swój sposób i napewno trzeba je (i tu masz racje) kilka razy oglądnąć. a i tak jak znając zycie kazdy z filmu wynosi co innego. tak jak podałeś przykład mechanika,to co sie dzieje na forum-licytacja ala sumienie czy alter ego a i tak nikt zdania swojego nie zmieni(az glowa boli).i sprawa ivana zostaje niewyjaśniona he he. ale kazdy ma inny gust i tak powinno byc bo jakby wszystkim sie te same filmy podobały...
mi sie osobiście FILADELFIA podoba i nie skłamię jesli napisze ze ogladalem juz ten film ze 6 razy i napewno na tym sie nie skończy:) nawet piosenka bruce'a przy ktorej rozpoczyna sie film wpadła mi w ucho:) jesli masz zamiar odp to napisz w takim razie cos co Ci sie podoba jakies tytuły he he. pozdro