Super film. moze sie komuś nie podobać ale jesli ktos go krytykuje to widocznie wcale go nierozumie wiec niech obejrzy jeszcze kilka razy. polecam film wszystkim! doskonała obsada- Tom Hanks,Danzel Washington,Antonio Banderas czy Jason Robards, doskonale zrealizowany. Ogladalem kilkanaście razy, 9 lat temu nagrałem sobie na vhs z tvp2 i mam do tej pory. Mimo to ubiegłego roku Kupilem oryg na dvd. polecam.
Jesteś w błedzię, bo doskonale rozumiem ten film, jego fabułe, a mimo to nie robi na mnie oszałamiającego wrażenia, gdyż jest to bardzo prosty film w swym przesłaniu, co mnie nie kręci (pęczek podobnych filmów jest, tyle że co potrafi zrobić dobra obsada;/)
W takim razie nie wiesz co dobre:) pamiętaj ze zeby dobrze zrozumieć film trzeba go czasem obejrzeć 2 razy:) pzdr
I aha- kazdy film jest prosty w swoim przesłaniu, tylko czy kazdy to samo przesłanie odbiera.
Mylisz się mówiąc, że każdy film jest prosty w swym przesłaniu. Czy takie filmy jak Fight Club, Mechanik, Piękny umysł-są proste w przesłaniu? Nie sądze...
Właśnie w/w filmy trzeba oglądnać x2 żeby zrozumieć je w pełni, a nie taki prosty w swej fabule film jakim jest napewno Filadelfia. Pzdr:)
Jasne ze sa proste ale na swój sposób i napewno trzeba je (i tu masz racje) kilka razy oglądnąć. a i tak jak znając zycie kazdy z filmu wynosi co innego. tak jak podałeś przykład mechanika,to co sie dzieje na forum-licytacja ala sumienie czy alter ego a i tak nikt zdania swojego nie zmieni(az glowa boli).i sprawa ivana zostaje niewyjaśniona he he. ale kazdy ma inny gust i tak powinno byc bo jakby wszystkim sie te same filmy podobały...
mi sie osobiście FILADELFIA podoba i nie skłamię jesli napisze ze ogladalem juz ten film ze 6 razy i napewno na tym sie nie skończy:) nawet piosenka bruce'a przy ktorej rozpoczyna sie film wpadła mi w ucho:) jesli masz zamiar odp to napisz w takim razie cos co Ci sie podoba jakies tytuły he he. pozdro