Filadelfia

Philadelphia
1993
7,9 294 tys. ocen
7,9 10 1 293989
7,5 48 krytyków
Filadelfia
powrót do forum filmu Filadelfia

Cóż tu powiedzieć Hanks ma talent a temat filmu tez znakomity. Moje wnioski po filmie nie warto oceniać człowieka przez pryzmat choroby...

ocenił(a) film na 10
piterwm90

Zgadzam się Hanks jest znakomity, jego gra jest prawdziwa widać to w każdym filmie z jego udziałem, jest moim ulubionym aktorem. Świetny.

paulinka_9209

wspaniały aktor i strzał w dziesiątkę z doborem obsady

ocenił(a) film na 8
piterwm90

przelomowa rola hanksa wczesniej gral glownie w komedyjkach

piterwm90

Również muszę się zgodzić. Choć film teoretycznie nie w moim typie (że tak to ujmę) to wywarł na mnie naprawdę świetne wrażenie. I jak już wyżej zostało powiedziane - wspaniały Tom Hanks. Za to Banderas... jakoś mi tu nie pasował.

ocenił(a) film na 9
piterwm90

absolutne cudo..
największym przsłaniem tego filmu jest to, że wszyscy ludzie są a przynajmniej powinni być równi i nie można uprzedzac się do kogos z powodu tego, że jest w pewnym sensie inny, w tym przypadku chodzi oczywiście o AIDS.. co do kreacji aktorskiej Hanksa wszystko juz chyba zostało powiedziane.. doskonale wcielił się on w rolę chorego, odrzuconego przez większość społeczeństwa, lecz mającego przy sobie najbliższych, którzy kochali go ponad wszystko, co dawało mu siłę do walki o.. sprawiedliwośc..