Filadelfia

Philadelphia
1993
7,9 294 tys. ocen
7,9 10 1 293989
7,5 48 krytyków
Filadelfia
powrót do forum filmu Filadelfia

Też bym go zwolnił i w trybie natychmiastowym.

Fabio24

Super. A teraz powiedz mi, co wspólnego z moim poprzednim komentarzem ma to, co napisałeś.

ocenił(a) film na 9
Evangarden

Odnoszę się do całości twoich wypowiedzi,nie pomyślałem zeby użyć odpowiedzi do pierwszego twojego postu ;)

Fabio24

w naturze mój drogi pary homoseksualne własnie są do opieki nad potomstwem. Poczytaj no troche o tej naturze. My,ludzie jesteśmy tylko niewielką cząstką natury. Więcej pokory życzę i duuuzooo nauki.

ocenił(a) film na 9
AlbertaTM

Zgodze się,ze takie wynaturzenia dotykają także faune,czy to pingwiny,ośmiornice czy inne mewy.Ale skoro czklowiek też jest zwierzęciem to nie ma się co dziwić,ze jego braci też to dotyka.
Nie wiem o którym potomstwie par homoseksualnych u zwierzat mówisz(bo chyba mikroświata nie wliczamy)?

Fabio24

Czytaj i ucz sie,poszerzaj horyzonty.

W naturze rozmnazaja sie tylko najlepsi,inni opiekuja się potomstwem,pomagaja,ale sami go nie płodza i nie rodzą.
Aby rozładowac napiecie w stadzie odbywaja stosunki homoseksualne,które nie owocuja potomstem.Integruja i rozładowują napiecie. Nie jest to nic chorobliwego ani nienaturalnego.

Wpojono ci zasady moralne ,takie a nie inne i to powoduje,ze bulwersuja cię normalne sprawy. To nic złego. Zwyczajnie musisz poczytać,poszperać i zrobic to bez zbędnych emocji. Pozdrawiam.

Fabio24

Rozumiem, ze jesli jest para heteroseksualna, ktora postanawia nie miec dziecka, to tez maja oni chorobe psychiczna ("bo czlowiek jest zaprojektowany do rozmnazania sie")? Dzieki za info, chyba musze zaczac sie leczyc ;)

ocenił(a) film na 8
Banana_Power

Trzeba sie postarac by zarazic się AIDS choc na zajęciach z Patofizjologii slyszałam o czymś w co oczywiście nie wierzę a mianowicie że jest ryzyko zakarzenia w sportach kontaktowych i na silowni jesli leje sie krew np. sa otarcia i zostaje ona na np. worku tremingowym.
Generalnie jednak zasada dla zwyklych ludzi jest prosta. Zarazic mozna sie jeśli jest kontakt krwi zakazonej z USZKODZONA skórą zdrowego lub przez kontakt seksualny. Nie ma innych dróg dla typowego zjadacza chleba.

Banana_Power

"[...] wielce tolerancyjni użytkownicy FW nie mogą pojąć tego że innych homoseksualizm po prostu brzydzi." - A jesli kogos brzydza osoby ciemnoskore to Ty jestes w stanie to pojac? A jesli kogos brzydzi Kosciol Katolicki, to ma prawo go atakowac?

Moja znajoma brzydzi jedzenie miesa a z tego powodu nie naskakuje na mnie i reszte ludzi spozywajacych kotleciki. Pozostawia ona takie rzeczy osobistemu wyborowi. W przypadku homoseksualizmu nawet nie ma mowy na "wybor" bo ludzie sie tacy rodza.

ocenił(a) film na 4
dann91

Sądzisz że z homoseksualizmem ludzie się już rodzą? Chryste...

Banana_Power

Nie sadze, tak po prostu jest

ocenił(a) film na 4
dann91

Stwierdzili to jacyś pseudonaukowcy podczas "głosowania"?

Banana_Power

Chyba nie wiesz jak funkcjonuja srodowiska naukowe - tam sie bada, nie glosuje.

Moim zdaniem najsensowniej sprawa wyglada tutaj:
W. R. Rice, U. Friberg i S. Gavrilets (2012), Homosexuality as a Consequence of Epigenetically Canalized Sexual Development. The Quarterly Review of Biology 87 (4): 343-368
( ht tp://ww w.jstor. org/stable/ info/10.1086/ 668167 )

ocenił(a) film na 7
LeoMessi86

wikipedia // homofobia

Wujek_John

Najgorsze to dawanie gejom dzieci... Dziecko ma zrytą psyche i w szkole ma przejeb*ne

Pawlovsky

przej....ne przez rodziców??? czy przej.....ene przez nietolerancyjnych??? kto krzywdzi to dziecko???

Myślenie nie boli.

AlbertaTM

Ciebie boli. Wiesz jak dziecko się czuję jak patrzy na kolegów , którzy mają mamę i ojca a nie 2 ojców, myślisz, że to nie ma wpływu na jego psychikę? To jest choroba, więc dawać chorym ludziom dzieci ? Wiem, wiem kontrowersyjne zdanie.

Pawlovsky

To nie jest choroba,nie ma żadnych badan zakonczonych stwierdzeniem ,udowodnionych ,stwirdzajacych ,ze to choroba-jest wiele załozen i zadnego przeprowadzonego dowodu-jak wiesz (a chyba wiesz skoro tak kategorycznie twierdzisz ,ze to choroba) udowodnienie jakiegos faktu biologicznego,genetycznego zabiera lata i szeroko pojeta skalę badań, jak na razie jest tylko kilka tez. I ,jak zapewne wiesz,my nawet nie wiemy w jaki sposób,kiedy i dzie(chodzi o nasz mózg ) powstaje nasza seksualność (nie homo,czy hetero) seksualnośc szeroko pojęta.

A ty wiesz jak sie czuje dzieciak wychowywany przez dwie kobiety??
lub dwóch męzczyzn??
Wiele dzieci to wie,dzieci wychowane przez tatę i dziadka,lub mamę i jej siostre, lub samotną mamę i babcie. To nic takiego bo takowy model rodziny istnieje i jest akceptowalny. Nieakceptowalne jest wspólne łózko. I to nie to dziecko ma ten problem tylko tacy jak ty,co to mysla o dupie Maryny (lub Antka) i w innych jak seksualnośc kategoriach nie potrafia spojrzec na innych ludzi.

To ludzie ustalaja zasady ,to ludzie klasyfikują -to jest cacy a to be.

jeszcze nie tak dawno dzieci samotnych kobiet miały przechlapane. Teraz to nic takiego bo nauczylismy się ...(?) szanować wybory innych. I jak banda chorych oszołomów zamknie niewyparzone buzie i przestanie szczekac na odmienną orientację seksualną to takie dzieci będa szczęsliwe,kochane,zadbane ,otoczone opieka.

Najbardzie skrzywiona psychikę ma człowiek wychowany bez miłosci .

AlbertaTM

Osobiście już wolę żeby już geje wychowywali dzieci rodzin, w których jest patologia, bije się dzieci i chodzą głodne. W pozostałych przypadkach nie.

Pawlovsky

Dawać dzieci chorym ludziom. ........To pozostawię bez komentarza. Szczęście,że nie ty decydujesz komu los daje dzieci.

AlbertaTM

Na szczęście w Polsce homosiom nie daje się dzieci.

Pawlovsky

to kwestia czasu i nieuniknionych zmian. Na szczęscie zmiany zachodzą wszedzie, pomimo rozpaczliwych wrzasków bereciarzy i czerwonych szelek :P

AlbertaTM

Czerwonych szelek... Poczekaj aż będzie jeszcze więcej arabów w europie to geje będą wypędzane z Europy bo już się tego domagają, co się dzieję w Anglii, Francji to jest chore.

Pawlovsky

Zryta psyche maja tez czesto dzieci wychowywane przez fanatycznych katolikow, czy muzulmanow. A prz... w szkole (np. w Polsce) maja dzieci Zydow, Swiadkow Jehowy, a moze zdarzyc sie, ze nawet dzieci ludzi otylych (tylko dlatego, ze inne, niewychowane odpowiednio bachory beda je wysmiewac, przesladowac, itd.). Idac tym tropem myslenia moglibysmy kazdemu zakazac posiadania potomstwa...

ocenił(a) film na 7
Wujek_John

Wielu profesorów uważa homoseksualizm za chorobę i to nabytą. Nawet są specjalne terapię dla homosiów. Niektórzy nawet zostali wyleczeni, więc ja nadal będę uważał HOMOSEKSUALIZM za chorobę. To nienormalne, że dwóch kolesi zapina się w dupe :D!

LeoMessi86

lobotomia swego czasu tez była sposobem na leczenie :P, pranie mózgów także jest niezłym sposobem na pozorna zmiane.

Mozna sobie "uważać " za chorobe co się chce, ale dowodów na to ,ze homoseksualizm to choroba nie ma,są tylko tezy nie poparte dowodami.

To sa fakty naukowe.

LeoMessi86

Ale bzdury
jakies incydenty drobne rozdmuchane przez prase i media katolickie czy narodowościowe... A ty bierzesz to powaznie?

W krajach Europy zachodniej nikogo nie obchodzi kto z kim śpi. A ze jakis tam Arab sobie pokrzyczy. ;-)

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

Hola, hola....akurat homoseksualiści i księża to grupa, w której znajduje się najwięcej pedofili...sama mam znajomega geja i nie uważam, że możemy wszystkich traktować tak samo...zarówno, jak wierzę w Boga i kościół...ale nie można się okłamywać. Koniec kropka.

Gatiniusha

Jakoś nie bardzo mogę dopasować twego maila do naszej konversacji????Wyskoczyłas jak Filip z konopii.

Możesz mi wyjasnic o co ci chodzi,proszę.

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

Oh Alberta, źle umieściłam mój post...powinien figurować pod początkiem tego wątku w ogóle :)

Gatiniusha

A tak a propos ,przeprowadzone badania dotyczyły grupy pedofili nie homoseksualistów . Wyniki owych badań nie sa jednoznaczne,przebadano zbyt małe grupy. Wyniki okazały sie byc bardzo rozbieżne-jednym wyszło ,że w grypie badanych pedofili było 9 % homoseksualistów,innym ,ze 30.

miarodajnych badań w tej kwestii nie ma

Nie słyszałem natomiast o badaniach typu -ilu jest pedofili w grupie gejów-zwazywszy,ze nie wszyscy geje dokonali tzw coming out i tak naprawde nie wiemy ilu jest homoseksualistów.Tych zdeklarowanych około 2 -3% populacji dorosłej.

Twoje stwierdzenie,ze wśród gejów jest najwiecej pedofili jest więc bzdurne. To samo dotyczy ksiezy-nie ma takich badan.

Słyszy sie ,że wsród księzy jest sporo pedofili,mówia o tym ofiary. Mamy w tej grupie również do czynienia z aktami homoseksualnymi. Ale czy to znaczy,że to sa zdeklarowani geje? A co powiesz na temat więźniów? W wiezieniach jest najwięcej aktów homoseksualnych co wcale nie znaczy ,że wszyscy więźniowie i więźniarki to homoseksualiści.

jako takich badań i miarodajnych statystyk nie ma i to co mówisz jest bzdura,którą powtarzasz za katolickimi głosicielami prawd objawionych, nie udowodnionych. Koniec i kropka ;-)

ocenił(a) film na 8
AlbertaTM

Zgadzam się :) w wiezieniach jest o tyle specyficznie ze najczęściej nie ma dostepu do kobiet. Nie jest więc to jednoznacznie homoseksualizm . Homoseksualizm jest wtedy kiedy ktos wybiera osoby tej samej płci z wyraźnym upodobaniem jesli ma dostęp do osób plci przeciwnej i ta sytuacja się powtarza.
Co do księży pedofilow mam swoją teorię. Z artykulu ktory przeczytałam chyba w Polityce opisano że pedofile to mężczyźni o zaburzonych kontaktach z kobietami -zostali kiedys przez nie osmieszeni, zawstydzeni w sytuacji intymnej i moga mieć uraz. Dlatego kierują się ku bezbronnym ofiarom ktore ich nie osmiesza a poddadzą się-mowa o dzieciach.
A pytanie -jaki zdrowy mężczyzna wybierze celibat zamiast wolnosci aby kiedyś stworzyc związek z kobietą? Zapewne taki ktory nie ma potrzeby bliższego kontaktu z kobietami lub ma do nich uraz. Ale to tylko moja domorosla teoria...

Cadavera

Taki,który wciąż tkwi w fazie kompleksu Edypa. Z jakiś tam powodów,np syn samotnej matki,który nie ma okazji identyfikować się z ojcem . Nie jest to regułą. Ilu ludzi tyle problemów wychowawczych i tyle rozwiazań.

Nie jest to proste. Ale kiedy czytam wypowiedzi takie jak twoja serce rośnie :-) Ludzie myśla i tworzą domorosłe teorie......to własnie stąd bierze się postęp :-)

ocenił(a) film na 8
LeoMessi86

Nikt nie mówi o tym że po za homoseksualizmem jest coś takiego jak zaburzenie identyfikacji płciowej a to homoseksualizmem nie jest choc skutki sa podobne. Takie przypadki sie leczy ale jesli ktoś czuje się gejem i jest pewien tego co czuje nie ma mowy o zagubieniu.

LeoMessi86

Leworecznosc tez do niedawna uwazana byla za chorobe i takze istnialy sposoby "wyleczenia" kogos z leworecznosci. Czy uwazasz, ze mankuci (w tym ja) to osoby chore, potrzebujace leczenia?

Gorsza sprawa, ze dowiedziono, ze "leczenie" z leworecznosci moze doprowadzic do pewnych zaburzen. Zakladam, ze tak samo ma sie sprawa prania mozgu homoseksualistom.