witam w czwartek na tvp 1 bedzie zielona mila,a jednoczesnie na polsacie jeszcze lepsza filadelfia,dlaczego dali te filmy jednoczesnie,nie mogli osobno,filmy sa rewelacyjne...........a według was powinny byc w innych dniach?...................ja osobiście obejrzę filadelfie a wy?
Niestety tak jest, że czasami na żadnym programie nie ma dobrego filmu, a czasami jest kilka dobrych o tej samej porze. Ja obejrzę Filadelfię ponieważ jeszcze nie miałam okazji, a Zieloną Milę oglądałam kilka razy.
Ja mam ten problem że nie oglądałem obu tych filmów i nie mogę się zdecydować co oglądać. Co radzicie ?
A i post fake7714 na + ;))
ja osobiście obejrzę filadelfie,ale jest ten minus że bedą reklamy a na zielonej mili nie........................obejrzyj filadelfie...polecam go.........chociaż zielona mila też jest z.....ty
Ja na szczescie tego problemu nie mam, filadelfie ogladam, zielona mile nagrywam i puszczam jutro;d
Ale jeszcze chcialem obejrzec Aleksandra i Misia, ktorych jeszcze nie widzialem ;(
4 fajne filmy w tym samym czasie;d
Zgadzam się. Początkowo miałem obejrzeć Aleksandra, ale zobaczyłem w ramówce Filadelfię, więc rezygnuję. Jak ktoś wspomniał leci też Miś, którego chciałem zobaczyć. Zieloną milę widziałem na szczęście, ale za to TCM puszcza dziś stary Piątek 13. Pozostaje tylko nadzieja, że niedługo ten ostatni go powtórzy... Ech.
Ja osobiście chyba wolałabym zobaczyć Filadelfię < sądząc po opisie> ale coś mi się wydaje, że już to widziałam.... Stanęło na tym że oglądnę Zieloną Milę. Co do Misia to też chciałam zobaczyć <chyba po raz setny> a Aleksandra na szczęście mam na DVD <polecam. Mi się podobał>
Zauważyłem to dopiero dziś. Rzeczywiście mocne połączenie dwóch świetnych filmów. Zielona mila jest w mojej ścisłej czołówce filmowej, ale widziałem kilka razy. Wybiorę Filadelfię, którą oglądałem raz i to dawno temu.
w filadelfi jest tez ciekawa muzyka..................taka dołująca....................aż chce sie ryczeć
Kurczę ja ani Misia ani Filadelfii nie widziałem. Chyba wybiorę Filadelfię choć Misia od dawna chcę obejrzeć. Od biedy jeszcze Aleksandra mógłbym zobaczyć. Zieloną Milę mogę sobie odpuścić. Już tak zazwyczaj bywa, że albo nic nie leci w tej zafajdanej TV nic albo jest kilka rzeczy na raz :/
Widziałam i Zieloną MIlę i Filadelfię. Oba filmy bardzo dobre, ale wg mnie Filadelfia dużo lepsza, to jeden z moich ulubionych filmów, arcydzieło, więc ja problemu z wyborem nie mam. Ale rzeczywiście szkoda, że oba filmy w tym samym czasie.
Moja siostra bardzo chce obejrzeć "Filadelfię". Mimo, że na tvp przynajmniej nie ma reklam w trakcie programów, to "Zieloną Milę" widziałyśmy obie, więc dzisiaj wieczór z "Filadelfią":)
Ja wybieram "Filadelfię". bo jeszcze ani razu nie oglądałam tego filmu a przeciwieństwie do "Zielonej mili", którą widziałam kilka razy :) a filmów typu "Aleksander" nie lubię...tak już mam...
no juz chyba z 4 raz oglądałam Filadelfię, naprawdę super film, znakomicie pokazuje uprzedzenia i fobie. Ten bibliotekarz, jego zachowanie. Masakra, ale takich ludzi, o podobnych zachowaniach jest dużo.
bardzo lubię muzyke z tego filmu, a gra Toma Henksa REWELACYJNA!!
Podjąłem to wcześniej, ale powtórzę - co Waszym zdaniem miało stwierdzenie bohatera: "JESTEM GOTÓW", a następne sceny z jego śmierci. Czy można domniemywać, że chodziło o skrócenie cierpienia? Czy coś innego? Ciekaw jestem Waszej opinii. Pozdrawiam
mnie też pierwsze co się nasuwa to właśnie eutanazja. to wręcz oczywiste że jest gotowy na śmierć skoro osiąnął spokój duszy.