Filadelfia

Philadelphia
1993
7,9 294 tys. ocen
7,9 10 1 293989
7,5 48 krytyków
Filadelfia
powrót do forum filmu Filadelfia

beznadziejny film, hanks to jakis wymoczek z głosem jak kaczka, nie lubie tego filmu i Hanksa

użytkownik usunięty
Vito

całkowicie się z tobą nie zgadzam. Film nie pozostawia żadnych zarzutow, a gra Toma Hanksa jest równie dobra jak same dzieło. I tak na marginesie: to ze ty nie lubisz aktora, to nie znaczy, ze możesz go tak obrażać. Każdy ma inne gusta, ale to nie znaczy, że trzeba tak po nich jechać.

Vito

Powiem krótko: Do łez doprowadziły mnie tylko dwa filmy i oba z Tomem Hanksem. No cóż. Tak bywa :) "Filadelfia" i "Zielona Mila". Pozdrawiam fanów tych filmów :)

użytkownik usunięty
thraxxx_2

AGATA

TAK!!!!!!! Zarówno zielona mila jak i filadelfia są super. no i jeszcze efekt motyla!

ocenił(a) film na 8
Vito

Czyżby to była zamierzona prowokacja?

I ja szczerze się wzruszyłam na obu wymienionych filmach. A i sam Hanks jest według mnie bardzo, bardzo utalentowanym aktorem.

Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
Vito

Toma nie lubisz i dlatego sie wsciekasz, a przeciez film jest dobry i uwaza sie go za jeden z wazniejszych w historii kina amerykanskiego chocby z powodu tematu, ktory porusza. Jezeli chodzi o glos, Tom ma piekny, silny, gleboki glos, ktory rozpoznac sie da wszedzie.Strzelaj do mnie, a bede tak twierdzic

ocenił(a) film na 9
Vito

Tom Hanks to jeden z najlepszych aktorow. Kazdy film z jego udzialem byl poprostu swietny. Zielona mila, Philadelphia oraz Turner & Hooch to wg mnie jego najlepsze filmy ;)

Vito

Wiem dlaczego nie lubisz Toma Hanksa jak zauważyłem twoim ulubionym aktorem jest mistrz Sylwester Stalone który jest najwybitniejszym zdobywcą Złotych Malin.

olidudlatdeysok

lepsze to niż nic ...

ocenił(a) film na 10
Vito

marna prowokacja :/ szkoda ze ludzie nie mają co robić tylko takie posty dają :/ a jeśli tak na serio myslisz to obejrzyj sobie ten genialny film ze świetną rolą włśnie Hanksa za jakiś czas. Absolutna czołówka jesli chodzi o filmy!!!

ocenił(a) film na 10
amlam

niektorzy to sa naprawde dobijajacy :/ a w szczegolnosci tworca tego tematu...ja przyznam szczerze dopiero obejrze ten film w polsacie pierwszy raz ale juz po trailerze mi sie spodobal...nie ogladam zazwyczaj filmow o problemach hiv i homoseksualizmu wystarczy zobaczyc moje ulubione filmy ale ten jednak jakos mnie przyciagnal...graja tam 2 z czolowki mojej listy gwiazd i czuje sie zobowiazany go obejrzec ;)

Vito

Twój stary wymoczek. Nie lubisz to nie mów publicznie tego i już.

ocenił(a) film na 6
Vito

Jak mozna kogos nie lubić za to jak wyglada, czy jaki ma głos...
strasznie mnie to wkurza :/
A film?
spox...
A do spraw homoseksualizmu mam takie podejscie jak prawnik Denzel :D

Vito

Oj komuś chce się takie głupoty pisać. Nie mów, że ktoś jest wymoczkiem. Lepiej popatrz na siebie... Filadelfia to fajny film, a Hanks to fajny aktor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

ocenił(a) film na 8
Miluska

Hehehe - to jesli mowa o kims, kto sie komus nie podoba, nasuwa mi sie na mysl Ron Perlman. Moim zdaniem nie jest obrzydliwy jak wielu twierdzi, choc amantem raczej nie bedzie :P Co nie zmienia faktu, ze jest swietnym aktorem.

Taka mala dygresja... :P

ocenił(a) film na 8
Vito

Hanks jest pewno najwybitniejszym aktorem w historii kina, naprawde niewielu aktórow potrafi mu dorównac : (filadelfia,Zielona Mila , Forrest Gump , Szeregowiec Ryan ) , to tylko kilka z filmow z jego udziałem, ktore zapadaja w pamiec , a Hanks jest genialny ;P