PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10015975}

Filip

2022
7,0 36 tys. ocen
7,0 10 1 36260
6,8 73 krytyków
Filip
powrót do forum filmu Filip

Czemu takie filmy, rześkie, młode, witalne, nowoczesne (choć historyczne) i wydawać by się mogło skazane na sukces, już docenione przez środowisko i dziennikarzy, są z góry skazywane na klęskę, bo nie mają szans spotkać się z widownią z racji limitowanej dystrybucji kinowej?

A wszelkiej maści wyroby filmopodobne z aktorami z pawlacza typu Zołza etc. mają ją bez problemu?
O co tu chodzi?

ocenił(a) film na 10
AutorAutor

Myślę, że Filip zostanie bardzo dobrze przyjęty przez widzów. To nie tylko film historyczny, fabuła jest niezwykle ciekawa i nowoczesna - np. odnosi się również do osób, które rozpoczęły nowe życie na emigracji, z daleka od bliskich. Główna postać stara się ukryć swoje pochodzenie, cały czas ma widmo wydarzeń z przeszłości. Takie filmy wciągają, chce się je oglądać.

ocenił(a) film na 10
AutorAutor

To nie jest kolejna głupia komedia, film ma treść i przekaz, takie kino powinno zostać docenione i mam nadzieję, że tak też się stanie.

ocenił(a) film na 9
AutorAutor

Ja wierzę, że na "Filipa" pójdzie bardzo dużo ludzi. Film ma znakomite recenzje i został świetnie przyjęty przez publicznośś, która miała okazję go obejrzeć podczas pokazów przedpremierowych.

pumeksx

Byłem dziś w kinie. Sala prawie pełna. Film świetny, mądry, dający do myślenia, poruszający.

ocenił(a) film na 10
AutorAutor

Dokładnie. W moim mieście chujowe Pokolenie ikea miało 5 sensów a Filip 2.

ocenił(a) film na 8
Marian_77_filmweb

Tak się psuje rynek...