PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10015975}

Filip

2022
7,0 36 tys. ocen
7,0 10 1 36128
6,8 73 krytyków
Filip
powrót do forum filmu Filip

Chociaż nie przepadam za wojennymi filmami, ten był zupełnie inny. Poszczególne wątki były przedstawione w ciekawy sposób i pokazywały inne oblicze losów ludzi podczas wojny. Filip jest ciekawą postacią i nie spodziewałam się, że niektóre sceny z jego udziałem potoczą się tak a nie inaczej. Warto obejrzeć ten film i samemu ocenić :)

ocenił(a) film na 8
Rita_1774

To chyba przez muzykę. Ona dodawała takiej nuty nowoczesności, co jest zaskakujące, że można to powiedziec o filmie, w którym akcja toczy się w '43. Nie czytałam książki, więc oglądałam w ciemno. To nie jest film, gdzie zakończenia można się domyślić po 20 minutach. Tutaj to mogło pójść przynajmniej w 3 kierunkach i w ostatnich scenach siedziałam jak na szpilkach, bo spodziewałam się już absolutnie wszystkiego.

użytkownik usunięty
Rita_1774

Bardzo się cieszę, że wybrałem właśnie ten seans w kinie. Jestem niezmiernie zadowolony, ponieważ film był dla mnie takim powiewem świeżości. Nie było aktorów, którzy pojawiają się w reklamach czy fabuły, której braki można by opisać w formie książki. Także ja ze swojej strony polecam.

użytkownik usunięty
Rita_1774

Poszłam do kina zachęcona opiniami i zwiastunami i muszę powiedzieć, że nie zawiodłam się ani trochę. Fabuła chociaż ciężka dość (czasy wojny), to wciągnęła od pierwszej minuty.

użytkownik usunięty
Rita_1774

Według mnie to totalne mistrzostwo. Zwykle również wybieram inną tematykę idąc do kina, ale ten miał coś w sobie zachęcającego. Bardzo podobała mi się zwłaszcza muzyka~

użytkownik usunięty
Rita_1774

Filip to film, którego głównym wątkiem nie jest akurat wojna i strzelaniny co 3 minuty.. Filip to przepełniony emocjami, głęboki i poruszający dramat opowiadający o młodym człowieku, który musi poradzić sobie w ciężkich czasach. Wielkie brawa dla twórców. Wspaniała produkcja.

użytkownik usunięty
Rita_1774

Bardzo dobra produkcja. Nie spodziewałem się, że aż tak mi się spodoba.