Oczywiście że jest, każdy chuligan potwierdzi głowną sentencję filmu, który jest zajebisty. Lepszy całkowicie od Hooligans. Daję 10/10 przekaz, ścieżka dzwiękowa itd. Dla wsyzstkich fanów.
czy jest jakikolwiek całkowicie lepszy film od Green Street Hooligans nie sadze :) mimo to pozdrawiam.
A co kieruje cie tą opinią? Może to ze w GSH grał Churlie? :) Bo ja zdecydowałem ze FF jest lepsze ze wzgledu na klimat który panuje na wyspach obecnie i wlasnie tam jest to pokazane, poza tym wlasnie ten przekaz z FF czy jest warto? I odpowiedz na koncu filmu swiadczą wg mnei o tym.
I jeszcze stronka dla zainteresowanych filmem http://www.thefootballfactory.com/webpages/home.php [www.thefootballfactory. ...]
chociażby..... to ciekawsza postac, co do klimatu zdaje sobie sprawe że FF jest lepiej zrobiony bardziej dopracowany, bardziej realistyczny:) Jednak to GSH mnie urzekł:D nie wiem dlaczego ale myślałam o nim przez bardzo długi czas.... i ta wspaniała muzyka:) Ponadto o wiele mniej brutalny..... jeżeli Cię uraziłam to sory, nie miałam takiego zamiaru. Pozdrawiam
Nie urażony nie zostałem, po prostu lubie podyskutowac. W GSH także wyróżniam wspaniałą muzykę, natomiast powtarzają sie w niej kawałki już szlyszane w FF :) Oczywiscie nie twierdze ze GSH jest daremne, tez ma w sobie cos z klimatu. Lecz FF jest o kilka razy lepsze, niestety dla coniektórych. I chciałbym dodac ze wlasnie w GSH tak samo urzekła mnie rola Pete'a granego przez Hunnama.
Natomiast co do brutalnosci moglbym sie spierac gdyz oba filmy sa pod tym wzgledem mniej wiecej takie same. Cegły, pałki teleskopowe i nóż oraz normalne mordobicie w GSH, a w FF cegły i "klamka" na koniec.
FF lepszy od GSH bez dwoch zdan kto tego nie rozumie poprostu nie jest w "temacie" :) tyle odemnie
////////////////////////Pewnie że jest warto !! :)/////////////////////////
(L)
Też tak myślę,ten film jest o wiele lepszy od GSH.GSH(nikomu nie ubliżając:)jest[w cudzysłowiu]bardziej dla"dziewczynek",a FF dla"chłopczyków".:P
No wiesz, ja jestem dziewczyna a o wiele bardziej wole ff, bo to zjebisty film! Jak widze jak moj kolega sie jara "Hooligans" to mi sie slabo robi. Teraz sie zrobil z niego taki "zioom" - jeden za wszystkich, wszyscy za jednego i wogole honor ponad wszystko. Ja nie twierdze ze to zle czy cos, ale to jest po prostu smieszne, bo co - nagle zrozumial sens swojego zycia po obejrzeniu GSH? I tak wlasnie ten film mial wplywac na umysl nastolatka i dlatego jest "kultowy", bo to przeciez samo zycie.
FF warto obejrzc, GSH mozna, jesli ma sie juz na tyle uksztaltowana psychike zeby potem na sile nie robic z siebie gangstera!
a ja powiem wprost przeciwnie. GSH jest zdecydowanie lepsze, z wyjątkiem infantylnego zakończenia. Całość zjawiska jest tam lepiej pokazana, czytelniej przedstawiona, i ścieżka dźwiękowa jest wg mnie lepsza (one blood na końcu ... eh) :) Bardzo bawi mnie natomiast, że po dwóch takich filmach pełno nagle zrobiło się w necie "znawców tematu", kiboli i w ogóle "rasowych twardzieli", co to już nie raz wszystkich złoili. A prawda w takim życiu jest jedna: "ranę zadałeś? Ranę otrzymasz" - Ajschylos.
Zdecydowanie lepszy jest Footbal Factory,chociażby od realizmu poprzez ciekawie wplecione zdarzenia nie mające związku z fabułą.Muzyką bije GSH na głowę,no może oprócz doskonałego "One Blood" na koniec.GSH jest za bardzo "rycerski",honor,kochamy się i te sprawy.Tommy Johnson z FF to wiarygodna postać,ciekawie opowiadająca swą historie.Zdecydowaanie wolę FF.
"Was it worth it?"