dzisiaj spojrzałem sobie normalnie na program TV, i zaintrygował mnie film "kibole", więc sprawdziłem o co chodzi, co się okazało film ten to football factory, uwielbiam ten film ale jeśli zmienił nazwę na "kibole" to aż się boję polskiego tłumaczenia rodem z TVP
Chłopaki mam pytanie: warto oglądać? To jest coś w stylu Hooligans? Wiem, że leci na TVP 2 właśnie, ale już nie będę oglądał, bo nie lubię tak nie od początku.
raczej Hooligans jest czymś w stylu FF ;) Bardziej "sportowy" jest FF. Jeżeli Ci to odpowiada to zdecydowanie polecam bardziej niż Hooligans
o 100 razy lepszy niz Hooligans jak dla mnie! Ale pamiętaj są gusta i guściki :)
Jak dla mnie słabszy od Hooligans. Fabuła niestety zbyt naiwna. Same zbiegi okoliczności były w tym filmie. Począwszy od tego jak obrabował mieszkanie swojego znajomego po fachu, poprzez motyw z gościem któremu walneli w głowę, po wylądowanie w szpitalnym łózku obok dziadka. A motyw z wrobieniem go, że pobił żonę grubasa był poprost żałosny.
ELFIK a wiesz ,ze to jest na faktach xD? szczerze to radze poczytac troche o wywodach Angielskich kibicow i uwierz mi to co widziales w filmie to tylko maly ulamek =]
spoiler ! dla mnie najgorsza była końcówka , przetłumaczyli że tomy johnson został kibicem drużyny rugby , zapominając przetłumaczyć na końcu słowo bollocks, co zupełnie zmienia sens tłumaczenia