PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121109}

Football Factory

The Football Factory
2004
7,2 33 tys. ocen
7,2 10 1 33346
6,8 9 krytyków
Football Factory
powrót do forum filmu Football Factory

po co gloryfikowac wieśniaków jakimi sa kibole, te mapy w lsniacych dresach to banda kretynów.

sati0

kto tak uważa nie ma najmniejszego pojęcia o istocie kibicowania, zapewne nie był także nigdy na meczu piłki nożnej a kibice to nietylko "banda kretynow" napieprzajaca wszystko co im stanie na drodze znajduja sie wsród nich także ludzie dla których mecze piłki nożnej stają się niezwykłymi przeżyciami nasączonymi pieknymi emocjami... Dobry film tylko szkoda że umacnia stereotyp kibca-a raczej pseudokibica pełnego agresji..wkurza mnie to

slimakson

Podzielam twoje zdanie mecze piłki to także niezwykłe przeżycia, wspaniałe wspomnienia i emocje. Sama ideologia o bohaterskim stawianiu czoła przeciwnikom w grupie godnej zaufania gdzie każdy ci pomoże ponad wszystko niczym brat - ta ideologia jest w najczęściej występująca u Skinów i podoba mi się, wg. mnie jest najfajniejsza ze wszystkich (czyli biorąc Skaterów i Punków.) Jednak wadą dzięki której skini są postrzegani za huliganów i patologie jest to że owa patologia jest najczęstrzym zjawiskiem w bluzach "everlasta" i szalikach klubów.
Popatrzcie np. na wypadek w Nowej Hucie gdzie młody student w obecności dziewczyny został zaatakowany przez grupę DEBILI KRETYNÓW POJEBÓW z siekierami. Ci Debile to oczywiście kibice Krakowii. Zmierzam do tego że wszędzie są "czarne owce" jednak najwięcej z nich reprezentują skini. Dla mnie obaj macie racje.
Obejrzyjcie film "Klatka".

slimakson

Kibol to nie kibic... kibic przychodzi na stadion dopingowac swoj klub. Kibol moze i dopinguje swoj klub, ale szuka tez zaczepki wsrod kibicow(kiboli) przeciwnej druzyny. Kibole szkodza wizerunkowi pilki noznej.

użytkownik usunięty
sati0

a momim skromnym zdaniem Kibole i Kibice sa tak samo potrzebni jedni zajmoja sie kibicowaniem inni praniem po mordach i wg. mnie jest git pozdro dla wszystkich Kibiców i Hooliganów