PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1022150
8,0 97 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

Czasmi jak mam wystawiac oceny filmom...wacham sie pomiedzy tym co mam zrobic a tym co zrobię. Jestem szczególnie rad iż dwa moje absolutnie ukochanie i najlepsze filmy czyli Forest Gump i Skazani na Shawshank zajmuja na tej liscie dwa pierszwe miejsca. Dla tych filmów w moim miemaniu nie ma skali do oceniania. Nie ma tez ich co do siebie porównywac. Sa po prostu genialne, teraz juz takich filmów nie robią i obawiam sie ze długo tez takiego nie zobacze. Mają w sobie magię która sprawia ze mozna je ogladac za kazdym razem z takim samym zdumieniem.
Co do oscarów----po ostatnich wyborach akademii nie zwracam juz uwagi na ich wybory, a jesli miałbym dac sam tym dwóm filmom nagrody to jednak Shawshank Redemtion dostałby o jedną wiecej, nie dlatego ze jest lepszy, bo tak jak pisałem trudno je porównac, ale moze dlatego ze wiecej razy juz go widziałem.
Ehhh...Run Forest RUN!

ocenił(a) film na 10
MariOO_2

Mój, Jedyny najlepszy, Największy,ponadczasowy, śmieszny, radosny, ale zarazem troszke smutny...Mój,z ulubionym aktorem Tomem Hanksem, Mój,z zajebistą muzyką lat '60 i '70,Mój Mój i jeszcze raz Mój...:]:]:] Najlepszy film na świecie:]:]:] no więcej nie dodam chyba że to co powyżej ktoś napisał...Run Forrest Run!!