PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1026709
8,0 99 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

Czy ktoś z Was przeczytał książkę, na podstawie której powstał ten film? Bo jestem w połowie książki i nie daję rady dalej, nagle zrobiła się tak absurdalna i nierealna. Forrest został wysłany w kosmos, potem na parę lat trafił do plemienia ludożerców... Czy dalej fabuła będzie równie nonsensowna? Jeżeli tak, to sobie odpuszczę. Miałam nadzieję poczytać o czymś bardziej życiowym. Chociaż opis studiów i wojny był naprawdę bardzo dobry. Szkoda, że dalej to już tylko czysta fikcja. Film był dużo bardziej życiowy i prawdziwy.

ocenił(a) film na 10
szarosen

Pierwszy raz stwierdzam, że film jest lepszy niż książka.
Zgadzam się z tobą

ocenił(a) film na 4
szarosen

Dalej jest ciekawiej ;)

szarosen

JA najpierw przeczytałem książkę i oglądając film zastanawiałem się nad jego wyłączeniem bo z książką nie ma praktycznie nic wspólnego i jak dla mnie jest bardzo słabiutki.

ocenił(a) film na 10
Andrzejek324

Cóż - ja szczęśliwie najpierw obejrzałem (wielokrotnie, najpierw 3 seanse w kinie, potem liczne z VHS, potem znów DVD, ostatnio Blue Ray) arcydzieło Zemeckisa, potem zabrałem się za powieść i nie mogłem wyjść z podziwu, jak można było nakręcić tak genialny i błyskotliwy film, na podstawie takiej literackiej tandety...To jeden z nielicznych filmów na podstawie książki, od której dzieli go artystyczna przepaść. Zwykle to książki są dużo lepsze od ich ekranizacji.

RogerVerbalKint

Dla mnie ksiązka jest arcydziełem literackim a film to zwykła historyjka o idiocie biegnącym przez cały kraj, nie ogarniam czym się tylu ludzi zachwyca.

ocenił(a) film na 10
Andrzejek324

Arcydzieło o głupim osiłku, który poleciał w kosmos i przyjaźnił się z małpą...nie ogarniam czym tu można się zachwycać

RogerVerbalKint

To było bardzo śmieszne i od filmu oczekiwałem fajnej komedii takiej jak książka a nie dramatu o gościu, który przez 1/3 filmu tylko biegnie.