PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1023340
8,0 97 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

Totalne dno.

ocenił(a) film na 1

Naprawdę zachodzę w głowę nad czym tak dużo ludzi zachwyca się w tym filmie. Być może to ta propaganda głosząca że, kto nie doceni tego filmu jest po prostu głupi i nie ma gustu. Przyznam szczerze że, byłem wstanie może nie z wielką przyjemnością ale jednak, obejrzeć kilka głupich amerykańskich komedii, ale w tym przypadku najzwyczajniej nie dałem rady. Po obejrzeniu godziny tego filmu nie byłem wstanie dalej znosić tej tandety, a taka sytuacja jest rzadkością. Smuci mnie to, że taki film dostał choćby jednego oscara, hooo chośby nominację, uwłacza to wszystkim inny filmom które zostały nominowane albo zdobyły tą nagrodę. Smutne jest to że, amerykańska akademia filmowa daje się wplątać w politykę i próbując podbudowywać amerykańskie społeczeństwo doceniając nędzny film, który ukazuje jak to można z głupiego mieszkańca ameryki zostać jej przywódcą i "bohaterem". Jednym słowem strata czasu. Co taki film robi w pierwszej 10 ........ naprawdę nie wiem, chyba świadczy to tylko o poziomie .......... nie ważne. Kto nie oglądał, niech nie żałuje, dokonał słusznej decyzji. Nie polecam.

ocenił(a) film na 1
Menaliee

Wiesz co ja po prostu uważam, że ciekawej jest prowadzić, dyskusję gdzie każdy ma odmienne zdanie, niż jak miałbym założyć kolejny temat zachwalający np. "Skazani na Shawshank". Siedzieć tam razem z resztą forumowiczów i zachwycać się nad pięknem i głębią tego filmu.......... nuda, film oczywiście genialny ;-). To, że nie przepadam za Forrestem nie jest wytworem wyobraźni czy też chęcią podroczenia się z użytkownikami forum. Nie przypadł mi do gustu ten film i jak na razie nie zapowiada się, żeby miało mi się zmienić ;-). Takich jak ja na tym forum jest pewnie garstka. Tak więc stwierdziłem, że napiszę co mi tak leży na sercu, licząc się z tym, że obrona moich poglądów nie będzie łatwa, na szczęście trafiają się ludzie, z którymi można poprowadzić ciekawą rozmowę i podzielić się wrażeniami i to często nie tylko na temat Forresta.

ocenił(a) film na 9
Arukas71

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . ________
. . . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~.,
. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,
. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--==``
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._,-%. . . ..`\

użytkownik usunięty
taubi

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . ________
. . . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~.,
. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,
. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--==``
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._,-%. . . ..`\

ocenił(a) film na 7
Arukas71

" To jest ten jeden z tych taki przeciętniaczków , który obejrzysz i następnego dnia nie pamiętasz co właściwie oglądałeś bo i nie ma co właściwie pamiętać, nad czym się zachwycać, czy rozmyślać" - tu "TROCHĘ" przesadziłeś
Każdy ma prawo do własnego zdania i moim zdaniem nawet dobrze, że każdy lubi co innego i taki jest właśnie autor tego tematu.Co ci powiem to ci powiem, ale Forresta nigdy się nie zapomina.

ocenił(a) film na 10
Arukas71

Nie nawiązujcuie dyskusji z kolesiem, którego gust filmowy można ocenic na 1. No błagam. Auta - 10/10, HP - 9/10 Skrzypek na dachu - 1/10 (!) Szybcy i wściekli 9/10 itp itp. brawo.

ocenił(a) film na 1
Kropelka_3

Nie czytasz co zostało napisane w temacie nie komentuj. Stać Cię tylko na wejście i zobaczenie ostatnio komentowanych filmów, brawo. Wyjaśnij mi czemu np Auta nie mogą dostać 10/10? Film web nie dał możliwości oceny filmów według gatunku. Moim zdaniem jeśli chodzi o filmy animowane jest to bardzo zgrabnie nakręcony film, który ogląda się z przyjemnością. Wiadomo, że do Władcy pierścieni nie ma go co porównywać, bo to zupełnie inna klasa. Ale jeśli chodzi o kreskówki jak najbardziej może zasługiwać na ocenę 10, a to, że nie można podkreślić, że odnoszę się do filmów animowanych to już inna sprawa, na którą zresztą nie mam wpływu. Tak samo "Jak wytresować smoka", genialna animacja, z niezapomnianą muzyką, która sama zasługuje na 10. Jak by chcieć oceniać filmy przez pryzmat "Skazani na Shawshank", to duża większość filmów nie zasługiwała by na ocenę większą niż 10, i nie było by to sprawiedliwe. Tak samo jest z Szybcy i wściekli, jako film sensacyjny, jest ciekawą pozycją. Inny niż reszta, szybka ciągle rozwijająca się akcja, ciekawy scenariusz,jak na film sensacyjny,szybie samochody i gorące dziewczyny. Czego chcieć więcej na piątkowy wieczór ze znajomymi? Listę filmów według, których możesz ocenić mój gust filmowy jak Ci tak bardzo zależy masz w odpowiedzi na komentarz Akwarelowej.

użytkownik usunięty
Kropelka_3

potwierdz co mówi Arukas71

ocenił(a) film na 10

nie potwierdzam (?)

użytkownik usunięty
Kropelka_3

sam nie wiem o co mi chodziło cofam wszystko co złe