PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1022029
8,0 97 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

I nie, nie jest to żadna prowokacja.
Wiadomo, większość filmów jest komercyjne, tego się nie da ominąć, ale od tego wyjątkowo to bije. Przynajmniej w moich oczach. Poza tym po takiej ocenie spodziewałam się na prawdę rewelacyjnego filmu, a tu tymczasem był po prostu dobry jak nie niezły. 7/10 za Toma Hanksa, którego lubię.

użytkownik usunięty
letsmakeevil

Patrzę w Twoje najwyżej ocenione filmy i mam tylko jedno do powiedzenia: To wszystko jest komercha.

ocenił(a) film na 7

Coś jak u Ciebie. Poza tym wspomniałam coś o tym i jestem tego świadoma. Po prostu od tego filmu wyjątkowo mi to bije, a ocena jest zawyżona.. Gdyby była odpowiednia - nie przyczepiłabym się.

użytkownik usunięty
letsmakeevil

Różnica między nami jest taka, że ja nie czepiam się komercyjnych filmów, więc nie przytaczaj moich ocen. Poza tym, jeśli Moon jest komercyjny to powodzenia, pewnie nawet go nie widziałaś, nie mówiąc o tym, że jest niskobudżetowy. Ojciec jest wybitnym klasykiem kina gangsterskiego, tylko 3 część trylogii jest typowo komercyjna.

A ocena jest odpowiednia, ludzie docenili Forresta za jego prostotę. Na pewno nie jest bardziej komercyjny, niż TDK, Zielona Mila, Skazni na Shawshank, czy Pulp Fiction. Wszystkie są robione dla zysku.

Chyba jednak nie bardzo jesteś świadoma, co piszesz.

użytkownik usunięty

''Na pewno nie jest bardziej komercyjny, niż TDK, Zielona Mila, Skazni na Shawshank, czy Pulp Fiction.''

Skazni na Shawshank - pewny jesteś? mówisz tak o filmie który został oznaczony kategorią wiekową R (po Forrest to PG13) oraz stał się klapą finansową

TDK to Pulp Fiction - to typowe filmy stożone dla rozrywki więc nic dziwnego że są komercyjne. Forrest natomiast to dramat, film z pod gatunku nie komercyjnego a mimo to i tak jest filmem komercyjnym.
Reżyser Powrotu do przyszłości + duża reklama + znana obsada + letnia premiera = komercja

A Ty to się nie odzwyczaisz już od hejtowania Forresta?

Moon jak Moon, gratuluję Synekdochy na 10 :)

letsmakeevil

Ogarniasz w ogóle słowo ''komercja''????

ocenił(a) film na 7
MrZiomek123

Głupi film dla durnej masy i tyle....

użytkownik usunięty
letsmakeevil

nie lubię się powtarzać, ale wszystkie filmy z twoich najwyżej ocenionych są zrobione pod masówkę i nie masz nawet pojęcia, co słowo "komercja" znaczy :)

ocenił(a) film na 7

ch*ja się znacie wszyscy.........

użytkownik usunięty
letsmakeevil

żyj w błędzie

ocenił(a) film na 7

ok.

ocenił(a) film na 10
letsmakeevil

bardzo lubię Toma Hanksa- ten film był super *

ocenił(a) film na 7
sajonara2000

ja też go lubie i co.

ocenił(a) film na 7
letsmakeevil

Moim zdaniem ten film jest dość dobry,oryginalny tylko że jak na taką średnią i takie miejsce czyli chyba czwarte to myślałem że bardziej przypadnie mi do gustu ale i tak śmiało daje 7/10 trochę końcówka mnie nużyła ale i tak film wart poświęconego czasu.I jeszcze jedno dobrze tutaj zagrał Tom Hanks za którym nie przepadam ale i tak trzeba docenić tutaj dobrze zagraną role.Pozdro

ocenił(a) film na 7
DemiaN

No i o to chodziło, normalna odpowiedź i szanuję Twoje zdanie. Chodzi o to, że tak, więszość filmów które oglądam są nawet bardziej komercyjne. Ale cała ta historia jeszcze do tego jest ubrana w taką przesłodzoną otoczkę, wszystkojest tak pięknie, słodko. Po prostu w tym filmie mi to jakoś nie pasuje i mnie drażni... Gdyby nie to ocena byłaby wyższa, ale na 7 jest ok. Po prostu mam wrażenie, że ten film jest stworzony tak, by przypasowało WIĘKSZOŚCI. Żeby KAŻDEMU historia przypadła do gustu. Taka w dobrym, aż za dobrym świetle.