PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1026709
8,0 99 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

takie jaja tylko na Filmwebie

ocenił(a) film na 9

Słaby troll

użytkownik usunięty
LiquidSnake

Ja tu raczej zwykłą opinie widzę. Twierdzenie, że na to zasługuje to oznaka zerowej wiedzy o kinie.

ocenił(a) film na 10

Parsknąłem śmiechem.

użytkownik usunięty
Xedrios

O, nie zauważyłem w powiadomieniach. Ciesze się, że poprawiam humor.

ocenił(a) film na 9

Nie cieszcie się, abyście nie byli czesani.. Cóż, dziwne, że wypowiedź trolla jest tak szeroko komentowana :/

ocenił(a) film na 10

Taaaa, co ma wiedza do gustu?

użytkownik usunięty
Motorcycle_Boy

W sumie sporo.

ocenił(a) film na 10

W sumie to prawie każdy przeciętny widz widział w swoim życiu tyle filmów aby "brak wiedzy" nie przeszkadzał mu w trzeźwym osądzie. Wiec nadal nie rozumiem co ma do tego wiedza. Zreszta nie musze mieć wiedzy muzycznej aby ocenic czy utwór jest gniotem czy nie. i tu mamy analogiczna sytuacje.

użytkownik usunięty
Motorcycle_Boy

Gniot czy nie, na to miejsce toto nie jest. A wiedza w obiektywniejszym osądzie zawsze się przydaje, przykład muzycznej raczej nietrafiony, tacy najczęściej szufladkują gatunki i zachwycają się skrajnie prostymi utworami bo "wpadają w ucho".

ocenił(a) film na 10

Osacara za najlepszy film 1993 zgarnął, na metacritics tez ma wysokie noty u krytyków. Całkiem dobrze jak na film który nie jest "ambitny".

ocenił(a) film na 5
Motorcycle_Boy

nagrody o niczym nie świadczą, oceny niektórych (w szczególności tych z Hollywood) krytyków też, zresztą poza Pulp Fiction do oscarów strasznie wybitnej konkurencji nie miał
poza tym amerykanie mają sentyment do takich patetycznych i ckliwych bajeczek

ocenił(a) film na 10
jankotelegazeta23

W ten sposób można próbować obalić każdą argumentację.

ocenił(a) film na 5
Motorcycle_Boy

nie prawda, to jest po prostu fakt, od lat zasiadają w akademii te same osoby, które od kilku nagradzają ckliwe historyjki podobające się szerszej publice

Motorcycle_Boy

Ku*wa, kolejny, który wierzy, że nagrody o czymś mówią. Hitchocka czy Kubricka nie obejrzysz, bo nie zgarnął nagrody od Akademii?

ocenił(a) film na 10
Niepotrzebny

Nie są wyznacznikiem ale mogą o czymś tam mówić. W każdym razie znaczą nieco więcej niz twoja opinia. Zresztą napisałem tez o wysokich notach krytyków i relatywnie wysokich miejscach w profesjonalnych rankingach najlepszych filmów.

ocenił(a) film na 10

Może i nie zasługuje, ale i tak jest wyśmienity.

ocenił(a) film na 6

Na Stopklatce jest liderem...

użytkownik usunięty
polneri

żal tamtego portalu

ocenił(a) film na 6

I jeszcze Depp tam liderem wśród aktorów :)

użytkownik usunięty
polneri

polskie portal filmowe już kompletnie zeszły na psy

ocenił(a) film na 10

Tak jak budki z kebabami, kiedyś jadłem lepsze, teraz nie idzie znaleźć chrupiącej bułki z tak dobrym sosem jak kiedyś. Ehhh... to były czasy.

polneri

Tam przynajmniej jest kultura.

ocenił(a) film na 10

Nie zrozumiałam, za wysoko?

użytkownik usunięty
Collision

zdecydowanie za wysoko

ocenił(a) film na 10

Może byś to jeszcze uargumentował?

użytkownik usunięty
Collision

na Top zasługują wybitne filmy a nie przeciętne, amerykańskie produkcje jaki wiele.

ocenił(a) film na 10

To argument z dziedziny: nie wiem co napisać, napiszę byle co i i tak wyjdzie na moje: Gratuluję.
Masz prawo do krytyki, ale zdrowej krytyki i odpowiednimi argumentami, a nie ich brakiem.

użytkownik usunięty
Collision

napisałem najbardziej merytorycznie a zarazem najzwięźlej jak tylko mogłem. Kto choć trochę zna się na kinie z pewnością przyzna mi rację

użytkownik usunięty

Nie znam się na kinie i nie przyznaję Ci racji.

użytkownik usunięty

rozumiem

użytkownik usunięty

Widzę.

ocenił(a) film na 10

Z całym szacunkiem, ale pisząc komentarz "takie jaja tylko na Filmwebie" na pewno na filmie się znasz. ;

użytkownik usunięty
Collision

no bo to prawda

na żadnych szanowanych litach wszech czasów Forrest Gump nie widnieje w czołówce, a nawet zdarzają się przypadki że jest poza Top500

ocenił(a) film na 10

Jak piszesz, są to przypadki. Po drugie, skąd masz pewność jak wysoko postawiono rangę tych rankingów, o których piszesz?

ocenił(a) film na 7
Collision

dyskutujesz z kimś, kto dał naprawdę dobremu filmowi ocenę "1".
Film nie każdemu może się podobać, ale wystawić 1 to już chyba nie jest obiektywna ocena, tylko zawiść kierujaąca nim, ze film ma 3 miejsce...
Poza tym, dziwnie rozmawia się z kimś, kto daje Forrestowi "1", a terminator x część "10"

użytkownik usunięty
LeVys

System 1 i 10, kogo to obchodzi.

ocenił(a) film na 10
LeVys

Chodzi mi tylko o to, że jeśli serio uważa film na jeden - ma prawo, ale niech poda jakieś przekonujące argumenty.

użytkownik usunięty
Collision

Bo emanują profesjonalizmem i są układane przez osoby obyte, a nie internetową hałastrę?

ocenił(a) film na 10

Wypowiadasz się o sobie, bo nie wierzę, że nie zagłosowałeś choć raz, więc gratuluję ' hałastro " cokolwiek to znaczy. Ty w internecie szukasz profesjonalizmu, chyba na serio jesteś naiwny. Podaj choć jeden z " profesjonalnych " rankingów, a przyznam Ci rację.

użytkownik usunięty
Collision

http://www.theyshootpictures.com/gf1000_top100films.htm

ocenił(a) film na 10

I ile filmów z tymi aktorami w rankingu obejrzałeś?

użytkownik usunięty
Collision

Nie wiem, nie liczę. A co?

ocenił(a) film na 10

A nic. Po prostu nie wierzę Ci, i mam to tego prawo. Jeśli skończyliśmy, to szczerzę dziękuję. [ nie ma sensu dalej tego ciągnąć, ale jak na osobę oglądającą filmy z tamtymi aktorami po prostu nie rozumiem, czemu krytykujesz Forresta i w dodatku tak niszowo się o nim wypowiadasz ]

Pozdrawiam:
Collision

użytkownik usunięty
Collision

Ja nie krytykuje filmu, tylko jego miejsce. Nie bardzo wiem, w co nie wierzysz.

Pozdrawiam:
Hesus

ocenił(a) film na 10

Tak czytałem sobie co piszesz i po tym jak zobaczyłem, iż "Szpieg" jest dla ciebie arcydziełem, stwierdziłem, że nie ma to dalej sensu. Swoją drogą tworzysz bardzo ambitne prowokacje, nie znam Cię, ale w świecie prowokacji prawdopodobnie jesteś bardzo wysoko postawioną osobistością.

użytkownik usunięty
Xedrios

Cholera, odkąd zobaczyłem ten film cały czas czekałem na wywleczenie tej oceny. Więc teraz grzecznie pytam: Dlaczego tytuł, który ma najlepszy scenariusz adaptowany w historii kina, a dosłownie każdy element stoi w nim na najwyższym poziomie arcydziełem nie jest?

ocenił(a) film na 10

Prawdopodobnie dlatego, że (tutaj opinia) jest gniotem?

użytkownik usunięty
Xedrios

Nie czepiaj się, skoro nie potrafisz tego uzasadnić. :(

ocenił(a) film na 10

Ty jakoś nie uzasadniasz tego, że Zielona Mila nie jest arcydziełem i jak widać dobrze Ci z tym, to dlaczego ja miałbym uzasadniać? Fakt jest taki, że jedyne co w filmie "szpieg" jest dobre to obsada i scenariusz, niestety jeżeli film jest nudny jak "Na wspólnej" to nie może być arcydziełem :-)

użytkownik usunięty
Xedrios

Nudny dla ciebie, żaden argument. Zielona Mila? Żałosna bajeczka, oprócz wątków paranormalnych wplatanych na siłę mamy przede wszystkim jednostronne podejście do tematu kary śmierci i miałkie, czarno-białe postacie jak z kreskówek, z jednej strony idealizowane, a z drugiej robiące wszystko żeby (niewyrobiony) widz znienawidził. Krótki film o zabijaniu Krzysia Kieślowskiego to poziom na oko tysiąckrotnie wyższy.