PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1026803
8,0 99 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

długi i nudny, a spodziewałem sie niewiadomo czego (w końcu 2 miejsce w top-100) :/

ocenił(a) film na 10
maciek1983

taki film trzeba zrozumiec czlowieniu, a moze oczekiwales po nim woecej akcji co?

ocenił(a) film na 10
raphiX

zgadzam sie z enrico.. dla mnie swietny film i swietna rola hanksa;)

ocenił(a) film na 10
mati_6

ten film jest trudniej niezrozumieć niż zrouzmieć
ten gośc to prowokator nic więcej

maciek1983

Może po obejrzeniu tego filmu kilkanaście razy zrozumie o co w nim chodzi ;] ...

ocenił(a) film na 10
maciek1983

Nie wiem kim trzeba być, żeby stwierdzić, że Forrest Gump jest nudny? Przecież w tym filmie cały czas się coś dzieje, nie ma żadnych dłużyzn! A czy on jest naprawdę taki długi? Raptem 140 minut - standard, jak dla mnie. Chcesz obejrzeć naprawdę długi film? To obejrzyj Dawno temu w Ameryce albo wersję reżyserską Tańczącego z wilkami...

ocenił(a) film na 10
maciek1983

I po co ta dyskusja? Gość po prostu chciał zwrócić na siebie uwagę, a że nie wiedział za bardzo co napisać to napisał, że nudno i długo... ehh żenada.

ocenił(a) film na 10
maciek1983

Pieprzyć skur..ela. Nie podobał mu się - trudno. Niech spierdala do posejdonu.

ocenił(a) film na 4
maciek1983

a ja się muszę poniekąd zgodzić. ten film wcale nie jest dobry.
do hanksa nic nie mam, jeden z moich ulubionych aktorów. i nie mogę powiedzieć, że źle zagrał. muzyka też niczego sobie. ale co do klimatu tego filmu... tu już się mogę kłócić.
wszyscy, którzy tak zaciekle bronią tego filmu, czytał ktoś z Was książkę? czy ktoś się w ogóle pofatygował, aby ją wypożyczyć z biblioteki?
rozumiem, że żyjemy w czasach, gdzie obraz jest najpopularniejszym środkiem przekazu, ale zlitujcie się! przeczytajcie książkę i powiedzcie wtedy, czy ten film jest tak naprawdę dobry.
i nie mówcie, że nie zrozumiałam przesłania. w książce jest ono o wiele lepiej przedstawione.

ocenił(a) film na 10
verte

Tak, czytałem książkę - nawet dwa razy. I uważam film za LEPSZY od książki (chyba jedyny taki przypadek). Książka była zbyt przesadzona, zbyt groteskowa, wręcz nieprawdopodobna - Forrest w kosmosie, na wyspie kanibali, Forrest mistrz szachów i wrestlingu, Forrest jako kandydat na senatora - trochę tego za dużo :/
Zakończenie filmu też bardziej mi się podobało niż zakończenie książki.
Ogólnie - książka bardziej dosadna w satyrze i wyśmiewaniu amerykańskiego społeczeństwa.
Film jest dla mnie głębszy i oprócz śmiechu oferuje nam wiele momentów, w których można się naprawdę wzruszyć.
Pozdrawiam