PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1026709
8,0 99 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

film nie jest aż tak dobry...

ocenił(a) film na 7
KubaGuzikFB

oceny biorą się stąd że ludzie głosują

ocenił(a) film na 4
Libe

w sumie racja... ;)

ocenił(a) film na 10
KubaGuzikFB

Ja rozumiem, że komuś może się coś nie podobać. Jeśli jednak piszesz już tego posta na forum i pytasz, czemu jest tak wysoka ocena, to ja spytam Ciebie: Dlaczego dałeś np. Predatorowi "10" ? :]

ocenił(a) film na 4
KriG14

predator dostał 10 jako klasyka kina akcji

ocenił(a) film na 9
KubaGuzikFB

To dlaczego nie 10 za klasykę dramatu? Ocena wiele o Tobie mówi. Dużo światełek, strzałów i biegania to jest zdecydowanie najlepsze co może być z kina akcji. Ja również bym w Twoim przypadku ocenił "Niezniszczalnych" na 10, a nawet na 15. To, że film Ci się podobał to jest kwestia sugestywna. Istotne aby wznieść się ponad to i docenić to co nawet się nie lubi... Gra aktorska i pomysł na film jest warty tej oceny.

ocenił(a) film na 10
KubaGuzikFB

O gustach podobno się nie dyskutuje. Jak dla mnie to najlepszy film jaki widziałam. Widać dużo ludzi podziela moje zdanie, skoro średnia głosów jest tak wysoka. Za to np. wspomniany "Predator" był wg mnie dobrym filmem, lecz nie na 10.

ocenił(a) film na 10
Zajka91

To głupi frazes. Każda rozmowa, np. o filmie,muzyce, meczu jest kwestią gustu. Gdybyśmy nie rozmawiali o gustach dużo bysmy milczeli. W tym powiedzeniu chodzi raczej o to, że nie można narzucac komuś, że "Film zasługuje wg mnie na 10, więc tyle masz dać!".

ocenił(a) film na 8
KubaGuzikFB

Nie pytaj lepiej... Zwłaszcza, że film znacznie gorszy od FOrresta jest na 3. miejscu w rankingu światowym. Pomińmy milczeniem fakt, że ten film nawet w 100 nie powinien być, ale to szczegół. Ot, dlaczego ranking filmwebu można wsadzić do dup*. A poza tym, Forrest na TOP 5 też nie zasługuje, znajdzie się na 100% kilkanaście filmów znacznie lepszych. FOrrest jak dla mnie druga dziesiątka.

Pociesz się IMDB.

użytkownik usunięty
Ryloth

IMDb jest znacznie lepszy

ocenił(a) film na 8

No wiem właśnie... Szkoda, że nie filmweb...

ocenił(a) film na 10
KubaGuzikFB

O gustach się nie dyskutuje ale wysoka ocena bierze się stąd że ten film wiele wnosi do życia. :-)

użytkownik usunięty
karol4622

Jeśli po gustach się nie dyskutuje, to po co Ci konto na tym forum?

ocenił(a) film na 10

YYY no żeby dodawać oceny oraz oglądać sobie co się dzieje w świecie filmów.

użytkownik usunięty
karol4622

To po co się na tym forum wypowiadasz?

KubaGuzikFB

To że Twoim zdaniem nie jest "aż tak dobry" nie znaczy, że innych też.

GodWhore

dokładnie, święta racja:)