6,4 37 tys. ocen
6,4 10 1 37116
6,9 47 krytyków
Foxcatcher
powrót do forum filmu Foxcatcher

Kolejny film uwielbiany przez krytyków, Amerykanów i resztę świata tylko nie Polaków. Brawo. Będzie to samo co z American Hustle.

GRAnith

No,widzisz mamy pokolenie gustow ogladajacyh pierwsza milosc na ulicy wspolnej

ocenił(a) film na 7
GRAnith

W American Hustle wszystko było świetne, oprócz najważniejszego - fabuły. Dla mnie to były 2h udręki, patrzenia na tą mozolną akcję :/

ocenił(a) film na 6
filmowy_laufer

no jak normalnie schodzisz do piwnicy, zeby sie posmiac - to rzeczywiscie mozna miec na takim filmie rozne udreki.... ;D ale jaja...

ocenił(a) film na 7
Wikus_Van_De_Merwe

hahaha, dobry troll :)

użytkownik usunięty
Wikus_Van_De_Merwe

nie zrozumialem dowcipu :(

ocenił(a) film na 6
GRAnith

hmm to chyba sobrze jak dobrze pamiętam amerykanie to najglupszy narod swiata,a krytycy?zazwyczaj jest duza rozbieznosc miedzy gustami widzow a krytykow.

drsmierc

Amerykanie sa drugim najglupszym narodem, zaraz po Polskich.

ocenił(a) film na 6
jasiu15

coz ortografia i skladnia się klania-polskich mala litera,a narod może być Polski anie polskich.Takze dziecko używaj czasem glowy a nie tylko palcow jak cos piszesz.

drsmierc

Jestes takim ekspertem od jezyka, a nie wiesz co znaczy slowo "takze"?

ocenił(a) film na 8
drsmierc

Mit, że amerykanie są najgłupsi został już dawno obalony, a różnicę pomiędzy krytykami, a widzami nie nazywa się innymi gustami tylko innym smakiem.

ocenił(a) film na 6
GRAnith

A czym się rozni smak filmowy od gustu filmowego?

ocenił(a) film na 8
drsmierc

Gust - nie wyobrażam sobie by krytycy woleli ten gatunek filmowy, a widzowie ten gatunek. Smak - krytycy mają lepszy czyli gorzej oceniają słabe filmy, a lepiej dobre filmy.

ocenił(a) film na 6
GRAnith

Wiekszej bzdury nie slyszalem ,ale ok.

ocenił(a) film na 8
drsmierc

Widziałeś kiedyś na filmwebie średnią 9.0 lub większą? Na metacritiku i rottentomatoes takie rzeczy się zdażają, a a na filmwebie? Teraz rozumiesz?

ocenił(a) film na 8
GRAnith

on nie zrozumie... pewnie też do tej pory nie wiedział co to metacritic.

użytkownik usunięty
drsmierc

Nie oceniaj innych swoją miarą.

ocenił(a) film na 3
GRAnith

Dobrze, że chociaż Polacy mają własne zdanie.

ocenił(a) film na 8
jude_4

Polacy nie potrafią oglądać filmów... jak się szło do kina na rozrywkowe kino, bo Czajnik Tatum na okładce, a dostaje się dramat z dziwną historią. To się stawia 2 i 3... tyle, że pretensje powinno się mieć do siebie, a nie do tego, że film nie był tym czym się chciało żeby był. Dla mnie to nie był nudny film. Nudne są dla mnie wszystkie transformersy czy inne avatary na, któych usypiam. Na takim nudnym filmie siedziałem prawie, że jak na szpilkach.

ocenił(a) film na 3
___ice___

nie przepadam za Tatumem, nie oglądam takich filmów jak transformersy, nie znoszę filmu Avatar, wszystko to przerost formy nad treścią. Niestety ten film to także była strata pieniędzy.
Film sili się na bycie takim "oskarowym", jakiż to prawdziwy dramat robimy, patrzajcie państwo, akcja powolna, aktorzy snują się po ekranie, stroją miny, gapią się na siebie bez słowa, albo w przestrzeń i udają, że jest między nimi jakaś chemia, a nie ma żadnej. Zero, nic , totalna pustka. Nie ma nic gorszego niż dłużyzny, to najgorsza cecha fatalnych filmów polskich i europejskich, które kiedyś nazywano tzw. kinem artystycznym.
Ostrzegam, można usnąć z nudów. A dla filmu nuda to najgorsza rzecz.

ocenił(a) film na 8
jude_4

Nuda to zdecydowanie nie jest najgorsza rzecz dla filmu. Poza tym kino artystyczne trzeba umieć jeść, a jeśli się nie umie, wtedy zadowalają Cię takie pseudo artystyczne filmiki jak Atlas Chmur, skrojone pod masę i z przesłaniem na tacy, ma za zadanie wywołać u Kowalskiego poczucie obcowania z wysoką sztuką filmową.

ocenił(a) film na 3
M0RiARTY

Nie rozmawiam z kimś kto ogląda filmy takie jak "Głupi i głupszy bardziej".

ocenił(a) film na 8
jude_4

hahaha :D Aleś ty głupi.

Swoją drogą jedynka ma na filmwebie więcej głosów niż np Helikopter w ogniu, czy Filadelfia. Ludzie oglądają takie filmy, i często nie dlatego że je lubią, ale dla towarzystwa. Dziwne musisz mieć życie jak nigdy nie oglądałeś z kumplami durnej komedii.

ocenił(a) film na 8
M0RiARTY

w sumie to nie wiem czemu z tak ograniczonym człowiekiem rozmawiamy... cały czas jest jakby "obok" rozmowy. Ty do niego jedno, a on do ciebie drugie.
Co najlepsze głupi i głupszy to nie jest zła komedia. Odznacza się całkowicie odwrotną tendencją w stosunku do obecnych głupich komedi. Głupi i głupszy jest nie jest głupim filmem tylko jest o głupkach... a obecnie to podobne komedie są przeważnie głupie i silą się na to, żeby być dobre.

ocenił(a) film na 3
___ice___

Żałuję , że w ogóle z tobą rozmawiałam, widzę , że lubisz obrażać innych

ocenił(a) film na 8
jude_4

właśnie przez swoją powolność... odniosłem wrażenie, że to produkcja skrojona pod Cannes, a na pewno nie Oscary. Jak nie przypadasz za Tatum'em to powinieneś być zadowolony tym w jakim film teraz wystąpił i jak się w nim prezentuje... bo to nie w jego stylu.
W trakcie seansu jedyna rzecz o jakiej nie myślałem to spanie.
To film nie dla każdego i najlepszym jesteś tego przykładem... ale na pewno nie zasługuje on na 3 i przez takie osoby jak dobre filmy mają niskie noty. To praktycznie idealna sytuacja jak ze "Spring Breakers". Świetny film a tutaj ma ocene na poziomie 4/10.

ocenił(a) film na 3
___ice___

Cieszę się, że przez mnie film ma niską notę.

ocenił(a) film na 10
jude_4

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"- Stanisław Lem

ocenił(a) film na 3
back2bizkit

"You talkin' to me?" - Robert DeNiro

ocenił(a) film na 3
jude_4

Popieram. To pierwszy film, na którym udało mi się usnąć dwa razy...

GRAnith

Pierwsze skutki oglądania przez społeczeństwo programów typu trudne sprawy.

Jinno

no chyba nie skutki. trudne sprawy/dlaczego ja/ukryta prawda itd. to są specjalnie dostosowane programy do poziomu odbiorcy. jest popyt na takie programy bo takie jest spoleczesntwo nasze. coraz bardziej nas oglupiaja media politycy itd.

pamietajcie lemingi kochane - tylko świadome mneijszosci moga cos zmienic, nie wiekszosc wyborcza...

ocenił(a) film na 5
GRAnith

Co mnie obchodzi Ameryka? Myślisz, że jest tam aż tak dobrze? Nie kochasz Polski - to wyjedź z kraju. Nie rozumiem takiego myślenia.

ocenił(a) film na 8
chris3z8

xD Ja nie rozumiem myslenia, ze mam w zwiazku z tym wyjechac z kraju. xD A zreszta tu nie chodzi o USA Tylko reszte swiata.

ocenił(a) film na 5
GRAnith

Takie tam wiesz - dyrdymały :D

ocenił(a) film na 5
GRAnith

U nas jest inny pogląd na kino. Nie ma w tym nic złego, że Foxcatcher nie zyskuje uznania.

GRAnith

Filmu jeszcze nie widziałem, ale nie musi mi się podobać to co krytykom, czy jeszcze lepiej to co się podoba w USA. Oceny w filmweb są dla mnie pewnym wyznacznikiem, ale czasami jestem zaskoczony wyjątkowo niską/wysoką oceną na portalu. Nie ma nic gorszego jeśli chodzi o filmy niż nie posiadanie własnego zdania ;)

ocenił(a) film na 5
Wojtulek

To oczywiste. Zbieżne gusta, albo to ty masz dobry smak, a większość oblizuje się przeciętnym kinem ;)

ocenił(a) film na 6
chris3z8

Gdybym miał zawsze ambitne kino ogladac to bym oszalal,trzeba czasem na luz wrzucić i cos głupiego obejrzeć.

drsmierc

no i tutaj chodzi o proporocje bo jak ktos oglada 9 merveli na 10 filmow to widac nie jest wymagajacym czlowiekiem.

ocenił(a) film na 8
GRAnith

bo American Hustle byl slaby. Poza tym co to za argument, ze sie komus podoba to i mnie ma sie podobac? Z drugiej strony to ze jest pewnie duzo ludzi zanizajacych ocene z czystej zlosliwosci albo braku wlasnego zdania to inna sprawa

ocenił(a) film na 8
plone

American Hustle nie był słaby. I co teraz?

ocenił(a) film na 8
GRAnith

a co bys chcial zeby bylo? fajnie ze Ci sie podobal

ocenił(a) film na 8
plone

Tak tylko zwracam uwage na to, ze roznie sie ludziom podoba. Mi samemu niektore wysoko oceniane filmy sie nie podobaly, ale uwazam ze czesciej krytycy maja racje i Polacy znowu wychodza na glupkow co zawsze trzymaja kiepskie srednie na stronach uznanych filmow.

ocenił(a) film na 8
GRAnith

drugim zdaniem zaprzeczyles temu co napisales w pierwszym. ja uwazam ze to ja mam racje a nie krytycy bo oceniam film wg mojego gustu a nie gustu krytyka i czy moja ocena jest sprzeczna z ocena innych jest dla mnie nieistotne. moge ja skonfrontowac w dyskusji ale nie na zasadzie przepychanki i udowadniania swoich racji. nie uwazam tez zeby Polacy wychodzili na glupkow z tego wzgledu ze wyciagaja samodzielne wnioskow, a nie uskuteczniaja owczy ped za trendami czy opiniami krytykow :)

ocenił(a) film na 8
plone

Nie nazywalbym polskich ocen oryginalnymi czy tez nonkonformistycznymi. Dla mnie jest to upartosc, bycie zawsze na przekor.

ocenił(a) film na 8
GRAnith

jest w tym tez ziarno prawdy, ale nie nalezy generalizowac. gdzie dwoch polakow tam trzy zdania :)

plone

Chyba Granithowi chodzi o to że "osób" w tym uzytkowników filmweba ocenia skrajnie żle albo dobrze film ktorego tak naprawde nie zrozumiała fabuły lub też nie potrafi ocenić gry aktorskiej i innych istotnych elementów. Przyczyną tego zjawiska jest chyba oglądania niezbyt wymagających filmów np klasy B lub też po prostu "niedzielne" zainteresowanie samym kinem jako sztuką.

tychcio1

miałem napisac masa osób*

ocenił(a) film na 8
GRAnith

Krzywdzi, że wychodząca u nas w tym samym tygodniu Uprowadzona 3 ma wyższą średnią.