PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=381328}
7,1 44 tys. ocen
7,1 10 1 44160
7,4 33 krytyków
Frost/Nixon
powrót do forum filmu Frost/Nixon

Arcydzieło

użytkownik usunięty

"Frost/Nixon" to arcydzieło współczesnego kina. Po raz kolejny otrzymujemy dowód na to, że aby stworzyć film wybitny potrzebna jest doskonała fabuła, genialni aktorzy i świetny reżyser. Nie potrzeba żadnych bajerów, smerfów i ogromnego budżetu, który służy tylko temu by stworzyć g.wno oblane pięknym sosem, na które polecą napalone nastolatki. Może "Frost/Nixon" nie zarobił olbrzymich pieniędzy, jak niektóre shity, ale w przeciwieństwie do nich, film Howarda można nazwać ARCYDZIEŁEM. Twórca pamiętnego "Pięknego Umysłu" stworzył film ze wszech miar doskonały, który wszystkim naprawdę gorąco polecam!

ocenił(a) film na 9

bez przesady... dialogi są dobre, ale ten nagły zwrot wydarzeń przed ostatnim wywiadem jest iście amerykański rodem z filmów akcji z lat '90. Film dobry. Czci najwyższej mu jednak nie oddam. Podobne emocje wzbudziłby we mnie artykuł w Gazecie Wyborczej opisujący te wydarzenia, a ja od kina oczekuję czegoś więcej. Dlatego z większą radością wybieram się do kina na Transformersów cz. 3. I proszę mnie tu godnie zbesztać pod spodem:P

ocenił(a) film na 5
veres

buuuuu buuuuu
besztam
a powaznie to kwestia gustu co kto lubi

ocenił(a) film na 9
jheeta

a dziękuję:) dodam, że lubię Frost Nixona i to nawet bardzo, ale arcydziełem dla mnie nie jest . Tłumaczę się, bo trochę mnie właśnie zdziwiła moja poprzednia wypowiedź, ale wynikała ona wyraźnie z "oburzenia" zachwytem autora tematu.
P.S. "Transformers" zawiedli mnie scenariuszem

ocenił(a) film na 5
veres

wlasnie obejrzalem Frost-Nixon
arcydzielem nie jest, ale nalezy go obejrzec
PS transformers... scenariusz nie wazny, komercyjny film, efekty specjalne maja przyciagnac do kin miliard ludzi, oto chodzi

ocenił(a) film na 9
jheeta

liczyłem na film dorównujący przynajmniej pierwszej części, a przecież tam też chodziło wyłącznie o komercję. I była to całkiem udana produkcja

ocenił(a) film na 9

Faktycznie wyśmienity film.