PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=381328}
7,1 44 tys. ocen
7,1 10 1 44160
7,4 33 krytyków
Frost/Nixon
powrót do forum filmu Frost/Nixon

czy oglądałam ten sam film, co ci wszyscy ludzie zachwycający się Frankiem Langellą... Jak dla mnie zagrał okej, bardzo dobrze się to oglądało, ale żeby od razu na Oscara? Nie wydaje mi się.

Obejrzałam wszystkie filmy z nominacjami dla aktorów i uważam, że najlepszy był Mickey Rourke - jego kreacja jakoś najbardziej mnie obeszła. Uważam, że Mickey powinien bezapelacyjnie dostać nagrodę. A Langella? No cóż, może i lepszy od Pitta (dziwię się, że go nominowali, bo Benjamin to nie była rola życia) i Jenkinsa (który mi się podobał, ale czegoś mi w jego roli brakowało), ale i tak gorszy od Penna (który jest u mnie zaraz za Mickey'im), więc jeśli Langella jednak dostałby Oscara (oby nie), to byłaby to kolejna wpadka Akademii - nagroda za to, że zagrał Nixona.
Prędzej niż Nixona nominowałabym Frosta (Michaela Sheena, znaczy się) i aż się dziwię, że go nie nominowali (choćby zamiast Pitta).
Taka moja opinia i kropka.

ocenił(a) film na 10
double_w

Absolutnie się NIE zgadzam. I kropka

double_w

Mi też bardziej podobała się rola Sheena ;P (i chyba jestem jedną z niewielu osób, które tak myślą), ale nie chciałbym jechać po Langelli i rozumiem, czym ludzie się zachwycają. Tyle, że na mnie to nie robi wrażenia. Między Pennem i Rourke nie potrafię się zdecydować.
Pzdr