PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=381328}
7,1 44 tys. ocen
7,1 10 1 44161
7,4 33 krytyków
Frost/Nixon
powrót do forum filmu Frost/Nixon

Jeden z najlepszych filmów spośród tych, które obejrzałem w ostatnim czasie. Stylizowany na dokument - lubię takie zabiegi. Dopóki nie zobaczyłem Kevina Bacona nie byłem pewny czy pokazywani są aktorzy czy autentyczni współpracownicy Nixona. Świetne dialogi, bardzo zręczne zabiegi erystyczne. Kapitalna stylizacja na lata 70te, z dbałością o najdrobniejsze szczegóły - stroje, fryzury. Nominacja do Oscara za najlepszy film jak najbardziej zasłużona. Polecam. 9/10

ocenił(a) film na 9
galladorn

Popieram. Frank Langella idealny do roli Nixona, rewelacyjnie zagral. Wzruszyl mnie ten film, bardzo polecam!!!

ocenił(a) film na 9
a_spiakowska

Owszem, rewelacyjnie. Biła z niego charyzma i dostojeństwo.

galladorn

Skąd taka niska ocena na filmwebie ?! :(

ocenił(a) film na 9
matticitt

Oceny na filmwebie nie zawsze są miarodajne. Oceniają ludzie kierujący się różnymi przesłankami a nie eksperci. Wielu z nich jest bardzo młodych, ich gusta dopiero się kształtują. Nie każdego taka tematyka interesuje. Niejeden widz zapewne wynudził się podczas oglądania tego filmu. Dla mnie średnia ocen i miejsce w rankingu nie są najważniejsze. Ja mam własny gust i własną skalę ocen.

galladorn

Dla mnie też rewelacyjny film. 9/10, bo w mojej ocenie jest parę lepszych. Film z duszą. Pokazuje z starcie dwóch charakterów. Gdyby nie ten telefon Nixona losy końcowe filmu były by inne. To właśnie w tym filmie jest ciekawe. Pobudza do rozkminy dlaczego to zrobił.

ocenił(a) film na 9
dzapanq

Nie pamiętam już szczegółowo ale wydaje mi się, że Nixon mógł się czuć już tym wszystkim zmęczony. Być może w pewnym sensie Frost mu zaimponował. Masz rację, film zmusza do myślenia.