Szczerze?
Ani jeden, ani drugi.
Czemu?
Film nudny, bez akcji. Nie poczułam tego klimatu- nie poczułam napięcia, który powinien się pojawić w takich filmach. Było kilka naprawdę śmiesznych tekstów- to tyle. Jeśli coś oglądam i to nie wzudza we mnie żadnych, ABSOLUTNIE żadnych uczuć- to musi być jakaś szmira. Jestem zawiedziona.
Być może nie znam się na polityce, być może tego filmu nie rozumiem- ale po obejżeniu nie chcę go zrozumieć.
Potyczki słowne? Jeśli to nazywają się potycznki słowne (pojedynek na słowa- jak kto woli) to ja NIE jestem kinomaniakiem- a wszyscy wiedzą jak jest naprawdę :)
Więc NIE jesteś kinomaniakiem, lub po prostu nie wiesz co to DOBRA i SENSOWNA potyczka słowna.
Moi drodzy,
Z tego co widzę na forum, ten film ma same dobre opinie. Każdy powienien szczerze wyrażać swoje zdanie- tak właśnie zrobiłam.
Po pierwsze- jak już pisałam, nie znam sie na polityce- film oceniam całościowo i (jak już pisałam wcześniej) może tego filmu nie rozumiem.
Po drugie- faktycznie- wkradł sie dłąd ortograficzy, dzięki za zwrócenie uwagi. Następnym razem bedę BARDZIEJ uważna.
Po trzecie- nie oglądam polskich filmów- zresztą co to ma do mojej opini????
Po czwarte- jestem kinomaniakiem, ponieważ wypowiadam się na tym forum, inaczej nie traciłabym swojego prywatnego czasu.
Pozdrawiam
Wg mnie 15 lat to piękny wiek na nauczenie się języka ojczystego, ortografii, prawidłowej składni i nabycia umiejętności budowania logicznych wypowiedzi.
Poza tym "Twój prywatny czas" (haha) zamiast marnować na oglądanie filmów, w których poruszana jest tematyka, o której nie masz absolutnie żadnego pojęcia może wykorzystałabyś na naukę historii? KINOMANIACZKO, argumentująca fakt bycia nią licznymi wypowiedziami na forum (haha2).
<ironia>
Jeżeli liczysz na napięcie i doszukujesz się wartkiej akcji w filmie, który jest nakręcony na podstawie wywiadów, to ja zaczynam się zastanawiać jak ze swoja rodziną oglądasz "Wiadomości", "Fakty" czy "Panoramę"? To musi być dla Was istna eksplozja doznań! Mieszanka nerwowego oczekiwania na doniesienia z Paryża oraz ze stoickim spokojem przyjmowane dane nt. długości kolejnego, oddanego do użytku odcinka autostrady.</ironia>
W mojej opinii film jest bardzo dobry i pokazuje jak media potrafią wpływać na opinię publiczną, jak bardzo potrzebne są do politycznego sukcesu oraz jak wielką siłę przekazu posiadają.
Na koniec odpowiem na Twoje pytanie: zdecydowanie Frost!
Niezmiernie miło mi, że moja osoba Pana zainteresowała i zapoznał się Pan z moimi komentarzami dotyczących innych filmów. Chciałabym jednoczenie zauważyć , że Nasz ustawodawca zagwarantował Nam wolność słowa, a niniejsze forum zostało stworzone właśnie w celu wyrażania własnych myśli i przekonań. Nierzadko – jak można zauważyć – na forach, pojawiają się liczne komentarze dotyczące użytkowników. Ani razu moje wypowiedzi w tak BEZCZELNY sposób (jak Pan to zrobił)nie kwestionowały wieku ani poziomu inteligencji wypowiadających się osób.
Jednocześnie pragnę zakończyć tą BEZSENSOWNĄ wymianę zdań na mój temat, ponieważ nie jestem przedmiotem opisu niniejszego forum (dla ułatwienia dodam , że tym przedmiotem jest FILM!).
PS: Uwagi na temat mojego wieku i życia prywatnego proszę pozostawić WYŁĄCZNIE dla siebie.
Pozdrawiam serdecznie
Jezu, mój pierwszy post tutaj, ale nóż w kieszeni mi się otworzył.
Monia, ja też słyszę od starszych "młody jesteś to nie wiesz", a mam 26 lat. Nie mając argumentów starsi bronią się tym jednym uniwersalnym (jednocześnie gówno wartym). Odpowiedzi bardzo elokwentne:
1. Ortografia - po jednym poście (po kilku tym bardziej) widać że pojęcie o ortografii dzieczyna ma (przecinki, kropki, składnia) a błąd może zrobić każdy.
2. lubisz komedie romantyczne - kanoniczny tekst głąbów internetowych. Ja lubie głupie do bólu horrory, wszelkiej maści, nawet na tych najgłupszych świetnie się bawię (po prostu kocham ten gatunek) a jednocześnie uwielbiam "Odyseje kosmiczną" czy "Czas apokalipsy". Co to znaczy? Tylko tyle że lubie różne gatunki filmowe.
Moni ten film nie wciągnął, a mnie tak, pod koniec oglądałem go na stojąco (nie w kinie:), ona ma swoje argumenty (jej wypowiedź jak na poziom filmwebu dość dobrze uargumentowana, składnie, zrozumiale napisana, bez obrażania nikogo, czego chcieć więcej?).
Więc weźcie troche wyluzujcie i nie czepiajcie się dziewczyny, bo chciałbym (skoro się czepiacie wieku) żeby z każdym 15latkiem dało się prowadzić dyskusje na takim poziomie, jak ta.