Fuks

1999
6,6 73 tys. ocen
6,6 10 1 72691
5,3 25 krytyków
Fuks
powrót do forum filmu Fuks

Sam nie

ocenił(a) film na 7

wierze że to piszę ale ten film jest jak odtrutka. Odtrutka na głupie współczesne polskie
komedie. Janusz Gajos to jednak mistrz, udało mu się stworzyć wiarygodnie postać
sympatycznego ( o zgrozo ) policjanta.
O klasę lepsze i do naszych współczesnych komediowych potworków i od np. Killera

ocenił(a) film na 7
duende_2

nie stawiaj w jednym zdaniu wspolczesnych "komedii" i kilera, bo dostaniesz w ucho. fuks nalezy do tego samego kanonu klasykow, co kiler, poranek kojota, chłopaki nie płaczą, młode wilki itd, itp . je i wspolczesne cwiercprodukty dzieli PRZEPASC.

ocenił(a) film na 7
savonn

Ja uważam że Fuks jest dużo lepszy od Killera, który mi nie przypadł do gustu wcale.

ocenił(a) film na 7
savonn

Moim zdaniem jest napewno dużo lepszy niż chłopaki nie płaczą bo Killera nie widziałam, to się nie wypowiadam. W Fuksie jest dobra obsada aktorska, w tym świetny Maciej Stuchr, jakby poprostu stworzony do tej roli. Wątek sensacyjny niezły, nie wszystko od razu wiadomo, podążamy stopnowo za głównym bohaterem. I przede wszystkim uszy nie bolą od przekleństw. Do tego Warszawa lat 90 (te ubrania, biurowce powstające jak grzyby po deszczu, rodzący się handel z Dalekim Wschodem, bazary na których można kupić dosłownie wszystko i będący nowością w Polsce McDonald- aż się dzieciństwo przypomina) i De Mono na ścieżce dżwiękowej. Film ciekawy i przedewszystkim pogodny :-)

ocenił(a) film na 7
crazy daisy

w chłopakach też jest maciek :) ja wszystkie te filmy stawiam na równi, niezrównane :) choć oceniłam wyżej chłopaków, chyba więcej nieśmiertelnych cytatów itd :D

ocenił(a) film na 7
savonn

To prawda, jest, ale mi się duuuuuuuuuuużo bardziej podoba jako Alex :-)