PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=336820}
6,7 38 tys. ocen
6,7 10 1 37887
7,2 27 krytyków
Funny Games U.S.
powrót do forum filmu Funny Games U.S.

zero akcji, jedno ujecie minimum 10 min, po prostu beznadzieja. szkoda na to słów. ;/ zawiedziona

ocenił(a) film na 10
Claudis_Candy

Życie bywa okrutne......
...
...
.
.

użytkownik usunięty
hornedgod

hornedgod
złośliwościa zalatuje w twojej odp
jak ty się do płci pieknej odnosisz bardzo nie elegancko z twojej strony ale co innego się spodziewać po kimś kto uważa ten film za arcydzieło....

ocenił(a) film na 10

Jakże mi wstyd.................................

Claudis_Candy

Jak się czyta, że film jest bardzo zły, bo jest "zero akcji", to krew człowieka zalewa. Co te filmy holywoodzkie zrobiły z widzami? Czy jeszcze w ogóle aktor musi coś odgrywać, skoro liczy się tylko akcja i nic więcej?

ocenił(a) film na 9
tymon_

Haneke skończył psychologię. Powinien więc wiedzieć, że przeciętny amerykański widz zareaguje na to tak: "Zero akcji". Co więc skłoniło Michała, żeby stworzyć ten film?
Osobiście myślę, że reżyserowi nie zależało na kasie, a po prostu pokazaniu, że aktor amerykański to też aktor:) I nie zawsze musi być w cieniu europejskiego np. Potrafi grać długie sceny, potrafi dobrze grać. Ogólnie chodziło o to, żeby zrobić DOBRY film amerykański, bo takich jest mało (jedynym wyjątkiem ostatnio jest chyba "Gran Torino"). Tak myślę.

ocenił(a) film na 10
dKc

A przy okazji rozwiązał jeszcze problem potencjalnego amerykanskiego remake'u ;) Taki wyprzedzający cios
w Hollywood. Jak dla mnie, mimo, że pewnie niekoniecznie taki był zamiar i moge sobie tu nadinterpretować,
bezbłędnie zakpił z amerykańskiego przemysły filmowego tym posunięciem.