PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=336820}
6,7 38 tys. ocen
6,7 10 1 37886
7,2 27 krytyków
Funny Games U.S.
powrót do forum filmu Funny Games U.S.

He he, kto poczyta sobie kilka opinii na forum ten nie będzie miał wątpliwości, że reżyser osiągnął swój cel w 100% tym filmem. Co najlepsze, zajadli przeciwnicy filmu dający mu oceny 1/10 swoimi argumentami przyznają reżyserowi rację chociaż nie zdają sobie z tego sprawy. Najczęściej pojawiające się argumenty: "nuda, za mało akcji, ciągnie się jak flaki, kamera nic nie pokazała.." - uuuu ale przykro. Kilku stwerdziło za to, że film jest gorszy od "Hostela" i "Piły" bo ma okrutne sceny np. z dzieckiem ("...ale tamte filmy miały chociaż fabułę...") - okrutne sceny??? Z tego co pamiętam to w "Hostelu" było dokłądnie pokazane jak facet dziewczynie wypalał twarz palnikiem. No tak, ale to jest normalne. No i najlepsze i powtarzajace sie w opiniach - "z trudem dotrwałem do końca.., strasznie się męczyłem ale obejrzałem.." itp. - po co oglądaliście się pytam, co się spodziewaliście zobaczyć? Przecież po scenie z pilotem chyba już stało się jasne jak się ten film skończy. A może miało sie nadzieję na coś... Pozdrawiam osoby, które zrozumiały film ale się im nie spodobał (konwencja, wykonanie, pomysł etc.) - ok. każdy ma swoje gusta, ale tracę wiarę w ludzi jak czytam opinie użytkowników forum, którzy nie widzą różnicy pomiędzy "Funny Games" a hostelami i piłami. Tak naprawdę ten film jest o nas - widzach, jest również DLA nas - zrobiony i podany tak jak tego chcemy i oczekujemy, tylko że reżyser pozwolił nam to ujrzeć. Można powiedzieć, że Haneke - kucharz, zabrał nas - smakoszy steków, do rzeźni i pokazał co tak naprawdę lubimy.