PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=336820}
6,7 38 tys. ocen
6,7 10 1 37886
7,2 27 krytyków
Funny Games U.S.
powrót do forum filmu Funny Games U.S.

Fajny pomysł z tym cofnięciem taśmy. Reżyser doskonale wie że człowiek to kanalia wielbiąca
cudze cierpienie i dlatego tak to rozegrał. Wie że widz gdzieś w głębi duszy chce by bolało
bardziej. By było więcej krwi i strachu w oczach ofiar. Powinniśmy się tego wstydzić.
Za pomysł daję filmowi 6/10. Uważam jednak że mogło być bardziej krwawo.

Mam jednak pytanka które spać mi nie dały:
1. Czemu tam było tak pusto? Czemu nie było do kogo biec po pomoc? Aura wskazywała na to
że było to poza sezonem więc może dlatego ludzi w domkach było mało. Ale żeby nie było
nikogo do pomocy?
2. Czy ci dwaj psychole też mieli jakiś swój dom nad tym jeziorem? Pytam bo nie widziałem
pierwszych 30 minut.
3. Pod koniec wrzucili babkę do wody i popłynęli "pobawić" się z inną. Ale przecież ciało tamtej
pewnie szybko wypłynęło. Ktoś by zauważył. Ci dwaj jednak to olali i poszli "grać" z tamtą drugą.
Dziwne nie?

Penguin27

Nie nie mieli domu nad jeziorem, moim zdaniem oni znalezli sobie taki sposób na życie "z domu do domu" Na początku filmu byli w domu u przyjaciela Georga, na końcu Paul odpowiada Petrowi że zgłodniał i dlatego wrzucił Ann do jeziora godzinę przed czasem. Czyli że pora zająć się następnym domem i zjeść coś przy okazji