PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=336820}
6,7 38 tys. ocen
6,7 10 1 37884
7,2 27 krytyków
Funny Games U.S.
powrót do forum filmu Funny Games U.S.

Moim zdaniem

ocenił(a) film na 7

Lubię chore filmy, lecz trochę się zawiodłem. Przez cały film miałem uczucie wku****nia na rodziców. Że się łatwo dali, że jak dziecko zginęło to nawet nie podeszli do niego, nie zaczęli ryczeć, nie wzięli w ramiona. Na plus za to bardzo dobra rola psychopatów, choć ten spokojniejszy i cichszy (Pączek) też mnie wku***ał zachowaniem i głupią mordą ;D Ale mimo to film oceniam na 7/10 i polecam ;)

ocenił(a) film na 6
Wezzy

Też miałam cały czas, że coś z grą aktorską rodziców nie tak. Matka dla mnie była grana żenująco, nie widziałam prawdziwego przerażenia w jej oczach. Psychopaci lepiej odegrali swoje role, choć wg mnie film miał potencjał na coś lepszego.

ocenił(a) film na 7
majkalipcowa

Właśnie ;D Mimo, że matkę grała dobra aktorka to nie popisała się moim zdaniem, a z całego filmu można było wycisnąć trochę więcej ;)
Mimo to film dobry

ocenił(a) film na 6
Wezzy

Fakt film niezły, ale niektóre sceny były zwyczajnie denerwujące. Szczególnie gdy to małżeństwo zostało samo. Przecież adrenalina działa i facet też dałby radę uciec przez nisko osadzone tam okno. Poza tym tyle czasu zmarnowali na gadanie. Trochę to było irytujące.

ocenił(a) film na 7
majkalipcowa

Dokładnie. Chociaż mógłby się tarzać po ziemi i w jakieś krzaczory wjeść :)A już najbardziej mnie denerwuje w filmach ( nie tylko tym ), jak spotykają jakiś ludzi, znajomych itp i udają, że nic się nie dzieje. Ja to bym od razu zaczął się drzeć żeby pomogli albo jakiś dyskretny znak dać że coś jest nie tak, żeby zadzwonili na policję ;) Ale cóż, bez takich głupich zachowań filmy szybko by się kończyły ;)
btw. Obejrzyj film " Noc oczyszczenia". Coś podobnego, ciekawy temat. Nie sugeruj się ocenami bo nie czaje tego , że są tak niskie ;D

ocenił(a) film na 6
Wezzy

Stanowczo bardziej wolę film "Nieznajomi", tam jest chociaż napięcie. Albo "Ostatni dom po lewej". Ten Twój też na pewno zobaczę :)

Wezzy

Wąż i mysz. Mysz mogłaby próbować uciec, ale jest sparaliżowana strachem.
A dlaczego Żydzi dali się wymordować bez oporu?

ocenił(a) film na 5
Wezzy

Beznadziejny film, na plus jedynie gra aktorów, ale gra rodziców spierniczyła film cały. Nie podobały mi się też te rozmowy do widza, nie pasuje mi to do takich filmów, a w scenie gdy ten szukał pilota i przewinął film do tyłu po zastrzeleniu kompana całkiem mnie rozwalił ...

ocenił(a) film na 5
Axles

*gra aktorów* - chodziło mi o grę psychopatów.

ocenił(a) film na 6
Axles

Tą scenę z przewijaniem filmu odebrałam jako przenośnię, że ci psychopaci życie traktują jak film, jak grę, którą da się cofnąc, w której chodzisz po domach i zabijasz, masz na to 24 godziny. Przechodzisz kolejny level. Oni po prostu grali w grę.

majkalipcowa

A jaka to sztuka zabić 3 bezbronnych, ułomnych ludzi ? Jaka tu gra, każda gra ma jakieś zasady, a ta nie miała żadnych to była gra ale z widzem, ja z Was drwię a Wy dalej siedzicie i gapicie się w ekran, piszecie scenariusz w swoich głowach, a tu wszystko na opak...

ocenił(a) film na 6
Shallin

Zasada była jedna - za 24 godziny ta rodzina miała nie życ. Obojętnie z kim, ale to była gra. Film nie był jakiś nadzwyczajny, więc z mojej strony zachwytów nie ma.

majkalipcowa

Dla mnie to był wyrok, a nie zasada i ewentualnie zabawa z widzem, mnie niestety nie bawiła zupełnie. Zapomniałam napisać swoją ocenę, oczywiście 1