PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=336820}
6,7 38 tys. ocen
6,7 10 1 37884
7,2 27 krytyków
Funny Games U.S.
powrót do forum filmu Funny Games U.S.

Mam pewne pytanie. Korci mnie żeby obejrzeć, akurat dzisiaj leci w telewizji, ale mam pytanie
Bardzo brutalny? Leje się krew? Jakieś tortury mocne? Bo jeśli tak to rezygnuje

mariola1618

Ciężki... Chciałam go bardzo obejrzeć, nawet zaczęłam, ale szybko skończyłam...

ocenił(a) film na 9
mariola1618

Brutalny, ale w sensie psychicznym.

Nika4321

Ale rzeczywiście nie pokazuja żadnych scen przemocy? Bo takie czytam opinie a mimo to ludzie dalej sie nim brzydza

ocenił(a) film na 9
mariola1618

Przemoc jest podświadoma, bohaterowie wywołują poczucie dyskomfortu, natomiast krew się nie leje. Piękne kino, muszę przyznać.

Nika4321

Tragedia, spodziewałem się czegoś lepszego, a tak naprawdę zmarnowałem czas oglądając ten film. Byłem w stanie zrozumieć śmierć pewnych osób, ale kwestia przewijania kompletnie mnie odrzuciła, co to miało niby być? Kto to wymyślił? Totalny bezsens... Film masakra, nie polecam.

Nika4321

Co to znaczy że przemoc jest podświadoma!?
poczucie dyskomfortu to może wywołać Hannibal Lecter,podświadomą sugestią..a tu pomyliły Ci się pojęcia raczej
a główni bohaterowie posługują się raczej manipulacją,grą uczuciami,groźbami i poniżaniem.Dopiero późniejsze skutki
długotrwałej psychicznej dewastacji są zauważalne właśnie na łodzi,po śmierci dziecka.

Szaleństwo,absurd i szeroko pojęty hiperrealizm

ocenił(a) film na 9
mariola1618

film działa bardzo mocno na podświadomość. ja nie boje sie brutalnych scen w filmach ale ten film kuriozalnie mówiąc "ryje czache". Na pewno warto obejrzeć, ja myślałam o nim kilka dni po obejrzeniu, a to zawsze dobra rekomendacja...

ocenił(a) film na 9
mariola1618

Oglądaj, oglądaj, bo to piekne kino,hehehe;
tak jak ktoś wyżej napisał, brutalny, ale w sensie psychicznym, na pewno brutalniejsze widziałaś, przy poniedziałku idealne kino:))

stil_filmweb

Zaryzykuję w takim razie.

mariola1618

Właśnie czekam na ten film, wcześniej miałam takie same obawy.

ocenił(a) film na 7
mariola1618

Już po samej muzyce na początku dziwnie się zrobiło, ale ja lubie takie filmy więc obejrzę do końca :)

mariola1618

Mnie bardziej interesuje czy się ruchają?

ocenił(a) film na 7
fabio

Nie ruchają

mariola1618

czy ktoś mi może powiedzieć szybko, czy rodzina przeżyje? jeśli nie to nie dam rady....

ocenił(a) film na 2
mariola1618

Lepiej nie oglądać! Film raczej dla psychopatów o znęcaniu się nad innym człowiekiem, mordowaniu dzieci i dorosłych. Chore wyobraźnie mogą być pomysłem dla innych chorych debili i psychopatów.

Patrick_2

Zgadzam się. Filmy gdzie zabija się dzieci nie mogą być normalne. W dodatku nudnawy film. Od zawsze uważałam, że tylko psychiczni ludzie mogą takie filmy kręcić.
Matka nawet nie rozpacza nad dzieckiem... a co tam!

ocenił(a) film na 6
mariola1618

Filmy,w ktorych zabijają dzieci nie mogą być normalne ? A to dlaczego? Taka jest rzeczywistość! Ty pewnie żyjesz w świecie wróżek i jednorożców,gdzie nie ma śmierci,a dzieci są zawsze szczęśliwe wiec martwe dziecko to dla ciebie nowość. Wróć do smerfów albo pokemonów,to na pewno cie usatysfakcjonuje.

Martalu

Ty już przestań wyolbrzymiać i pouczać, bo komuś się to nie podoba. Nie akceptujesz czyjegoś zdania to tutaj nie wchodź. Nie myl życia z fikcją. Skoro wystarczająco jest tyle przemocy na dzieciach to po co jeszcze to kręcić? Widocznie komuś się to podoba i to sprawia mu właśnie satysfakcje. A to już jest chore i nienormalne, a ludzi którzy w takich filmach się lubują to też niezbyt mądrze. Lubię filmy psychologiczne, nawet horrory, ale takie jak te są po prostu głupie.

mariola1618

I nie wnoszą kompletnie nic. Mało tego jeszcze jacyś psychopaci wzorują się na tym i rzeczywiście jest co podziwiać.

ocenił(a) film na 6
mariola1618

Ty mylisz zycie z fikcja skoro przeszkadza ci smierc dziecka w filmie. Wlasnie to jest fikcja i tak trzeba to odbierac,a nie dodawac durne komentarze,ze smierc dziecka w filmie nie jest czyms normalnym. Po co to krecic? Bo sztuka nie ma tabu,pokazuje milosc,smierc,szczescie WSZYSTKO. Pokazuje ludzi zlych,dobrych,ROZNYCH. Ukazuje ludzkie zycie,ktore nie zawsze jest kolorowe.

Martalu

Tak. Bezsensowna śmierć dziecka w filmie bardzo mi przeszkadza. I nie jest normalna. Przeszkadza mi ogólnie cała głupota filmu, zresztą jak widać nie tylko mi.
Prawdziwe ludzkie życie, które nie jest kolorowe można pokazywać w inny sposób.
Może Srapski film też jest w porządku, bo przedstawia prawdziwe ludzkie życie, które nie zawsze jest kolorowe. Głupi argument.
Tak czy siak, niech Tobie się to coś podoba, mi nie musi i uszanuj czyjeś zdanie, a nie głupio komentuj.

I jeszcze jedno: zachowania tych ludzi nie do końca są normalne. Każda matka, ale to każda mądra i kochająca matka rozpaczałaby nad dzieckiem, okazałaby jakieś emocje, a tutaj nic... Więc kolejny bezsens.

ocenił(a) film na 6
mariola1618

Srpski film nie byl zly,ale zdecydowanie wole funny games :) Skad wiesz co zrobilaby KAZDA matka? Siedzisz w glowie innym ludziom? Wiesz jak reaguja w takich sytuacjach? Gratuluje. Zreszta zachowanie matki to celowy zabieg rezysera,ktory chcial pokazac cos innego,niz zwykly triller dla ciemnej masy.Jak widac nie tylko ty nie zrozumialas filmu, nie zamierzam tlumaczyc,produkowac sie. Poczytaj komentarze,recenzje,moze w koncu zalapiesz i zmienisz zdanie. Wracaj do gumisiow,pozdrawiam.

Martalu

Już się tak nie posikaj zaraz i lepiej pójdź spać, bo te nocne oglądanie filmów źle na Ciebie wpływa. ;D
Bo wiem, bo KAŻDA kochająca matka zrobiłaby to.
A Henake właśnie pobawił się takim człowieczkiem jak Ty i gdybyś nie przeczytała tych recenzji to zbytnio nie miałabyś czym zabłysnąć i jak sobie przetłumaczyć filmu.
Dobranoc. ;D

ocenił(a) film na 6
mariola1618

Pobawil sie? Przeciez to ty oburzasz sie na film,ty nie rozumiesz reakcji i zachowan bohaterow i ty masz z nim problem :D Nocne rozmowy z kims na twoim poziomie faktycznie nie naleza do przyjemnych dlatego zmykam spac :) A jeszcze jedno- 'Bo wiem, bo KAŻDA kochająca matka zrobiłaby to.' to sie nazywa argument :) Dobranoc.

Martalu

Toba sie pobawil bo musialam przejrzeć recenzje by cokolwiek zrozumieć ;D
Alez ja rozumiem ze Henake chcial byc niepowtarzalny i oryginalny. I wlasnie takiego czlowieczka jak Ty zbałamucił. ;D
Trzeba byc matka żeby to rozumiec i trzeba prawdziwie kochac, na to argumentow nie trzeba. Bo to logiczne zachowanie oplakiwac dziecko a nie isc ratować wlasna dupe. ;D
Poza tym mialas juz isc wiec idz dziecko. ;D i naprawdę nie neguj czyjegoś zdania bo widzę ze masz ogromne problemy z zaakceptowaniem czyjejś opini. Popracuj nad tym.

mariola1618

Musialas*

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
mariola1618

Mariola mówiąc o matce piszesz tak jakbyś wyrwała obraz jej "zamulającej" bezsilności z kontekstu,jakbyś zaczęła oglądać film dopiero od momentu zabicia małego Dżordża .. skoro lubisz filmy psychologiczne to tu się nie popisałaś..

zwierze_w_plenerze

Oglądałam cały film. Tak samo jak i postawa matki tak i ojca ojca byla niezrozumiala. Faceci bronia swoich rodzin, dzieci, zony, no chyba ze są tzw. ciotami.
Lubie filmy psycjologiczne i to znaczy ze kazdy taki ma mi sie podobac? Lubie te, ktore maja sens i są logiczne, a nie tylko irytują człowieka tak jak to bylo w funny Games. Bardzo dużo osób neguje ten film i ma racje. Nie twierdze ze nie jest oryginalny bo jest, ale chodzi mi o to ze tworzenie takich badziewi gdzie znęca sie nad ludźmi, zabija mame dzieci nie jest potrzebne w dzisiejszych czasach. Po co to? Skąd w glowie reżyserów roją sie takie pomysły. Ten jeszcze brutalnością nie ociekal i dalo sie obejrzeć, ale są gorsze.

mariola1618

tyle że ja nie mówię o tym co Ci się podoba a co nie ale o interpretacji która jest kur..sko nieudolna..gdyby reżyser/scenarzysta chciał takich postaci to z całą pewnością byłyby one takie..a tak to reżyser o niebie a Ty o chlebie,nie masz absolutnie pojęcia czego film dotyczy.. Ciebie to chyba tym pilotem w łeb powinni trzasnąć.. i Tobie podobnym(z takim ograniczonym,wąskim myśleniem)

Obejrzałaś film do końca czyli świadomie w tym uczestniczyłaś,z ciekawości.. film był dla Ciebie BLE ale oglądałaś.. o tym mówi film,o studium przemocy na które pozwalamy bo się temu przyglądamy

zwierze_w_plenerze

Ciebie to za to powinni do przedszkola cofnac, tam ucza wychowania. Dyskusja z kimś kto mnie obraza jest za niska, na mój wysoki poziom.
Wąskie ograniczenie masz Ty skoro takie szmatławce Ci sie podobaja. Ale na cale szczęście jeszcze istnieją normalni ludzie na tym świecie.
Poza tym z hipokrytami nie dyskutuje. Film oceniasz na 3, wiec baaardzo kiepsko ale przesiadujesz tutaj i bronisz rekami i nogami. O nie. Taki dzieci w necie to ja nie zdzierżę. ;D zegnam Cię gluptasku ;D

mariola1618

ależ mnie w ogóle nie interesuje Twój poziom heh..
poza tym gdzie w tej dyskusji napisałem że film mi się podoba bądź nie,hmm?!
bronię jedynie uniwersalnej idei jaką jest "nie bądź ograniczoną s..ką i czytaj/oglądaj ze zrozumieniem" ;D

....A POTEM SIĘ WYPOWIADAJ!

zwierze_w_plenerze

'suka' to mozesz mówić do matki jak Ci pozwoli. Uwazaj ze slowami. I juz sie tak nie plącz w tym co piszesz bo sie robisz smieszny. Idz do książek. Czesc.

mariola1618

Hahahahaha.. jak na osobę która jest wrażliwa na krzywdę ludzką,czego dowodem są Twoje wypociny tutaj to skrzętnie operujesz ripostami rodem z gimnazjów;D
Wnioskuję że Ty się już swojej pytałaś;D

zwierze_w_plenerze

Tępię głupotę idioto.
Wnioskuje ze Twoja Cię mocno skrzywdzila. I teraz sie wyżywasz na innych przenosząc jej wyzwiska. To juz mój ostatni komentarz, bo z dziećmi nie chce dyskutowac. Milego dnia! ;D

mariola1618

GŁUPOTA I OGRANICZENIE WYNIKA Z TWOICH TREŚCI;D

bye

ocenił(a) film na 7
mariola1618

ale masz glupie komentarze babo !! az normalnie nie wierze...

kika0921

Idź się pomodlić to uwierzysz. ;D

ocenił(a) film na 7
mariola1618

Każda matka zobaczywszy rozpaćkany mózg na ścianie (bo to właśnie taka wysokość głowy gdzie była krew) by nawet nie patrzyła na to. Chciała by aby pozostał w jej głowie widok przed a nie po kiedy '' jego mózg'' jest rozpaćkany na ścianie...

Kocikotek

Nie musi patrzec i sie przygladac ale oplakiwalaby dziecko. To nawet nie podlega dyskusji, taki jest odruch.

ocenił(a) film na 7
Kocikotek

Masz racje ^^

ocenił(a) film na 7
mariola1618

Cała rodzinka nie żyje, a miałem jeszcze jakieś nadzieje.

ocenił(a) film na 7
mariola1618

najpiękniejsza część filmu zaczyna się od momentu kiedy pani Ania zaczyna paradowac w majtkach i staniku. piękne ciało, zrobiłbym jej wszystko włącznie z prośbą aby usiadła mi na buzi

ocenił(a) film na 8
mariola1618

Według mnie nie był bardzo brutalny warto zobaczyć :)