PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=336820}
6,7 38 tys. ocen
6,7 10 1 37886
7,2 27 krytyków
Funny Games U.S.
powrót do forum filmu Funny Games U.S.

Moim, jakze skromnym zdaniem film genialny.
Nieważne, ze jestes nienagannym obwatelem, masz szczesliwa rodzinke, pieska i majatek..jezeli jest ci przeznaczona smierc, nie zmienisz tego. Jest tu w zabawny sposob pokazana druga strona, gdzie to 'los', jakze bezwzgledny i wyplukanym z wszelkich emocji, przyjmuje postac czlowieka i zmaga sie z ludzmi, ktorzy probuja go zmienic.., a czy maja do tego prawo ?

ocenił(a) film na 5
Dollyxdd

Dobrze celujesz ale nie trafiasz. Film jest krytyką publiczności. Reżyser bawi się z publiką. Wie, że przyszli na horror i zna oczekiwania widzów. Pokazuje nam, że od filmu ludzie oczekują przemocy, śmierci, krwi. Chciałeś obejrzeć horror to masz! Scenariusz się nie zmieni, czarny charakter wygrywa ponieważ ty tego oczekujesz widzu. Główny bohater w pewnych momentach zwraca się do widzów, jego słowa są prorocze, to on jest panem sytuacji i w filmie i w tym co zaraz zobaczysz. Dlatego ten film jest jak najbardziej psychologiczny.

ocenił(a) film na 4
skt84

a skąd wiesz, czego ja oczekuję? wcale nie oczekiwałam, że czarny charakter wygra... A zwaracanie się do widza powodwało jedynie to, że miałam wrażenie, że oglądam jakąś umoralniającą sztukę teratralną a nie rzeczywistą sytuację - ale nie wiem - może o to chodziło reżyserowi...