PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=336820}
6,7 38 tys. ocen
6,7 10 1 37890
7,2 27 krytyków
Funny Games U.S.
powrót do forum filmu Funny Games U.S.

czerwony znaczek na canal+

użytkownik usunięty

Film zajebisty, ale dziwi mnie czemu na canal+ wczoraj mial czerwone koleczko w rogu ? Przeciez nie bylo ani scen erotycznych , ani jakis krwawych scen

użytkownik usunięty

A najlepsze w tym filmie bylo to , ze w koncu "zlo" zwyciezylo, nie to co w innych podobnych filmach

Może i nie było flaków ani mózgu na ścianie. A jednak ten film bardziej mną wstrząsnął, niż te wszystkie krwawe horrory. Bo był taki przerażająco realistyczny, po prostu czuło się tą bezradność, ten ból i strach. I żadnej szansy na ocalenie... Najgorszy moment, gdy ginie ten mały. Patrząc na Annę i George'a miałam takie wrażenie, że oni nie mają już sił, by walczyć i że nie widzą już sensu, by uciekać. I bestialstwo zabójców, dla których człowiek jest absolutnie niczym. Kukiełką, którą bezdusznie skazuje się na śmierć, pomiędzy pierwszym i drugim śniadaniem. Wstrząsający film. Czerwony znaczek całkiem słuszny.

ocenił(a) film na 9

W wersji, która leciała wczoraj na canalu wycięli dość spory kawałek sceny w miejscu, zanim mały George uciekł do sąsiadów.
Oglądałam ten film już kilkakrotnie na dvd-w telewizji zawsze "coś utną" :(

ocenił(a) film na 8

Ten film to opowiesc o złu w tak wymowny sposób że powinni go obejrzec ludzie o mocnych nerwach a już na pewno nie małe dzieci. Czerwony znaczek jest tu konieczny.

Autor wpisu pokazuje coraz powszechniejsze stępienie, otępienie i postępujący brak wrażliwości. Dokąd ten świat zmierza.

ocenił(a) film na 6

Szczerze powiedziawszy nuda. Trochę inne podejście niż standardowe amerykańskie horrory ale i tu bohaterowie z dwóch wyjść zawsze wybiorą takie, które kończy się ich śmiercią. Dwóch psychopatycznych dzieciaków morduje bezsilnych przywykłych do luksusu przedstawicieli średniej klasy, którzy zatracili instynkt samozachowawczy. Robią to, bo mogą. Bo się nudzą. Nie skupia się na biedakach bo biedniejszy by się postawił i załatwił ich obu. A bogatszy musi mieć coś z drapieżnika więc też nie byłby dobrym celem. Także nasza dwójka tchórzy skupia się na łatwych celach. Zakończenie ani przebieg akcji nie był dla mnie żadnym zaskoczeniem, no może poza momentem kiedy Ann zastrzeliła Petera. Co zostało po chwili skorygowane ;) dlatego tylko 6/10
Czerwone kółeczko zasłużone gdyż przedstawia gloryfikację zła i okrucieństwo... ludzi?? to kwestia wątpliwa.