PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=833810}
6,7 65 tys. ocen
6,7 10 1 64945
6,0 53 krytyków
Furioza
powrót do forum filmu Furioza

Mocne 7/10

ocenił(a) film na 7

Bardzo się cieszę, że miałam okazję zobaczyć "Furiozę" przedpremierowo. Mocne 7/10 dałbym za całość tj. za realizację, charakteryzację i sposób przedstawienia historii bohaterów. Dobór muzyki i dźwięk to takie 6/10 bo choć jest trafny i pasuje do filmu, to jakoś nieszczególnie spodobał się mnie osobiście. Ale to, co zasługuje na pełnowymiarową dychę to kreacje aktorskie. Obsada poradziła sobie lepiej niż mogłam się spodziewać. Weronika Książkiewicz i Mateusz Damięcki szczególnie zasługują na oklaski, bo to oni słyną głównie z miłych i uśmiechniętych ról. Rola Goldena zagrana tak, że trzy razy musiałam się upewniać kto ją faktycznie gra i czy nie zaszła jakaś zmiana. Mateusz Damięcki w tym filmie to 12/10 i oby więcej takich ról zagościło na jego koncie w przyszłości.

ocenił(a) film na 8
anika_filmweb

Zgadzam się ze wszystkim postulatami ale osobiście liczyłem na trochę więcej nawalanki i wgl, ale sposób jak aktorzy uzyskiwali "obrażenia" od ciosów i czegokolwiek były tak satysfakcjonujące, że szok. Obejrzę go ponownie jak będzie w tv albo na playerze

CDB_Relax

To czemu dałeś 8 gwiazdek jak ci zabrakło czegoś :/?

ocenił(a) film na 8
swat_4

Czułem wielki dyskomfort jak dawałem 7, takie pouczucie niesprawiedliwości, bo gra aktorska zasługuje na ciutkę więcej. Były jakieś niedociągnięcia, ale nie pluje na pracę innych ludzi którzy naprawdę pokazali się z zupełnie nowej perspektywy. Mówię o Damięckim i Książkiewicz. Chabiora też świetnie było widzieć w takiej roli :)

CDB_Relax

Przecież 8 to świetna ocena!

ocenił(a) film na 8
anika_filmweb

Rzeczywiście obsada zrobiła świetną robotę, całość dobrze się razem komponuje