PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=381109}
6,2 13 tys. ocen
6,2 10 1 13173
2,5 2 krytyków
Gabriel
powrót do forum filmu Gabriel

Na ogół nie wypowiadam się na temat filmów (zostawiam ocenę dla siebie, szkoda czasu i humoru kłócić się z innymi, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie do tego prowokował), ale jak przeglądałem stronę o tym filmie to coś mnie zaciekawiło. Film mi się bardzo podobał, więc (znając życie) pewnie część od razu zarzuci subiektywizm. Wypowiadających się tutaj można podzielić na kilka kategori, mianowicie:
1. Ludzi normalnych i inteligentnych, którym:
a) film się podobał

ocenił(a) film na 8
kaplus

(dokończenie)
b) film się nie podobał (raczej nieliczni, których w pełni szanuję)
2. Idiotów i prowokatorów którzy:
a) patrzą tylko na efekty specjalne, fabuła i przesłanie w ogóle ich nie obchodzi
b) kompletnie tego typu filmów nie rozumieją (widocznie kino dla nich zbyt trudne), a później na wszystko narzekają
c) nie potrafią zrozumieć tego specyficznego klimatu i (tak jak wyżej) również najeżdżają na każdy aspekt filmu.
Amen.

W miarę możliwości prosiłbym, aby nie odpowiadać na tego posta, tylko po prostu go przemyśleć. Wnioski biorą się z jednozdaniowych komentarzy typu "wielkie dno, w ogóle dziwny i głupi, nie polecam", lub po prostu z komentarzy ludzi, którzy tego typu filmów zupełnie nie potrafią zrozumieć (nie rozumiesz, za trudny, nie odzywaj się i nie psuj ludziom chęci oglądnięcia go).

Pozdrawiam.