6,6 70 tys. ocen
6,6 10 1 69518
5,0 27 krytyków
Gangster Squad. Pogromcy mafii
powrót do forum filmu Gangster Squad. Pogromcy mafii

Bardzo dobry film.

użytkownik usunięty

Co oczekiwałem to dostałem. Wśród masy zgniotów lecących teraz w kinie udało mi się znaleźć film dający rozrywkę na wysokim poziomie. Nie żałuję ani złotówki wydanej na bilet. Ludzie, jak będziecie się sugerować opiniami na FW ominie was naprawdę dużo fajnych filmów. Ten mogę śmiało polecić.

Popieram z całego serca. Nie rozumiem uznawania tego filmu za gniot czy cokolwiek takiego. Nikt nie zwraca uwagi na genialne ujęcia, doskonałe prowadzenie kamery (vide strzelanina w hotelu na końcu filmu), kostiumy, scenografię, czy to, że NIKT nie zagrał źle. Czepialstwo o naginanie faktów jest trochę nie na miejscu, bo film nie jest niczyją biografią, a reżyser nie sili się nawet na "TA HISTORIA WYDARZYŁA SIĘ NAPRAWDĘ" i inne tanie chwyty. Fabuła nie jest skomplikowana, ale naprawdę nic a nic mi to nie przeszkadzało. Genialna kreacja Penna. Być może spowodowane było to tym, że przed "Gangster Squad" obejrzałem "Podejrzani zakochani" (fatalny film), czy może tym, że dawno nie oglądałem żadnego świetnego filmu, ale wystawiłem dziesiąteczkę bez wyrzutów sumienia. Od siebie polecam.