6,6 70 tys. ocen
6,6 10 1 69518
5,0 27 krytyków
Gangster Squad. Pogromcy mafii
powrót do forum filmu Gangster Squad. Pogromcy mafii

Coś tu jednak jest nie tak Ponad 20 tys osób oceniło film na 6,7 czyli bardzo wysoko a w dyskusji
przeważają opinie - bardzo słaby 2/10 no góra 3/10. Nieprawdopodobny, pastisz, jednowymiarowe
postacie, fatalne aktorstwo - czyli za ocenę filmu wzięli się "eksperci". Pewno ci sami, dla których
Django to 10/10 gdzie bohatera kule się nie imają i którym nie przeszkadza analogiczny brak
realizmu w finałowej scenie Nietykalnych.
Jak dla mnie bardzo dobry obraz 8/10 i uważam go za kino rozrywkowe może podkoloryzowane -
co mi absolutnie nie przeszkadza.
Przypomnę jednak:
- scenariusz fabularyzowany, ale oparty na faktach autentycznych. John O'Mara, Nicky Cohen
istnieli naprawdę i walczyli ze sobą.
- postacie nie są jednowymiarowe, walka z tak zorganizowaną mafią, wymaga doboru do jednostki
specjalnej funkcjonariuszy, którymi nie będą targały dylematy moralne.
- nierealistyczny - proszę Was - przypomnijcie sobie Dijango - gdzie jedynym sposobem na
głównego bohatera było wyczerpanie amunicji i jego każdy strzał był celny, a adwersarzy wręcz
przeciwnie, każdy był niecelny. Jakoś nikomu to nie przeszkadzało.
Polecam, dla widzów którzy chcą obejrzeć dobre kino rozrywkowe. Odradzam "ekspertom".

ocenił(a) film na 8
heavy_2

Film fajny, lekki, przyjemny i niezobowiązujący, naprawdę dobrze się ogląda. Znawcy są wszędzie niezależnie od dziedziny, a dla mnie Django to świetny film, może się podobać albo nie jak wszystko inne.

heavy_2

a znasz fakty inne niż autentyczne?