6,6 70 tys. ocen
6,6 10 1 69518
5,0 27 krytyków
Gangster Squad. Pogromcy mafii
powrót do forum filmu Gangster Squad. Pogromcy mafii

Poleca ktoś jechać na to do kina ?

ocenił(a) film na 5
ocenił(a) film na 4
Savio_Dan

Oglądałeś?

ocenił(a) film na 5
MisterGonzo

Widziałem fragmenty i przygotowuję się do obejrzenia.

ocenił(a) film na 4
Savio_Dan

Nie polecam :)

ocenił(a) film na 5
MisterGonzo

Nie przekonasz mnie, bo Gosling. I Stone. I Penn.

ocenił(a) film na 4
Savio_Dan

To jedyne, oprócz dobrych zdjęć plusy filmu.

ocenił(a) film na 3
MisterGonzo

Zgadzam się. Ładni panowie, piękne panie, szybkie samochody i niezłe zdjęcia. To wszystko. Pod powierzchnią nie kryje się nic więcej. Okazuje się, że nawet genialny Sean Penn nie uratuje kiepskiego filmu. Zapomniano już, że gangsterzy rozmawiają i są ludźmi, a nie opuchniętymi, emanującymi okrucieństwem stworzeniami.
Oglądając Gangster Squad, czasami odnosi się wrażenie, że ogląda się przerysowany film o superbohaterach. Teksty o chwale i honorze, nijak się mają do prawdziwych filmów o złych gangsterach i lepszej policji. Niestety, może się okazać, że dobre kino gangsterskie skończyło się w latach 90.

ocenił(a) film na 5
damn_it_filmweb

Mój najmłodszy oceniony wysoko film gangsterski to "Pulp Fiction z 1994 roku!'' Więc możesz mieć faktycznie rację. Dawniej robiono fantastyczne filmy: "Człowiek z blizną", "Dawno temu w Ameryce", "Wściekłe psy", czy też "Chłopcy z ferajny".
Teraz z gangsterki nie ma nic ciekawego...

ocenił(a) film na 3
Savio_Dan

Życie Carlita - Sean Penn stworzył niesamowita kreację Davida Kleinfelda! jeżeli nie widziałeś to polecam. Mój typ, który nieźle oceniam to chyba rok 1997 i Donnie Brasco,

ocenił(a) film na 5
damn_it_filmweb

Widziałem. Wyszedł z tego remake "Scarface".
Poza Pennem świetny był też Mortensen.

ocenił(a) film na 4
Savio_Dan

wsciekle psy ? to nie kino gangsterskie

ocenił(a) film na 4
Savio_Dan

pulp fiction to samo. to sensacja. nie wystarczy by w filmie wystepowali zloczyncy zeby nazwac go kinem gangsterskim. takie kino podlega pod powazny kryminal a tarantino nie robi kryminalow

ocenił(a) film na 8
damn_it_filmweb

"Zapomniano już, że gangsterzy rozmawiają i są ludźmi, a nie opuchniętymi, emanującymi okrucieństwem stworzeniami." - śmiem twierdzić, że nie wszyscy.

ocenił(a) film na 3
Maartens

Piszę to z perspektywy filmu i gatunku gangsterskiego.

ZaRo0wEk

Nie polecam! Film wyszedł śmiesznie, Penn, Gosling- porażka :)

ocenił(a) film na 6
ZaRo0wEk

Można iść niektóre sceny naprawdę spoko ale jak dla mnie jeden wielki minus to to że film jest przewidywalny ...

ocenił(a) film na 7
ZaRo0wEk

Ja polecam byłem wczoraj w dniu premiery i film był super.

ocenił(a) film na 8
ZaRo0wEk

Fajny film,polecam :)

ocenił(a) film na 6
ZaRo0wEk

Daleko mu do klasyków kina gangsterskiego, ale na dzisiejszy moment daje rade ;]