6,6 70 tys. ocen
6,6 10 1 69518
5,0 27 krytyków
Gangster Squad. Pogromcy mafii
powrót do forum filmu Gangster Squad. Pogromcy mafii

czy to prawda ? Bo nie wiem czy iść do kina

ocenił(a) film na 6
PanLeszek_2

5/10 za obsadę, film na leniwe niedzielne popołudnie. ;)

ocenił(a) film na 8
PanLeszek_2

Ja powiem tak. Warto. Wcale nie taki gniot. Obejrzeć się da. Napewno lepszy niż Supermarket na którym też byłem w kinie :) Stare auta, stara broń bębenkowa :D gangsterzy w garniturkach i ta muzyka jak z gier takich jak Mafia :D to jest to. Mi się podobał i jakoś nie nudziłem się ani trochę w kinie.

PapaSoprano

Aj, dzięki papcio, zaraz oglądne, ale nie bębenkowa tylko jak już to Tommy z b ę b e n e m na 100 naboi. By się papa wstydzil... rewolwery? :D

ocenił(a) film na 8
Wa770

jeden gość też miał rewolwer chyba. Stara szkoła :D Ci co piszą że gniot to chyba gniotów nie oglądali ;)

PapaSoprano

dokładnie:D da się obejrzeć, bez przesady. widziałam lepsze gnioty.

ocenił(a) film na 2
PanLeszek_2

krótko: porażka.

ocenił(a) film na 4
PanLeszek_2

film gówniany.
dobra obsada. oklepana fabuła. nuda na maxa. przewidywalny tragicznie.
nie polecam!!!

Webb

moim zdaniem nie warto na to wybierać się do kina..

użytkownik usunięty
Webb

Jesteś jasnowidzem ?? Dla mnie w żadnym wypadku nie był przewidywalny . Jak ktoś lubi filmy o mafii na pewno się nie zawiedzie . Jeden z lepszych gangsterskich filmów . Mega wypas 10/10 !!!

ocenił(a) film na 4

jezus....

jeden z najlepszych filmów gangsterskich !? !?
co !? !?

dobra...idę stąd...bo szkoda gadać.

użytkownik usunięty
Webb

No jak dla mnie na równi przykładowo do Scarface a jemu dałeś 10 więc tego nie rozumiem, i nie dlatego, że Scarface to słaby film, bo też dałem 10 . Nie jestem w stanie ogarnąć, co w tym filmie było dla ciebie słabe

troll

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

troll

użytkownik usunięty

troll

ocenił(a) film na 6
PanLeszek_2

Klasyczny przykład filmu, dla którego "idzie się do kina" a nie "idzie się na film". Nie przeciąży Ci umysłu, można zając się obściskiwaniem koleżanki lub innymi zajęciami do zrobienia "w kinie."

Bardzo dobry film na randkę w kinie: postaci obu płci są ładnie zarysowane i można po filmie trochę porozmawiac bez konieczności filozofowania ani bez koniczności schlania się lub upalenia się w trupa.

ocenił(a) film na 4
ocenił(a) film na 5
PanLeszek_2

słaby. nie wpadniesz w zachwyt ale nie przytniesz też komara w kinie. mój ulubieniec Rayan ... cieniutko. a juz myślałam, że film z nim to na bank mocna rzecz bedzie. coż ...

PanLeszek_2

przekonaliscie mnie że mamy tu do czynienia z mega gniotem a szkoda tak ładnie sie zapowiadał no i gra tam Sean penn

ocenił(a) film na 5
PanLeszek_2

Zależy co lubisz. Jak kręcą cię klimaty USA XX wieku, temat mafii znany z ojca chrzestnego, to idź. Jak to nie jest twoja bajka, to poza efektami za wiele w nim nie znajdziesz.

ocenił(a) film na 8
PanLeszek_2

Nie sugeruj się opiniami osób, które nie umieją wczuć się w klimat filmu lub rzucają go do porównań z Ojcem chrzestnym. To jest film odświeżający temat gangów a nie wielowątkowy film fabularny. Jest w nim wszystko co potrzebne w temacie. Dobrze nakręcony i dobrze zagrane role.

użytkownik usunięty
davvid8

Pierwsza połowa filmu ciągnie się trochę jak dym z papierosa, za to druga nie pozwala oderwać oczu od ekranu. Film trochę nierówny, racje mają tu Ci, którzy zarzucają mu przewidywalność i odrobinę nudy momentami, jednak film jako całość prezentuje się co najmniej dobrze. Aż tak, że wstyd nie obejrzeć.

A końcowa strzelaniana jak żywcem wyciągnięta z gry video :) Od razu narzuca się skojarzenia ze Scarface. Bardzo zacnie.

ocenił(a) film na 8

Ja cały film nie mogłem oderwać oczu od ekranu. Świetny klimat, obsada, trochę humoru, a kreacja Goslinga jak dla mnie wyśmienita. Trochę razi jednak końcowa akcja, nieco nierealistyczna ale przecież zakończenie w Scarface jest jeszcze bardziej bajkowe, a nikt się do niego jakoś nie przyczepia, bo to przecież klasyk ;) Ogółem film trzyma poziom na tyle wysoki, że jestem w stanie przymknąć oko na jego finisz ;)

ocenił(a) film na 4
MeyerLansky

Mnie film nie przekonał. Nastawiałem się na mroczny, klimatyczny film mocnymi scenami. Tymczasem dostałem coś lekkiego... zbyt lekkiego jak na tematykę którą miał poruszać. To już lepiej obejrzeć DILLINGERA z 1973 r. :)

ocenił(a) film na 8
JKM_3

Cóż są gusta i guściki ;) Mnie osobiście się spodobał, z lekkim zastrzeżeniem do ostatniej sceny. Dillingera nie oglądałem, muszę w takim razie nadrobić zaległości.

ocenił(a) film na 4
MeyerLansky

Polecam serdecznie :)

PanLeszek_2

bez szału, ale obejrzeć można. przyjemna obsada. A Gosling - mniam! ;)

PanLeszek_2

Film nie jest gnotem. Warto go obejrzeć. Najlepszy z tego gatunku.